reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Ładnie i oryginalnie Rozalka! A na pewno łatwo napisać i wymówić w każdym języku :)
Ja to mam z góry przed doktora założony przedwczesny poród, więc też się cieszę, że jestem już w 22 tc, jeszcze miesiąc i nie będę mieć już tak wielkiego ryzyka poronienia :(
Jestem dobrej myśli.
Buziaki dla Rozalki!!

U mnie na stopie wojennej pod względem rozmów nt. imienia :(
Nie umiem już inaczej zwrócić się do mojego brzucha jak "MIchasiu" ale mąż nadal nie chce się złamać i ciągle powtarza że Michellie jest okropnym imieniem i woli Chiarę.... :(
Zwłaszcza, że ja mogę już niedługo urodzić, czasu nie ma.... Eh... Zobaczymy, co to będzie....
Pozdrawiam!!:rofl::rolleyes:

U nas po bojach zostaje Emilia już tak do brzucha wolamy jak będzie mała będzie Emilka a jak nastolatka to Emi
Bardzo mi się to imię podoba jest takie szlachetne i eleganckie mało tego międzynarodowe na co też zwracalismy uwagę bo nigdy nie wiadomo co życie nam przyniesie

No u nas niby przesądzony ten Baltazar, ale ja i tak raz na jakiś czas przebąkuję mojemu D, że jednak wolałabym Augusta. Jak nie odpuści, to będzie Baltazar i w sumie coraz bardziej mi się to imię podoba. No i D ma rację, że jakoś Bardziej pasuje do Bazylego niż August. Bazyli i Baltazar.

U nas dalej tak jak było. Rozalka zostaje :) ja to się dziwnie jak mi sie udało męża przekonac. W pierwszej ciazy mu sie nie podobało to imie a teraz od razu sie zgodzil.

Saranta poudzielaj sie na glownym troche. Daj znac od czasu do czasu co u Was :)

U nas też Apolonia zostaje :D oczywiście jeśli nie wyrosną jej jajka.. Ale Jagienki przeboleć nie mogę chyba damy tak na drugie :)

Jagienka piękne <3 Ale Apolonia też! No i Rozalka mi się podoba. Lubię takie stare imiona!

U nas marzyło mi się Radzimir, Gniewko. Ale niemąż mnie wyśmiał :( I będzie Natan. Wolałabym Nataniel ale jest za długie i z resztą nazwisko też długie i na L więc niewygodnie by się wymawiało. Na drugie dostanie Łukasz - po zmarłym bracie niemęża.

reklama
U nas Maksym. Dzieci juz przyzwyczaily sie ze braciszek Maks bedzie I juz sie doczejac nie moga na niego.
No chyba ze ewidentnie na Maksa nie bedzie wygladal to Ignacy. Zachary mi sie podoba ale M bardzo na nie. Wiec Maksym lub Ignacy.

Do góry