mi tez sie nie wszystkie imiona nie podobaja, ale nie komentuje by komus przykrosci nie sprawic, szkoda, ze inni nie pomyslaNo bo to taka pierwsza reakcja..ja też ostatnio pisałam z koleżanką, która jest za granicą i pyta jakie imię wybraliśmy, ja jej mówię Roksana, a Ona "o matko..", ja, że od zawsze mi się podoba to imię i właściwie od zawsze jest już wybrane, Ona, że miała sąsiadkę Roksanę i była alkoholiczką i tak się jej skojarzyło, ale nie, że tak w ogóle imię ładne, bardzo się jej podoba itp tylko takie głupie skojarzenie i żebym się nie nakręcała itd. ja sobie myślę niekoniecznie mnie interesuje Twoje zdanie, jak Ona wybierała imię córce to ja nie komentowałam choć tak naprawdę nie bardzo mi się podoba, ale to przecież każdego prywatna sprawa..
Dokładnie tak jak LisiaMama dla nas imię to ważna sprawa, dla innych ludzi zainteresowanych to tylko komunikat, bez potrzeby oceniania i wyrażania swoich opinii, my swoją opinię na ten temat mamy i innych nam nie potrzeba
reklama
LisiaMama
Fanka BB :)
mi tez sie nie wszystkie imiona nie podobaja, ale nie komentuje by komus przykrosci nie sprawic, szkoda, ze inni nie pomysla
Dokładnie, ale wydaje mi sie ze to kwestia dobrego wychowania.
Moj szwagier nazwał syna Jozek i nazywa go Ziutek. Mi osobiście szkoda chłopaka jak przyjdzie na świat (bo w tym samym momencie z jego żona jestesmy w ciąży), ale nigdy bym im tego nie powiedziała, bo wiem ze to by raczej złe świadczyło o mnie, żebym złe skomentowała wybór przyszłych rodziców...
On sie z kolei nie czai i plecie co mu ślina na język przyniesie, a facet ma 37 lat... Ale ma to po ojcu, moim teściu, bo ten tez nigdy nie mysli co mówi i ze to moze komuś przykrość sprawić...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
bo niktorzy mysla, ze moga na sile wyrazac swoje zdanie....i jeszcze jakie oburzenie, ze powiesz, ze boli Cie ta krytykaDokładnie, ale wydaje mi sie ze to kwestia dobrego wychowania.
Moj szwagier nazwał syna Jozek i nazywa go Ziutek. Mi osobiście szkoda chłopaka jak przyjdzie na świat (bo w tym samym momencie z jego żona jestesmy w ciąży), ale nigdy bym im tego nie powiedziała, bo wiem ze to by raczej złe świadczyło o mnie, żebym złe skomentowała wybór przyszłych rodziców...
On sie z kolei nie czai i plecie co mu ślina na język przyniesie, a facet ma 37 lat... Ale ma to po ojcu, moim teściu, bo ten tez nigdy nie mysli co mówi i ze to moze komuś przykrość sprawić...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Saranta
Ja też nie słucham krytyki dotyczącej imion, choc mało mnie spotkało, to moja osobista koleżanka, co prawda mieszkająca w Holandii ogromnie skrytykowała moją chęć nadania małej imienia Michelle albo Alexia, bo one nie są polskie!! Mówi: "Daj Olivia, Wiktoria albo Helena". A może mi się to nie podoba???
Halo!!?? Tata nie jest Polakiem , tez ma cos do powiedzenia, nazwisko bedzie belgijskiej, mieszkamy tu i teraz... zaczęłam jej się tłumaczyć jak głupia. A potem jak odłożyłam sluchawkę mówię sobie; kurde, czy ze mną wszystko o.k.?? Tłumaczę się komuś, jak dziecko. Od tej pory nie mówię nic nikomu nt. imienia.
Imie dziecka to nasz sekret. Ciekawscy niech czekają!
Halo!!?? Tata nie jest Polakiem , tez ma cos do powiedzenia, nazwisko bedzie belgijskiej, mieszkamy tu i teraz... zaczęłam jej się tłumaczyć jak głupia. A potem jak odłożyłam sluchawkę mówię sobie; kurde, czy ze mną wszystko o.k.?? Tłumaczę się komuś, jak dziecko. Od tej pory nie mówię nic nikomu nt. imienia.
Imie dziecka to nasz sekret. Ciekawscy niech czekają!
eh.. prawie od poczatku jak czytam ten watek to mysle sobie ze powinien miec podtytul "co ludzie powiedza")) nawet przez sekunde sie nie zastanawialam co ludzie powiedza na Zosie. Tylko zdanie meza mnie interesowalo i tym bardziej jak ja wybralam pierwsze imie to chce mu dac mozliwosc wybory drugiego. Reszta swiata mnie nie interesuje i... w moim przypadku sprawdza sie ze "ludzie powiedza tyle ile im sie pozwoli". ja informuje a nie otwieram panel duskusyjnego pt. jak nazwe moje dziecko i co o tym sadzicie))
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Saranta
Słuchajcie! Co za ulga!
Wiem, że to niesamowite ale mamy imię! Po ponad 3 miesiącach mąż zgodziła się na Michasię tzn Michelle!
Jeszcze tylko dzisiaj zapytał czy pasuje do imienia naszej ośmiolatki i zaklepał!!!
Drugie imię on wybiera i prawdopodobnie będzie to Michelle Magdalena więc mamy też i polskie imię (co prawda po belgijskiej babci) i sama nie wierzę, że się udało!!!
Pozdrawiam mamusie!!
Wiem, że to niesamowite ale mamy imię! Po ponad 3 miesiącach mąż zgodziła się na Michasię tzn Michelle!
Jeszcze tylko dzisiaj zapytał czy pasuje do imienia naszej ośmiolatki i zaklepał!!!
Drugie imię on wybiera i prawdopodobnie będzie to Michelle Magdalena więc mamy też i polskie imię (co prawda po belgijskiej babci) i sama nie wierzę, że się udało!!!
Pozdrawiam mamusie!!
elunia1983
No to będziemy mieć 2 Michalinki na forum Moja brzuszkowa tez tak ma na imię, postanowione od 1 ciąży gdy synek do 29 tyg. był rzekomą dziewczynką
Saranta
Super! no cóż mogę powiedzieć, dobry wybór hehe.. Ja i tak mówię już na naszą Michalinka lub Michasia, niestety zapis tego imienia u nas, łączyłby się z ciągłymi przekłamaniami w wymowie Więc decyzja zapadła Michelle dla Belgii a dla mnie po prostu MichalinkaNo to będziemy mieć 2 Michalinki na forum Moja brzuszkowa tez tak ma na imię, postanowione od 1 ciąży gdy synek do 29 tyg. był rzekomą dziewczynką
Olgi89
Ojej biedny maly ja tez z grzecznosci nie mowie jak imie dla mnie jest straszne , wiadomo powiem ze srednio mi sie podoba czy jakos delikatnieMoj szwagier nazwał syna Jozek i nazywa go Ziutek. Mi osobiście szkoda chłopaka jak przyjdzie na świat (bo w tym samym momencie z jego żona jestesmy w ciąży), ale nigdy bym im tego nie powiedziała, bo wiem ze to by raczej złe świadczyło o mnie, żebym złe skomentowała wybór przyszłych rodziców...
My mieszkamy w De i u nas padlo na imie Polly <3 miala byc Pola bo marzyla mi sie od zawsze.. jeszcze przed ciaza ale jednak Polly , chociaz Pola tez bedziemy pewnie wolac
Moja mama za kazdym razem jak do mnie dzwoni to pyta sie jak tam Michasia hehe bardzo jej sie podoba to imie i caly czas mnie namawia do zmiany jakis czas myslalam o tym ale jednak zostala PollyNo to będziemy mieć 2 Michalinki na forum
reklama
cytrusowa85
U mnie faza na Ignacego♥