K
Krasnal77
Gość
Ja rozpatrywałam Matyldę gdyby była córka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Alessandra tez bardzo ladnie [emoji6]O! Alex jest fajne, nie pomyślałam!! Wiesz, nie o to chodzi, że mi się Ola nie podoba, po prostu moim zdaniem nie pasuje do Aleksandry i zastanawia mnie skąd się wzielo to zdrobnienie. Bardziej pasuje mi Ala
Imię Aleksandra jak i Aleksander są dla mnie piękne!
Biorę pod uwagę pisownię włoską Alessandra, z myślą, że w Polsce nie będą wołać Ola
Dzisiaj jeszcze spodobało mi się imię Bianca
Lilianna lub Julianna[emoji6]Mi mama dala na imie Sandra w moich czasach to bylo dziwne imie. Dzis podoba mi sie lilianna i dorian
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Hehe nawet nie wiem kto to. Jeszcze Emil tez biore pod uwage. Moj pierwszy syn mial byc dorian jest Aleksander (olek,aleks,alek)Lilianna lub Julianna[emoji6]
Dorian mi sie kojarzy z dorianem grayem [emoji6]
A ja dzis widzialam na noworodkach w gazecie z okolicy ze urodzila sie mala Izabelka [emoji6] a teraz to imie to rzadkość[emoji6]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co, niektorzy potrafia do Janusza mowic Jacek, wiec i Ty smialo mozesz do Aleksandry mowic Ala [emoji6] ja mowie do córy Luśka jak ta z kabaretu neo nówka [emoji23] ale to przez meza, on tak zaczal mowic [emoji6] i naprawde jest tak, ze jak Ty zwracasz sie do dziecka, tak wiekszosc osob pozniej mowi. Do Olusi praktycznie nikt nie mowi Ola.
Nazwiesz jak bedziesz chciala [emoji6] glownie jest tak ze jak sie juz idzie rodzic to sie jest pewnym [emoji6] albo jak sie zobaczy dziecko. U nas juz na opaskach pisza imie i nazwisko, wiec juz na porodowce warto miec imie przygotowane [emoji6]Hehe nawet nie wiem kto to. Jeszcze Emil tez biore pod uwage. Moj pierwszy syn mial byc dorian jest Aleksander (olek,aleks,alek)
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Lilianna lub Julianna[emoji6]
Dorian mi sie kojarzy z dorianem grayem [emoji6]
A ja dzis widzialam na noworodkach w gazecie z okolicy ze urodzila sie mala Izabelka [emoji6] a teraz to imie to rzadkość[emoji6]
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z jedna Iza chodzilam do klasy, druga mialam sasiadke za plotem, trzecia jest mama kolegi Olivii z przedszkola, czwarta jest mama kolegi Olki z przedszkola i obecna sasiadka zarazem, piata jest zona kolegi meza, szostej nienawidze bo podrywa mojego meza [emoji23] tak wiec z okolic mojego rocznika to jednak troche tych Izabelek bylo [emoji6]Izabelka w Europie bardzo popularna się zrobiła. W Polsce mało słychac, a tu moje dwie kolezanki (jedna z Niemiec) urodziły Izabelki.
Sancia - Emil to mial być moj syn, ale nie wykłocilam się i pozostał Rafałem... (urodzony lata 90)
Potem mial kolege Emila, ktorego przyprowadzał do domu a ja wtedy jeszcze bardziej żałowałam,że mój syn nie dostał tego imienia. Dla mnie super imię!