reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona grudniowych dzieciakow

Konstancja też ładnie. Ale to kwestia podejścia, bo zawsze jakoś da się "drobniej" mówić. Do Konstancji można np. Koni, Kosia, Tańcia; zawsze da się coś wymyślić. :happy: Ja mam znajomą, która ma syna Tomka i zawsze do niego Tomasz mówi, a przecież to imię ma tyle zdrobnień...

reklama
Po ang Konstancja to Connie a Konstanty to u nas Kostek co nie?

cb7wugpju04jz4q8.png
Tak

U nas lista dosyć krótka:

Synek - Aleksander

Córcia - Helenka (po Babci) albo Gaja

Ja akurat staram się nie patrzeć na imiona na zasadzie : starodawne, bo takim sposobem niebawem te imiona juz totalnie zanikną i będą królować same zagraniczne.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

U nas lista dosyć krótka:

Synek - Aleksander

Córcia - Helenka (po Babci) albo Gaja

Ja akurat staram się nie patrzeć na imiona na zasadzie : starodawne, bo takim sposobem niebawem te imiona juz totalnie zanikną i będą królować same zagraniczne.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Gaja ładnie. :happy:
Mnie się najbardziej starodawnie właśnie kojarzą imiona typu Zofia, Helena, Antoni, Franciszek, Józef, bo to imiona z pokolenia mojej babci (lata 10-te i 20-te XX wieku) i kojarzą mi się ze starszymi osobami. Natomiast ponieważ pokolenia wcześniejszego nie znałam, to bardziej jakoś mi leżą imiona modne na przełomie XIX i XX wieku np. Hieronim, Anatol, Rozalia, Delfinia (tak mi się kojarzą, bo w mojej rodzinie w tych okresach pojawiają się właśnie takie imiona).

Ja nigdy nie lubilam dawac imion ludzkim zwierzetom.U mnie pies jest bursztyn , kot byl Filemon a chomik chrupek
Ja miałam kota Filemona który się okazał kotką i że ciężko się mówiło Folemonka, to zmieniliśmy na Kicia. Potem był jeszcze mój kochany Tygrysek. Potem mama miala Stefka kota, ale ja go okropnie nie lubilam

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Konstancja też ładnie. Ale to kwestia podejścia, bo zawsze jakoś da się "drobniej" mówić. Do Konstancji można np. Koni, Kosia, Tańcia; zawsze da się coś wymyślić. :happy: Ja mam znajomą, która ma syna Tomka i zawsze do niego Tomasz mówi, a przecież to imię ma tyle zdrobnień...
Może on tak lubi ? Ja np lubiłam jak rodzice do mnie mówili Izabelka, ale ktokolwiek inny już mówił Izabela, i uwielbialam to. Ja sama do mojej córki przeważnie mówię Olivia, bo lubię brzmienie tego imienia.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry