reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Mam jeszcze pytanko dziewczyny nie zapytałam Pani doktor z tego wszystkiego. Wszystkie wyniki na papierku za tydzień razem z wynikami testu pappa czy będą tam te zdjęcia USG skoro robiłam to na NFZ ? Z synem pamiętam dostałam USG.
Ja nie robiłam testu pappa i fakt faktem - wizyta prywatna ale USG dostałam od razu.

reklama
Mam jeszcze pytanko dziewczyny nie zapytałam Pani doktor z tego wszystkiego. Wszystkie wyniki na papierku za tydzień razem z wynikami testu pappa czy będą tam te zdjęcia USG skoro robiłam to na NFZ ? Z synem pamiętam dostałam USG.
Ja z USG dostałam zaraz po badaniu,czekałam tylko chwilkę i wydrukowali mi na papierze wszystkie wyniki razem ze zdjęciami. Wyniki testów z krwi odbierałam tydzień później.

@Havana1995 ja chodzę do ginekologa na NFZ i zdjęcia z usg dostałam od razu. Ginekolog drukował dwie kopie , jedną do dokumentacji i drugą dla mnie . Dostałam kilka bardzo fajnych zdjęć plus takie na których widać kość nosową, przezierność

Jeju dziewczyny moja kondycja spada do zera 🙄 stoję w kuchni co chwilę muszę siadać zaraz mi słabo po schodach wejdę to muszę usiąść bo ledwo wchodzę dla mnie to jakiś horror 🙈 zawsze wszystko biegiem robiłam do 12 wszystko w domu miałam ogarnięte a teraz muszę robić na raty bo boję się że zemdleje 🙈 czemu tak się dzieję? Czemu aż tak ? Z synem byłam pełna energii siły od początku do końca 🙈

Jeju dziewczyny moja kondycja spada do zera 🙄 stoję w kuchni co chwilę muszę siadać zaraz mi słabo po schodach wejdę to muszę usiąść bo ledwo wchodzę dla mnie to jakiś horror 🙈 zawsze wszystko biegiem robiłam do 12 wszystko w domu miałam ogarnięte a teraz muszę robić na raty bo boję się że zemdleje 🙈 czemu tak się dzieję? Czemu aż tak ? Z synem byłam pełna energii siły od początku do końca 🙈
Łączę się w bólu, u mnie niestety to samo 😔 robiłaś badania krwi? Ja mam zamiar właśnie bo zaczęłam zastanawiać się czy to może nie anemia.

Łączę się w bólu, u mnie niestety to samo 😔 robiłaś badania krwi? Ja mam zamiar właśnie bo zaczęłam zastanawiać się czy to może nie anemia.
Robiłam właśnie wczoraj z resztą robię je co wizyta u lekarza. Nie znam się delikatnie mam podwyższone leukocyty i neutrocyty ale to minimalnie w środę mam lekarza ale podobno w ciąży też są inne przedziały. Wszystko inne w normie 😊 gdzieś czytałam że nasz organizm w ciąży pompuje więcej krwi i może dlatego tak się czujemy 🙈 kucnełam do szafki właśnie i musiałam usiąść po wstaniu 🤦🏾‍♀️

Robiłam właśnie wczoraj z resztą robię je co wizyta u lekarza. Nie znam się delikatnie mam podwyższone leukocyty i neutrocyty ale to minimalnie w środę mam lekarza ale podobno w ciąży też są inne przedziały. Wszystko inne w normie 😊 gdzieś czytałam że nasz organizm w ciąży pompuje więcej krwi i może dlatego tak się czujemy 🙈 kucnełam do szafki właśnie i musiałam usiąść po wstaniu 🤦🏾‍♀️
Niestety. To są minusy bycia w ciazy i musimy pamietac, ze nie każda ciąża przebiega tak samo. Kazdy dzien moze wygladac inaczej. Szybciej się męczymy, potrzebujemy więcej energii i napewno w pierwszej ciąży było więcej czasu na odpoczynek niż w kolejnych. Niestety, niekiedy nie da sie zrobić szybko a bardzo bysmy chcialy. Pijesz odpowiednio dużo wody? Teraz też mamy serię upałów.. Na kiedy masz termin? Może to chwilowe? Ja jestem aktualnie w trzeciej ciąży, 16+0 i mam dni że mam pełno energii, góry bym przenosiła a mam dzień,że nie mam najzwyczajniej siły na nic 🙈 choćby wstanie z łóżka😅

To ja jeszcze na kilka zrobię dużo, ale schylać znów nie zbyt się mogę bo kręci mi się zaraz w głowie.

To ja jeszcze na kilka zrobię dużo, ale schylać znów nie zbyt się mogę bo kręci mi się zaraz w głowie.
Wczoraj byłam u lekarki - u mnie objawy te są połączone z niskim ciśnieniem. Mówiła ona, że inaczej organizm pompuje krew gdy stoimy - inaczej gdy siedzimy bądź leżymy i właśnie tym mogą być spowodowane zawroty

reklama
Niestety. To są minusy bycia w ciazy i musimy pamietac, ze nie każda ciąża przebiega tak samo. Kazdy dzien moze wygladac inaczej. Szybciej się męczymy, potrzebujemy więcej energii i napewno w pierwszej ciąży było więcej czasu na odpoczynek niż w kolejnych. Niestety, niekiedy nie da sie zrobić szybko a bardzo bysmy chcialy. Pijesz odpowiednio dużo wody? Teraz też mamy serię upałów.. Na kiedy masz termin? Może to chwilowe? Ja jestem aktualnie w trzeciej ciąży, 16+0 i mam dni że mam pełno energii, góry bym przenosiła a mam dzień,że nie mam najzwyczajniej siły na nic 🙈 choćby wstanie z łóżka😅
Z wodą różnie u mnie bywa 🙈 mam nadzieję że chwilowe porozmawiam o tym z lekarzem jeszcze w środę. Ogólnie od początku tej ciąży czuję się fatalnie... Jutro 14 tydzień termin na 29 grudnia 😊 u mnie zauważyłam że rano i wieczorem średnio się czuję mówię o nudnościach zawrotach głowy

Do góry