Ja właśnie mam tak od wczoraj. Pokluje mnie tak z pół godzinki, za jakiś czas znowu. Też się trochę martwię. Co powiedział Ci lekarz?Dziewczyny, miewacie kłujące bóle brzucha czasem? U mnie od 2-3 dni się pojawiły, a dzisiaj to jakoś tak bardziej... I nie wiem czy panikować czy nie. W poprzednich ciążach kojarzę kłucie, ale bardziej po bokach, typowo od więzadeł. A teraz jakoś tak bardziej na środku
Chociaż już czekam u lekarza pod gabinetem, bo dzisiaj mam wizytę... Ale sobie wkręcam, że może za dużo nosiłam starsze dzieci czy coś... wykituję nerwowo
reklama
Yenna011
Fanka BB :)
No właśnie nie wiem co zrobić IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.To teraz awidnosc? Jedziesz odrazu zrobić czy czekasz na konsultacje?
W przyszłym tygodniu mam wizytę.
Maris01
A masz możliwość zadzwonić do swojego lekarza?No właśnie nie wiem co zrobić IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.
Maris01
Może masz takNo właśnie nie wiem co zrobić IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.
Załączniki
Yenna011
Chyba do niego napisze smsa. Wiecie to jest też tak, za wirus CMV ulega reaktywacji (jak opryszczki) i prawdopodobnie to nie jest świeże zakażenie. Niestety w pierwszej ciąży nie miałam tego badania robionego, nie wiem czemu, więc nie mogę porównaćA masz możliwość zadzwonić do swojego lekarza?
Kosinka94
Moderator
Mi pisało tylko reaktywne i nie wiem ile wynosiło, igg też średnie w porównaniu z innymi kobietami, ale ono tylko świadczy o ilości przeciwciał. Gorzej że igm jest reaktywne bo to świadczy o świeżym zaskarżeniu. Ja miałam zrobić awidność i od jej wyniku zależało postępowanie. Miałam zrobić ją jak najszybciej, więc będąc na Twoim miejscu zrobiłabym odrazu.No właśnie nie wiem co zrobić IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.
Maris01
Lekarka to mi kiedyś mówiła że ten wirus co jakiś czas się reaktywuje i jest wydalany z organizmu ale jak nie jest to świeże zakażenie to organizm ma przeciwciała, więc powinno być ok, ale ja bym dla spokoju się skontaktowała z lekarzemChyba do niego napisze smsa. Wiecie to jest też tak, za wirus CMV ulega reaktywacji (jak opryszczki) i prawdopodobnie to nie jest świeże zakażenie. Niestety w pierwszej ciąży nie miałam tego badania robionego, nie wiem czemu, więc nie mogę porównać
PasiastyOgon
Moderator
Dostałam luteinę. Ale też dlatego, że 1.porod był w 36tc.Ja właśnie mam tak od wczoraj. Pokluje mnie tak z pół godzinki, za jakiś czas znowu. Też się trochę martwię. Co powiedział Ci lekarz?
Yenna011
Napisałam do niego, zobaczymy. Znając życie każe mi zrobić tą awidność.Lekarka to mi kiedyś mówiła że ten wirus co jakiś czas się reaktywuje i jest wydalany z organizmu ale jak nie jest to świeże zakażenie to organizm ma przeciwciała, więc powinno być ok, ale ja bym dla spokoju się skontaktowała z lekarzem
U mnie dużym problemem jest samo pobranie krwi, bo mam kiepskie żyły więc to trwa i jest bardzo bolesne
reklama
Kosinka94
Moderator
Jest grupa na FB i tam może znajdziesz odpowiedź. Ja w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz mam i te wyniki mocno zaniepokoiły moja gin.Chyba do niego napisze smsa. Wiecie to jest też tak, za wirus CMV ulega reaktywacji (jak opryszczki) i prawdopodobnie to nie jest świeże zakażenie. Niestety w pierwszej ciąży nie miałam tego badania robionego, nie wiem czemu, więc nie mogę porównać