reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Po.pierwszym porodzie okazało się byłam w szpitalu na porodówce z dziewczyną z forum mamowego :) ale soe nie zgadałyśmy. W ostatniej chwili ona i ja wybrałyśmy szpital tam gdzie rodziłyśmy xd więc wszystko możliwe;)

Więcej szczegółów na prywatnym :D

Szlag! Dobra. Kupię jutro nowy pakiet.

Ja z hmu. Ale te grubsze. Te cieńsze się rwą. Tak samo z esmary, miałam 4 pary się podarły. Kupiłam też 4 pary z dolce sonno czy że sklepu słodki sen i też się porwały:/

Ja brałam drugi slub w 6. miesiącu ciąży xd

Ta powiedz jeszcze, że 3.12 ahahah
Tak hahahahahhaha

reklama
Kurcze szukam w necie o tym USG darmowym od 29 mają i nie mogę znaleźć. Jakby któraś znalazła to rzućcie link :)

Czyli jak jestem zapisana na 6 czerwca na płatne w szpitalu to mogę poprosic lekarza na NFZ jednak o bezpłatne??
Wygląda na to, że tak. Ona mi mówiła, że u nich nie będzie potrzeba nawet skierowania, tylko jakaś informacja od lekarza, że jest się w ciąży 🫣😃 najlepiej pewnie dopytać w placówkach, tam gdzie robicie jak to wygląda konkretnie w tym miejscu

Wygląda na to, że tak. Ona mi mówiła, że u nich nie będzie potrzeba nawet skierowania, tylko jakaś informacja od lekarza, że jest się w ciąży 🫣😃 najlepiej pewnie dopytać w placówkach, tam gdzie robicie jak to wygląda konkretnie w tym miejscu
To by pasowało data, ale jeszcze nie czytałam, czy to to
Ale wejdzie w życie 30 maja, a ja mam wizytę 29 maja. Zapytam babkę, najwyżej mogę dzień później przyjechać specjalnie po skierowanie. Jak mogę bezpłatnie w tym samym miejscu, to po co płacić. Super :)
Muszę doczytać, jak coś, to upomne się haha

Dziewczyny ja właśnie wyszłam z prenatalnych ❤️ z bobasem wszystko w porządku, wg USG 12+4 więc nieźle przez ostatni tydzień bo w zeszły poniedziałek u mojego gina wyszło 10+5 😃😃

Jeszcze pani doktor przekazała mi świetną informację, że od 29 wchodzi całkowita refundacja na badania prenatalne, dla każdej kobiety. Dotyczy to badań w pierwszym i drugim trymestrze. To trzecie już płatne.
Od 29.05 to wchodzi?

Od 29 mają? Kurcze dla mnie będzie za późno. Takie same wiadomości liczę usłyszeć jutro, że wszystko w porządku ❤️ a pappe też robiłaś? Ja mam dzisiaj 12+2 ;)
tak tak, od 29 maja. W tych emocjach zjadłam połowę słów 🫣😃
Pappe też robiłam, wyniki za 2 tygodnie.🤞
U ciebie na pewno też będzie wszystko w porządku, nie może być inaczej ❤️😃

A to nie chodzi o programy lokalne? Regularnie różne gminy wprowadzają takie darmowe programy finansowane ze środków państwowych. Ja idę 28 ale z refundacja tak czy siak tylko mam skierowanie.

reklama
Do góry