reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Mam ten sam problem... U mnie niby daje wolną rękę ale co chwila pyta, czy inne imię znalazłam.
No niestety (albo i stety) nie jestesmy same i musimy zawsze isc na kompromis.

Moj syn jak się urodził, to nie mial imienia bardzo długo, az wstyd pisac, dostalismy z mezem ponaglenie z urzedu, ze dziecka nie zarejestrowalismy, Ale ja mialam lat 20 i za zadne skarby nie chcialam się zgodzic na Damiana. Mąż nie chcial sie zgodzić na mojego Emila. Skonfiskowalam jego dowód, zeby nie pojechal do urzedu i sekretnie nie nadal dziecku imienia ;) haha.. Teraz mi się smiać z tego chce. Ale kazde z nas bylo uparte, w koncu musielismy isc na kompromis z czego wyszło imię Rafał (wtedy w miare popularne).

Córeczka za to dostala kartke z imieniem w szpitalu po dwóch dniach :)
Ja miałam być Gosia ale tato poszedł i wpisał Eweline. Małgorzata mam na drugie :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
To pod względem imienia ja się cieszyłam, że nie jesteśmy z moim D małżeństwem, bo musieliśmy jechać do urzędu razem, więc by mi numeru z sekretnym zarejestrowaniem dziecka nie mógł zrobić i dać na imię Jaś albo Piotruś. Za to ja byłam tak zdesperowana, że stwierdziłam, że jak się nie zgodzi na któryś z moich pomysłów, to pojadę sama i powiem, że ojciec nieznany :-p Na szczęście na końcu wyszło na moje, bo ja mu dałam listę z imionami, które mi się podobają i mój D z tej listy wybrał Bazyli, ale mówi do mnie, że nie Bazyli, tylko Bazyl. Trochę mi się mniej ten Bazyl widział, ale się zgodziłam, bo sobie pomyślałam właśnie, że trzeba iść na kompromisy. No i pojechaliśmy do urzędu mając zarejestrować Bazyla. Pani urzędniczka się nas pyta jak chcemy dać dziecku na imię. Już miałam powiedzieć, że Bazyl, a mój D mi wszedł w słowo i powiedział Bazyli. W ostatniej chwili zmienił zdanie. :laugh2: I tak mamy Bazylego do którego i tak często mówimy Bazyl. Już po fakcie się dowiedziałam, że jest jeszcze jedna wersja tego imienia, Bazyliusz, ale już było za późno :-p

Niezła historia ;)

Sancia mnie też Kornel się bardziej podoba, dla chłopaków jakoś lubie krótsze imiona.

U mnie natomiast chyba ustalona lista:
Chiara (Kiara)
Alexia
Ines (lub Inez)
Louise (Luiz)
bo Luiza zbyt przypomina Melissa
mam córkę Melissę i chcialabym żeby nie brzmiało tak samo ale żeby pasowało.
Chciałabym, zeby mozna zdrobnić po polsku :) Nazwisko VAN HONSTE.
Co sądzicie?

Niezła historia ;)

Sancia mnie też Kornel się bardziej podoba, dla chłopaków jakoś lubie krótsze imiona.

Chiara (Kiara)
Alexia
Ines (lub Inez)
Louise (Luiz)
Co sądzicie?
Alexia mi sie podoba [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Niezła historia ;)

Chiara (Kiara)
Alexia
Ines (lub Inez)
Louise (Luiz)
Co sądzicie?

Dla mnie Inez lub Luiz.. Luiz dobrze z nazwiskiem ale nazwisko samo w sobie super to tam nie przejmowała bym się dopasowaniem U mnie wszystkie imiona które wybieram z nazwiskiem brzmią śmiesznie no trudno Kiedyś dziewczyny i tak je zmienia.. Chyba że będą wolec swoje w co wątpię :p Luiz w Polsce pewnie będą wołać Luiza

reklama
A ja znam jedna Inez i jest totalnie fatalnym czlowiekiem wiec dla mnie Luisa:) i na naszą polską Lusie można przemianowac[emoji57]

a8doqqmz725nh9h0.png

Do góry