reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

A ja mam pytanie z innej beczki. Kardiolog zapowiedziała cesarkę na ul.Polnej w Poznaniu. Kiedy robią cesarke? W którym tyg? Czy kobietom z wadami serca nie dają rodzic naturalnie w Polsce?

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki. Kardiolog zapowiedziała cesarkę na ul.Polnej w Poznaniu. Kiedy robią cesarke? W którym tyg? Czy kobietom z wadami serca nie dają rodzic naturalnie w Polsce?
Z tego co były planowane cesarki, to kobiety w rodzinie miałam robione w 39tyg. Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja z kobietami które mają wadę serca.

Robiłam właśnie wczoraj z resztą robię je co wizyta u lekarza. Nie znam się delikatnie mam podwyższone leukocyty i neutrocyty ale to minimalnie w środę mam lekarza ale podobno w ciąży też są inne przedziały. Wszystko inne w normie 😊 gdzieś czytałam że nasz organizm w ciąży pompuje więcej krwi i może dlatego tak się czujemy 🙈 kucnełam do szafki właśnie i musiałam usiąść po wstaniu 🤦🏾‍♀️
Te upały też nie są bez znaczenia. Byłam wczoraj w delegacji. Moją pracą jest praca zwykle dość lekka biurowa. Wczoraj przez 4h stania na słońcu, robienia notatek, opisów do prac terenowych, robienia zdjęć - miałam dość. Kilka razy musiałam sobie gdzieś z boku usiąść, schować się przed słońcem, bo też już mi się kręciło w głowie.

Czy mogłabym prosić o dodanie na nowo do grupy prywatnych rozmów? ;) musiałam usunąć konto, a teraz wróciłam i chciałam wrócić do tamtej prywatne grupy.

Z góry dziękuję!

Pytanie do szczupłych i bardzo szczupłych mam, np. takich z niedowagą przed ciążą lub bardzo na styk.
Dzisiaj ostatni dzień 17 tc. Od 13 tc tyłam prawie książkowo 0,3-0,5 kg/tydzień. Przybrałam od początku ciąży 3,3kg. Ale... w tym tygodniu nic, a nawet niewielki spadek wagi (taki na granicy błędu pomiarowego). Jem, jak jadłam. Przeważnie "karmienie na żądanie" ;) czyli co 2-3 godziny. Jak nie mam apetytu to wmuszam coś w siebie. Wizyta u prowadzącej dopiero 5 sierpnia, ale trochę się stresuję. Któraś z was też tak miała? Wiem, że jeden tydzień bez przyrostu wagi to jeszcze nie tragedia i dopiero po dwóch należy się z reguły martwić, ale startowałam z bardzo niską wagą, więc mały niepokój odczuwam.

A powiedzcie proszę co na spacery taką porą? Termin mam na koniec listopada (plan na wyjście na ubiór jest taki: bodziak z długim rękawem, pajac, cienki kombinezon z Amumu + buciki niechodki i rękawiczki i czapeczka + otulacz w foteliku).

Pierwszy spacer wypadałby prawdopodobnie w grudniu - czy kupować śpiwór do gondoli i malucha ubierać tak jak był na wyjściu ze szpitala?

A powiedzcie proszę co na spacery taką porą? Termin mam na koniec listopada (plan na wyjście na ubiór jest taki: bodziak z długim rękawem, pajac, cienki kombinezon z Amumu + buciki niechodki i rękawiczki i czapeczka + otulacz w foteliku).

Pierwszy spacer wypadałby prawdopodobnie w grudniu - czy kupować śpiwór do gondoli i malucha ubierać tak jak był na wyjściu ze szpitala?
Zobaczysz jaka będzie pogoda ;) jak będzie w grudniu 15 stopni a w listopadzie będzie 5 to tak samo nie ubierzesz ;)
My na grudzień mamy kombinezon zimowy 2w1 (opcja ze śpiworkiem) do gondoli a na wyjście ze szpitala ciepły kombinezon dresowy ze stópkami na bodziaka i pajaca, otulacz do fotelika, bo od razu młoda w samochodzie wyląduje.

reklama
Do góry