Dzięki dziewczyny :* Łysa, ja się tego właśnie obawiam. A co będzie jeśli zacznę do niej mówić Ninka i mi się spodoba? Kurcze, dla mnie to tak, jak zmienianie imienia dziecka, które już się narodziło. To jakbyś od dzisiaj na Zuzię zaczęła mówić Polcia!
reklama
lysa_d
Fanka BB :)
Kochana w takim razie wlasnie odpowiedzialas sobie na wlasne pytanie :* jestem pewna, ze Emilcia bedzie zadowolona z decyzji ;-)Dzięki dziewczyny :* Łysa, ja się tego właśnie obawiam. A co będzie jeśli zacznę do niej mówić Ninka i mi się spodoba? Kurcze, dla mnie to tak, jak zmienianie imienia dziecka, które już się narodziło. To jakbyś od dzisiaj na Zuzię zaczęła mówić Polcia!
Wiesz, nawet planowałam ją zapytać o zdanie, ale co z tego, skoro zaczynałam od "Emilka, a co powiesz na imię Nina" )) Wiem, że masz rację. Tylko trochę mi szkoda, bo Nina to naprawdę ładne imię.... Nic, może chociaż na bierzmowanie sobie je wybierze
lysa_d
Fanka BB :)
Moze na drugie daj Nina? Czasem jest tak ze rodzice zwracaja sie do dziecka drugim imieniem ;-)
inka85
Mamusia Aleksego
skoro drugie imię zarezerwowane już jest po babci to ja mam inne rozwiązanie-- kolejną córeczkę nazwiesz Nina i kłopot się rozwiąże, będziesz mieć i Emilkę i Ninę
ja też tak mówiłama teraz Oskar daje czaduJak Inka słusznie zauważyła - drugie imię zarezerwowane jest dla babci, czy raczej po babci. A co do kolejnego dziecka, niestety w moim przypadku raczej nie ma na to szans...
reklama
U nas dla chłopca bezkonkurencyjne Dawidek albo Marek ale bardziej Dawidek a dla dziewczynki Ninka, Lenka, Liwia, Lilianna, Roksana albo Blanka i zostało na Ninka choć mąż chciał też Diana albo Aleksandra...z dziewczynkami jakoś trudniej wybrać
reklama