reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Mam identyczny dylemat, już od wielu lat mam mały wyścig z siostra, że która pierwsza urodzi córkę nazwie ja Helenka (po naszej babci), ale mój M ostatnio wymyślił Gaję i trochę mi pomieszał w głowie. Mam to samo przekonanie, że skoro już tyle czasu walczyłam o te Helenke to mi nie wypada i wszystkim w rodzinie zapowiedziałam, że będzie po babci :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Jezeli Ana ana chodzi tylko o to czy wypada czy nie to bym w ogole sie bad zmiana nie zastanawiala.
Mnie sie podoba Gaja. A jeszcze bardziej Zoja.

U mnie jeszcze musi M Maksyma przemyslec. Bo teraz jak juz plec wiadomo to juz konkretnie meskie tylko przegladamy.

No może nie do końca to dobrze ujęłam z tym wypada :) i jedno i drugie bardzo mi się podoba, za tą Helenka jest ten dodatkowy czynnik, że od dawna takie imię było ustalone, ale wiem, że M wolałby jednak Gaję...

My na szczęście wszystkie imiona wcześniej przedyskutowalismy i teraz tylko czekamy na informacje o plci :) Maksym bardzo fajne, w ogóle nam jakoś ciężej było znaleźć odpowiednie imię dla chlopca, z dziewczynkami dużo latwiej

U mnie od dawna planowałam Zosię ( po mojej babci i męża mamie) i Franciszka (. A teraz jak już maluch w brzuchu to mąż zaprotestował. W USG w 12 tygodniu doktor powiedział że będzie raczej dziewczynka i po długich debatach stanęło na Natalii. Jak na połówkowym się okaże że jednak pitolek to będzie kolejna burza mózgów.

U mnie od dawna planowałam Zosię ( po mojej babci i męża mamie) i Franciszka (. A teraz jak już maluch w brzuchu to mąż zaprotestował. W USG w 12 tygodniu doktor powiedział że będzie raczej dziewczynka i po długich debatach stanęło na Natalii. Jak na połówkowym się okaże że jednak pitolek to będzie kolejna burza mózgów.
Franciszka super!! :)

No może nie do końca to dobrze ujęłam z tym wypada :) i jedno i drugie bardzo mi się podoba, za tą Helenka jest ten dodatkowy czynnik, że od dawna takie imię było ustalone, ale wiem, że M wolałby jednak Gaję...

My na szczęście wszystkie imiona wcześniej przedyskutowalismy i teraz tylko czekamy na informacje o plci :) Maksym bardzo fajne, w ogóle nam jakoś ciężej było znaleźć odpowiednie imię dla chlopca, z dziewczynkami dużo latwiej

Gaja slicznie! Helenka tez mi sie podoba. No wiesz moze daszrade tak zmanipulowac sytuacje ze nazwiesz cimorcie Gaja i jeszcze siostra bedzie ci dziekowac ze jej Helene odstapilas:))) ja tak nie umiem dyskretnie zalatwiac spraw ale sprytne babki tak potrafia:)
Franciszka super!! :)
Franciszek to dla chlopca:) tak zrozumialam przynajmniej. ale Franciszka tez calkiem ladne, moja mama ma tak na drugie. Jeszcze Stefania ladne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gaja slicznie! Helenka tez mi sie podoba. No wiesz moze daszrade tak zmanipulowac sytuacje ze nazwiesz cimorcie Gaja i jeszcze siostra bedzie ci dziekowac ze jej Helene odstapilas:))) ja tak nie umiem dyskretnie zalatwiac spraw ale sprytne babki tak potrafia:)

Franciszek to dla chlopca:) tak zrozumialam przynajmniej. ale Franciszka tez calkiem ladne, moja mama ma tak na drugie. Jeszcze Stefania ladne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
I Franciszek i Franciszka są super ;)
Podziwiam Was, że tak łatwo możecie dokonać wyboru, u nas nie dość że ciąża zagrożona , mąż dał mi wolną rękę w wyborze, a to nie pomaga, a raczej przeszkadza.... Nie umiem wybrać i boję się odpowiedzialności...
Ups..:crazy::szok:

Do góry