reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Dziewczyny, miewacie kłujące bóle brzucha czasem? U mnie od 2-3 dni się pojawiły, a dzisiaj to jakoś tak bardziej... I nie wiem czy panikować czy nie. W poprzednich ciążach kojarzę kłucie, ale bardziej po bokach, typowo od więzadeł. A teraz jakoś tak bardziej na środku 🙄
Chociaż już czekam u lekarza pod gabinetem, bo dzisiaj mam wizytę... Ale sobie wkręcam, że może za dużo nosiłam starsze dzieci czy coś...😬 wykituję nerwowo😩😫
Ja właśnie mam tak od wczoraj. Pokluje mnie tak z pół godzinki, za jakiś czas znowu. Też się trochę martwię. Co powiedział Ci lekarz?

reklama
No właśnie nie wiem co zrobić 🙄 IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.
W przyszłym tygodniu mam wizytę.
Może masz tak

Załączniki

• Screenshot_20240521_173429_Chrome.jpg
    Screenshot_20240521_173429_Chrome.jpg
    317 KB · Wyświetleń: 41
A masz możliwość zadzwonić do swojego lekarza?
Chyba do niego napisze smsa. Wiecie to jest też tak, za wirus CMV ulega reaktywacji (jak opryszczki) i prawdopodobnie to nie jest świeże zakażenie. Niestety w pierwszej ciąży nie miałam tego badania robionego, nie wiem czemu, więc nie mogę porównać

No właśnie nie wiem co zrobić 🙄 IgG mam wysokie, a IgM ledwo powyżej reaktywności - mam 1,26 a reaktywny jest od 1.
W przyszłym tygodniu mam wizytę.
Mi pisało tylko reaktywne i nie wiem ile wynosiło, igg też średnie w porównaniu z innymi kobietami, ale ono tylko świadczy o ilości przeciwciał. Gorzej że igm jest reaktywne bo to świadczy o świeżym zaskarżeniu. Ja miałam zrobić awidność i od jej wyniku zależało postępowanie. Miałam zrobić ją jak najszybciej, więc będąc na Twoim miejscu zrobiłabym odrazu.

Chyba do niego napisze smsa. Wiecie to jest też tak, za wirus CMV ulega reaktywacji (jak opryszczki) i prawdopodobnie to nie jest świeże zakażenie. Niestety w pierwszej ciąży nie miałam tego badania robionego, nie wiem czemu, więc nie mogę porównać
Lekarka to mi kiedyś mówiła że ten wirus co jakiś czas się reaktywuje i jest wydalany z organizmu ale jak nie jest to świeże zakażenie to organizm ma przeciwciała, więc powinno być ok, ale ja bym dla spokoju się skontaktowała z lekarzem

Lekarka to mi kiedyś mówiła że ten wirus co jakiś czas się reaktywuje i jest wydalany z organizmu ale jak nie jest to świeże zakażenie to organizm ma przeciwciała, więc powinno być ok, ale ja bym dla spokoju się skontaktowała z lekarzem
Napisałam do niego, zobaczymy. Znając życie każe mi zrobić tą awidność.
U mnie dużym problemem jest samo pobranie krwi, bo mam kiepskie żyły więc to trwa i jest bardzo bolesne

reklama
Jest grupa na FB i tam może znajdziesz odpowiedź. Ja w pierwszej ciąży nie miałam, a teraz mam i te wyniki mocno zaniepokoiły moja gin.

Do góry