reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Ładnie i oryginalnie Rozalka! A na pewno łatwo napisać i wymówić w każdym języku :)
Ja to mam z góry przed doktora założony przedwczesny poród, więc też się cieszę, że jestem już w 22 tc, jeszcze miesiąc i nie będę mieć już tak wielkiego ryzyka poronienia :(
Jestem dobrej myśli.
Buziaki dla Rozalki!!

U mnie na stopie wojennej pod względem rozmów nt. imienia :(
Nie umiem już inaczej zwrócić się do mojego brzucha jak "MIchasiu" ale mąż nadal nie chce się złamać i ciągle powtarza że Michellie jest okropnym imieniem i woli Chiarę.... :(
Zwłaszcza, że ja mogę już niedługo urodzić, czasu nie ma.... Eh... Zobaczymy, co to będzie....
Pozdrawiam!!:rofl::rolleyes:

U nas po bojach zostaje Emilia już tak do brzucha wolamy jak będzie mała będzie Emilka a jak nastolatka to Emi
Bardzo mi się to imię podoba jest takie szlachetne i eleganckie mało tego międzynarodowe na co też zwracalismy uwagę bo nigdy nie wiadomo co życie nam przyniesie

No u nas niby przesądzony ten Baltazar, ale ja i tak raz na jakiś czas przebąkuję mojemu D, że jednak wolałabym Augusta. Jak nie odpuści, to będzie Baltazar i w sumie coraz bardziej mi się to imię podoba. No i D ma rację, że jakoś Bardziej pasuje do Bazylego niż August. Bazyli i Baltazar.

U nas dalej tak jak było. Rozalka zostaje :) ja to się dziwnie jak mi sie udało męża przekonac. W pierwszej ciazy mu sie nie podobało to imie a teraz od razu sie zgodzil.

Saranta poudzielaj sie na glownym troche. Daj znac od czasu do czasu co u Was :)

U nas też Apolonia zostaje :D oczywiście jeśli nie wyrosną jej jajka.. Ale Jagienki przeboleć nie mogę chyba damy tak na drugie :)

Jagienka piękne <3 Ale Apolonia też! No i Rozalka mi się podoba. Lubię takie stare imiona!

U nas marzyło mi się Radzimir, Gniewko. Ale niemąż mnie wyśmiał :( I będzie Natan. Wolałabym Nataniel ale jest za długie i z resztą nazwisko też długie i na L więc niewygodnie by się wymawiało. Na drugie dostanie Łukasz - po zmarłym bracie niemęża.

reklama
U nas Maksym. Dzieci juz przyzwyczaily sie ze braciszek Maks bedzie I juz sie doczejac nie moga na niego.
No chyba ze ewidentnie na Maksa nie bedzie wygladal to Ignacy. Zachary mi sie podoba ale M bardzo na nie. Wiec Maksym lub Ignacy.

Do góry