reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

u nas niestety duzo osob zaczelo krytykowac nasze imie dla synka :( duzo osob chwali, i to mile :) drugie imie Tomek chcial dac po swoim niezyjacym tacie, ale to jest kwestia do przedyskutowania

reklama
u nas niestety duzo osob zaczelo krytykowac nasze imie dla synka :( duzo osob chwali, i to mile :) drugie imie Tomek chcial dac po swoim niezyjacym tacie, ale to jest kwestia do przedyskutowania
U mnie bedzie maly mial drugie po moim zmarli tacie.
I u mnie zadnego dyskutowania nie bedzie.
Nie ma innej opcji.
Ja 9 miesiecy nosze ja wyrzekam sie wielu rzeczy dla dobra dziecka wiec jezeli chodzi o drugie imie bedzie tak jak chce I koniec.
Pierwsze imie ok wspolne decyzja.
Bedzie Fabian Mieczyslaw

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie bedzie maly mial drugie po moim zmarli tacie.
I u mnie zadnego dyskutowania nie bedzie.
Nie ma innej opcji.
Ja 9 miesiecy nosze ja wyrzekam sie wielu rzeczy dla dobra dziecka wiec jezeli chodzi o drugie imie bedzie tak jak chce I koniec.
Pierwsze imie ok wspolne decyzja.
Bedzie Fabian Mieczyslaw

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ja drugiego imienia nie chce i o to tu chodzi

Mnie szczerze mówiąć nie obchodzi zdanie innych na temat wybranego imienia dla naszej córeczki. To my jesteśmy rodzicami i to my wybieramy i to nam ma się podobać, a ludzie to normalne, że jednym się podoba a innym nie, każdy ma swój gust, mi też się nie wszystkie imiona podobają, a dla dziecka wybieram takie jak mi się podoba a nie takie żeby innym się podobało..dlatego opinie innych spływają po mnie, że tak powiem..

Mnie szczerze mówiąć nie obchodzi zdanie innych na temat wybranego imienia dla naszej córeczki. To my jesteśmy rodzicami i to my wybieramy i to nam ma się podobać, a ludzie to normalne, że jednym się podoba a innym nie, każdy ma swój gust, mi też się nie wszystkie imiona podobają, a dla dziecka wybieram takie jak mi się podoba a nie takie żeby innym się podobało..dlatego opinie innych spływają po mnie, że tak powiem..
no ja zaraz sie wkurzam i zaczynam pyskowac, ze co to kogo obchodzi, ze synek jest moj i Tomka a nie kogos, to zarz slysze, ze po co sie spinam, nammsie to imie podoba, innym nie musi

no ja zaraz sie wkurzam i zaczynam pyskowac, ze co to kogo obchodzi, ze synek jest moj i Tomka a nie kogos, to zarz slysze, ze po co sie spinam, nammsie to imie podoba, innym nie musi

Któraś z dziewczyn fajna odpowiedz na takie marudzenie tu napisała. Cos o tym, ze nikt o zdanie nie pyta czy sie podoba czy nie to po prostu był czysty komunikat [emoji6]

Spodobała mi sie ta odpowiedz i jak następnym razem usłyszę jakieś teksty od szwagra, ze on to miał znajomego Mikołaja w pracy i to taki lewus był i takie tam to mu to wlasnie odpowiem [emoji6]

Widziałam gdzieś fajnego mema ostatnio:

Nie zdajemy sobie sprawy ilu ludzie nie znosimy do momentu, kiedy musimy wybrać imię dla własnego dziecka [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No bo to taka pierwsza reakcja..ja też ostatnio pisałam z koleżanką, która jest za granicą i pyta jakie imię wybraliśmy, ja jej mówię Roksana, a Ona "o matko..", ja, że od zawsze mi się podoba to imię i właściwie od zawsze jest już wybrane, Ona, że miała sąsiadkę Roksanę i była alkoholiczką i tak się jej skojarzyło, ale nie, że tak w ogóle imię ładne, bardzo się jej podoba itp tylko takie głupie skojarzenie i żebym się nie nakręcała itd. ja sobie myślę niekoniecznie mnie interesuje Twoje zdanie, jak Ona wybierała imię córce to ja nie komentowałam choć tak naprawdę nie bardzo mi się podoba, ale to przecież każdego prywatna sprawa..

Dokładnie tak jak LisiaMama dla nas imię to ważna sprawa, dla innych ludzi zainteresowanych to tylko komunikat, bez potrzeby oceniania i wyrażania swoich opinii, my swoją opinię na ten temat mamy i innych nam nie potrzeba ;)

Moim znajomym i większości rodziny podoba się imie Franio, tak jak wspomniałam większości rodziny bo akurat moim braciom się nie podoba za każdym razem mówią weź jakieś normalne a ja im na to ze oni jeszcze nie maja dzieci i nawet w planach nie mają, choć są starsi ,to ja już wiem teraz ze imię które wybiorą dla swojego dziecka mi się nie podoba

reklama
U nas będzie drugie imię, ale jakie to się okaże jak się urodzi:) Asia się urodziła w imieniny Marii i tak jej daliśmy na drugie, teraz chcemy zrobić podobnie. Problem będzie, jak akurat jakieś brzydkie imię wypadnie;)
U nas był ten problem przy Zuzi. Mąż w końcu nie dał nic a potem mówi że mógł dać Maria. Po filipku to mi nie trzeba było jego wynurzen. Tak więc Lilianka nie będzie miała drugiego tak jak starsza siostra

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry