reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

reklama
Aron i Ksawier są fajne :) a mi z zagranicznych jeszcze sie Paul podoba i Lukas i Finn i Dylan [emoji173]

Pierwszy syn ma na imie Kacper
Ja mam problem z imieniem dla drugiego dziecka, bo pracuję w przedszkolu i większość imion kojarzy mi się z dzieciakami...
Wszyscy chcą Filip - piękne imię, ale widzę ciągle tych szalonych Filipów i jednego, który ciągle diabła w kącie widział, to mi się odechciewa...
Cos myślę o Wiktor, Mateusz, Maks.
A przyśnił mi się Sylwester....

Szczerze co myślicie o imieniu Wiktor??? Nie za twarde???

Mi się zmieniły preferencje Wpierw chciałam Sare, potem Lilke teraz prym wiedzie Laurusia ;) chłopak niezmiennie Patryk
Mi się też Sara bardzo podoba :) Była na liście, ale znajoma ma tak na imię, i mąż się skrzywił :(
U mnie też ciągłe zmiany ale na razie jest pierwsza trójka; Ines, Luisa i doszła Francesca (Franczeska oczywiście) :)

Lola Lolitta: WIKTOR piękne! Mocne i męskie! :) Uważam, że super wybór.

imię Belzebub pochodzi od jednego z imion boga Baala: Baal-Zebul[1](sem. pan podziemia lub pan podziemnych wód). Pierwotnie był kananejskim bóstwemopiekuńczym miasta Akkron (Ekron). Bóstwo to rywalizowało z kultem Boga Jahwe, dlatego też Żydzi starali się zdyskredytować Baal-Zebula (pana podziemi), przekręcając jego imię na Baal-Zevuv (pan much) lub Beel-Zebul (pan odchodów)[

Pierwszy syn ma na imie Kacper
Ja mam problem z imieniem dla drugiego dziecka, bo pracuję w przedszkolu i większość imion kojarzy mi się z dzieciakami...
Wszyscy chcą Filip - piękne imię, ale widzę ciągle tych szalonych Filipów i jednego, który ciągle diabła w kącie widział, to mi się odechciewa...
Cos myślę o Wiktor, Mateusz, Maks.
A przyśnił mi się Sylwester....

Szczerze co myślicie o imieniu Wiktor??? Nie za twarde???
Ja mam przyjaciółkę, ma 4 letniego synka Wiktorka, a szwagier ma syna 2 letniego Victorka [emoji6] kochane urwisy [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio widziałam gdzieś imię dla chłopca... Belzebub!!!! Na bank jest jedyny w pl [emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie no, tak bym dziecku nie dała.

Wolę Belzebub niż Brajan.
Belzebub to był Bożek, jeden z braci, władca much.
Kościół katolicki wciągnął go do spisu diabłów. Ot taka historia.
Skąd się wzięło jakieś imię to jedno, a to jak się kojarzy to drugie. Niestety w naszej kulturze to imię ma mocne pejoratywne nacechowanie i jednak takie imię mogłoby przysporzyć dziecku kłopotu.

A ja dalej nic nie mam. D się nic nie podoba :sad:

reklama
Ja też nie znałam etymologii tego imienia i masz rację, że dziecko będzie miało w życiu ciężko. Jak będą na niego wołać??? Belli?

Ja mam kilka imion, ale szczerze nic mi się nie podoba.
Mój syn miał być kiedyś Mikołajem, ale obecnemu w brzuchu jakbym takie imię dała, czy na starość nie będzie miał pretensji, że wołają na niego święty?
Dylemat niesamowity.

Do góry