reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

To jak u mnie okaże się chłopak to właśnie Aleksander :) Gabrysia tez bardzo ladne, ale jak wspomniałam mężowi to mówi, że to dla niego Rysia z kilera :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Hehe Mąż tez ma skojarzenia ;). Olki fajne chlopaki ;).
1465991427-1d1mld.jpeg

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się dizisiaj dowiedziałam, ze nie będę mamą chłopczyka, tylko dziewczynki! !!! :szok: Dostałam z rana wynik testu NIFTY z płcią bobasa. Teraz szukamy imienia dla dziewczynki!!!
Ja zawsze obstawiałam imiona: Kiara, Livia i Giuliana /z racji, ze mieszkalam dlugo we Włoszech/
ale moj jest antywłoski :( I chyba te imiona nie przejdą. Jest opcja z imieniem MARIT, ktore jest tu popularne dosc. Co sądzicie?
Saranta a wcześniej stawiałaś na chłopca? przez nuba czy jak?
dla mnie z tych co podalaś to Livia pisana przez W ostatnio też występuje w Polsce, zdaje się że w seksmisji ta bohaterka była Liwia... dobrze pamiętam? jak dla mnie fajne imię!!

Saranta a wcześniej stawiałaś na chłopca? przez nuba czy jak?
dla mnie z tych co podalaś to Livia pisana przez W ostatnio też występuje w Polsce, zdaje się że w seksmisji ta bohaterka była Liwia... dobrze pamiętam? jak dla mnie fajne imię!!

Ja od początku stawiałam na GIRL , ale doktor dwa tygodnie temu (czyli byłam 11 tc) powiedzał, że widzidzi "3 nóżki". Ciężko mi było sobie wyobrazić, ze to nie córeczka, ale dałam radę i imię szybko jakoś znaleźliśmy bezkompromisowo... Teraz będzie walka bo mi się podobają inne imiona dziewczęce niż mężowi, kilka lat temu też był problem...
Dobrze, że jeszcze jest czas.
Wczoraj wynalazłam jeszcze imię ANDREA (bo moj tata był Andrzej, ale Andreas nadalismy tez imię straconemu synkowi w 4 mies. ciążu) wiec nie wiem czy by to pasowało.
No i Andrea zbyt drobnień nie ma.

Z tutejszych imion jeszcze podoba mi się Sandrinne i Juliette (ale to ostatnie b. popularne).
Lubię imię, które można trochę spolszczyć :) Moja 8 letnia córeczka ma na imię Melissa i jedyne zdrobnienie jakiego używam to Meliska i takie zdrobnienia lubię.
Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe ;)
A ty masz wybrane imię?

Ja od początku stawiałam na GIRL , ale doktor dwa tygodnie temu (czyli byłam 11 tc) powiedzał, że widzidzi "3 nóżki". Ciężko mi było sobie wyobrazić, ze to nie córeczka, ale dałam radę i imię szybko jakoś znaleźliśmy bezkompromisowo... Teraz będzie walka bo mi się podobają inne imiona dziewczęce niż mężowi, kilka lat temu też był problem...
Dobrze, że jeszcze jest czas.
Wczoraj wynalazłam jeszcze imię ANDREA (bo moj tata był Andrzej, ale Andreas nadalismy tez imię straconemu synkowi w 4 mies. ciążu) wiec nie wiem czy by to pasowało.
No i Andrea zbyt drobnień nie ma.

Z tutejszych imion jeszcze podoba mi się Sandrinne i Juliette (ale to ostatnie b. popularne).
Lubię imię, które można trochę spolszczyć :) Moja 8 letnia córeczka ma na imię Melissa i jedyne zdrobnienie jakiego używam to Meliska i takie zdrobnienia lubię.
Najważniejsze, żeby dzieci były zdrowe ;)
A ty masz wybrane imię?
Wiesz co, jak imię ma byc międzynarodowe, to z Andreą trochę ciężko, bo np. we Włoszech to męskie imię, a nie żeńskie i mogą być nieporozumienia.

Tak, wiem. A Nicola we Włoszech to też imię męskie, choc w Polsce wiele dziewczynek je nosi.

Okazuje sie, że: nie ma walki o imię.
Mąż przysłał wlasnie SMS :) "Może żyć z Chiarą, jeśli pozwolę mu wybrać drugie imię" :)

No i proszę, wydawałoby się,że łatwo poszło, a ja teraz zaczynam się zastanawiać, czy na prawdę wciąż chcę Chiarę :) haha:realmad:
Pozdrowionka!

reklama
Do góry