reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

Stosowałam. Basi najbardziej jednak pomógł dentinox. No a jak już naprawdę ciężko i temperaturka była (przy ostatnich tak było - miała 38,9 to już tylko syropki przeciwbólowe - np ibum czy paracetamol). A wiecie co mi lekarz powiedział? Że jest coś takiego jak katar 'na ząbkowanie' więc nie dziwić się jak w tym czasie dzieci więcej kichają :) U nas zębów 14. Mam nadzieję, że teraz się uspokoi trochę.

reklama
U nas jeszcze ledwo nie wyszły całe dolne 2 to już patrze ostatnio a do góry przebija się prawa 4 i zaraz lewa będzie szła bo dziąsła mocno opuchnięte .O dziwo mały dobrze znosi te 4 , marudny strasznie był tylko przy 2 i czasem popłakiwał więc u nas nurofen szedł w ruch bo dentinox miałam wrażenie że tylko na chwilę pomagał więc dałam sobie spokój . Teraz gdyby nie to że miał kilka dziwnych kup i pchal tak głeboko paluchy do buzi to bym w zyciu nie powiedziała że mu te 4 idą . Ale za to przy 2 załapał choróbsko i do tej pory mu sie trzyma i przejść nie chcę :dry:

Aga7151 gratuluje zabeczków...ale wy duzo juz ich macie :)
Nam dopiero wyszła dolna lewa 4 czyli mamy 9zabków

Dziewczyny zazdroszcze, pozytywnie. Chciałoby mi sie, żeby Mały był już po ząbkowaniu.
Ostatnio w temacie przeszliśmy 3-dniową gorączke w zakresie 37,5-39,8.
A zebów wciąż 6...

reklama
U nas jest totalna masakra z zębami.Od kilku dni idzie małej 8 zębów na raz :szok::szok:
Na razie przebiły się 2 ,zostało jeszcze 6
ufff.... oby mieć to już za sobą .
Nowe perełki to górna lewa czwórka i dolna prawa trójka :tak::-):-)
Obecnie mamy 10 ząbków