No właśnie jego nie przekupisz, jest bardzo uparty, nawet jak swego czasu kochał jaja niespodzianki to przy takiej propozycji potrafiłby tym jajem rzucić o ścianę a nie wykonać tego co chcesz, np ścięcie włosów, czy aplikacja lekarstwa Serio nie na wszystkie dzieci metoda przekupstwa działa, może to zależy od wieku, on ma 3 lata
reklama
aaa no i ja przekupstwo nazywam umowa. bardziej na zasadzie ze jak ty zrobisz cos dla mnie to ja dla ciebie (zazwyczaj ja robie pierwsza dla przykladu). poznalam mojego pasierba jak mial prawie 4 lata ale on moim zdaniem wolniej sie rozwija niz rowiesnicy (jako jedyny w swojej grupie 6latkow musial przymusowo powtazac zerowke). uparty jest za 3! ale zgadzam sie ze na kazde dziecko moze byc inna metoda. w kazdym razie histerie na max zrobil mi tylko 2 razy i ani razu nie odniosl skutku i wiecej nie zrobil!
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
Saranta
Fanka BB :)
Ja miałam kota Filemona który się okazał kotką i że ciężko się mówiło Folemonka, to zmieniliśmy na Kicia. Potem był jeszcze mój kochany Tygrysek. Potem mama miala Stefka kota, ale ja go okropnie nie lubilam
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
hehe.. Dobry temat Ja mam 3 psy rasy border collle: 12 letnia Lucy, 3 letnia Stella i 1 roczna Zuzia
Choć tu w Belgii, nikt Zuzia wymówic nie potrafi, to nie mam zamiaru tego zmienić.
Goście wołają Suzy.
Aneta_ck - jak dla mnie wybór klasa! Szczególnie ta Rozalia!! Ja nadl czekam na wynik badania, więc u nas imiona stanęły w martwym punkcie.
Natomiast mamy taką listę: Matteo, Marco, Mattis (za porozumieniem z męże).
Mnie się jeszcze podoba: Vincent i Alex.
Co sądzicie?
Starm się, by do nazwiska oczywiscie pasowało, a nazwisko dwuczłonowe: Van Honste.
Wolę dać krótkie imię, żeby nie zdrabniać, wystarczy, że nazwisko długie...
Saranta
Ja się dizisiaj dowiedziałam, ze nie będę mamą chłopczyka, tylko dziewczynki! !!! Dostałam z rana wynik testu NIFTY z płcią bobasa. Teraz szukamy imienia dla dziewczynki!!!
Ja zawsze obstawiałam imiona: Kiara, Livia i Giuliana /z racji, ze mieszkalam dlugo we Włoszech/
ale moj jest antywłoski I chyba te imiona nie przejdą. Jest opcja z imieniem MARIT, ktore jest tu popularne dosc. Co sądzicie?
Ja zawsze obstawiałam imiona: Kiara, Livia i Giuliana /z racji, ze mieszkalam dlugo we Włoszech/
ale moj jest antywłoski I chyba te imiona nie przejdą. Jest opcja z imieniem MARIT, ktore jest tu popularne dosc. Co sądzicie?
Antiope
Ciężko się wypowiadać o imieniu, które będzie używane głównie w innym kraju. Marit mi się kojarzy z tą narciarką babochłopem, więc jakoś nie bardzo. Co do pozostałych, to nie mam negatywnych skojarzeń.Ja się dizisiaj dowiedziałam, ze nie będę mamą chłopczyka, tylko dziewczynki! !!! Dostałam z rana wynik testu NIFTY z płcią bobasa. Teraz szukamy imienia dla dziewczynki!!!
Saranta
Ah! No widzisz Antiope, chcialabym aby i w Polsce imie dobrze się kojarzylo. Ja tu siedzac od lat 10 juz nie mam takiego samego odbiioru imion, jak wtedy kiedy mieszkalam w PL. A kto wie, moze za klika lat stad sie wyprowadzimy. Mieszkanie w kraju europejskim, gdzie wiekszosc to muzulmanie nie jest ani dla mnie ani dla mojego męża przyjemnością....
cytrusowa85
Saranta
Livia Van Honste
Chiara Van Honste ( Ch nie K.bardziej mi sie podoba)
Chłopak
Marco Van Honste
Livia Van Honste
Chłopak
Marco Van Honste
Saranta
Hej, Wiesz, nie moge przez CH bo boje sie, ze czytac będą mylnie belgowie... Ale zobaczymy.Saranta
Livia Van Honste
Chłopak
Marco Van Honste
Mąż akurat tego imienia nie trawi, ze wzgledu na dziecko byłych sąsiadów.
Ja od momentu opuszczenia Włoch kocham to imię! U sąsiadów za to była KYARA /jak dla mnie okropna pisownia i wymowa/.
Marco - tak! Był wybrany! Ale juz go nie bedzie, bo jest dziewczynka )
sancia880
A mi się podoba Emil i Dorian. Dla dziewczynki zaś Lilianna i Gabrysia. Mam juz w domu syna Aleksandra: )
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama