reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
@Kosinka94 co oznacza ciałko żółte pęcherzykowate? Szukam i szukam i nie mogę nic znaleźć na ten temat. Mówił Ci coś ginekolog? Pisałaś, że dlatego dostałaś progesteron...
Może być "taka uroda", a może wskazywać na nie wydolność ciałka żółtego. Progesteron jest tak na zapas ze względu na moją historię poronień (ostatnio jak badałam miałam 46ng/ml).

Witajcie przyszłe mamusie 😊 Nieśmiało do was zaglądam, bo dopiero 6.05 mam wizytę u lekarza. 2 testy różnych firm pozytywne. W sobotę powinnam dostać okres, a że zawsze dostaje jak w zegarku co 28 dni to zaczęłam myśleć, że jest cos na rzeczy. Pierwszy test w niedzielę pozytywny, wczorajszy już z bardziej różowa kreseczka. Jeśli wszystko będzie dobrze to termin będzie prawdopodobnie na 30.12. Nie mogę się doczekać na wizytę, bo staraliśmy się z mężem o dzidzię od 4 miesięcy. W domu 6-letni synek i 3,5-letnia córeczka.
Gratuluję pozytywnych testów 😍 wybierasz się na badanie bety?

Ja się czuje strao też... będę miała 34 lata i umieram że strachu już przed prenatalnymi :D
No weź, toż to mlody wiek😁 U mnie 33, a jeszcze rok temu pytali mnie o dowód w sklepie🤣

Dziewczyny, no błagam Was! To co ja mam powiedzieć? Trzecie dziecko urodzone na 2 miesiące przed 39. urodzinami a teraz, jeśli wszystko będzie dobrze, to termin z OM mam na dzień przed 41.🤣 dodam, że w ostatniej ciąży po prenatalnych (darmowych😜) wszystkie ryzyka mniejsze. Naprawdę, nie ma reguły i nie można się negatywnie nastawiać. Trzeba nastawiać się pozytywnie a martwić jak coś się dzieje, nie zawczasu...
To u Ciebie też już trójka jest? 😉

Cześć dziewczyny, byłam dziś u lekarza. Plamienia dalej są , dostałam luteinę, duphaston i acard. Za tydzień mam przyjść na kontrol. I tak mnie zastanawia ten acard, bierze któraś ? 🤔 Jak tylko wpisałam w necie od razu mi wyskoczyło że nie powinno się go brać w 1 trymestrze

Cześć dziewczyny, byłam dziś u lekarza. Plamienia dalej są , dostałam luteinę, duphaston i acard. Za tydzień mam przyjść na kontrol. I tak mnie zastanawia ten acard, bierze któraś ? 🤔 Jak tylko wpisałam w necie od razu mi wyskoczyło że nie powinno się go brać w 1 trymestrze
ja biorę . Lekarz kazał mi brać bo poprawia przepływy i pomaga utrzymać ciążę. W pierwszej też brałam . ☺️
Ja dziś byłam na becie . Z niecierpliwością czekam na wyniki 🙈🙈🙈

Może być "taka uroda", a może wskazywać na nie wydolność ciałka żółtego. Progesteron jest tak na zapas ze względu na moją historię poronień (ostatnio jak badałam miałam 46ng/ml).
O matko, ostatnio z takim progesteronem któraś z dziewczyn gdzieś tu miała bliźnięta 😉 ale wiadomo, jak lekarz każe, to trzeba brać. Może tylko pomóc.

reklama
Dziewczyny, a czy któraś z Was ma różnice między dziećmi 5-6 lat? U nas będzie 5 i mnie teraz wszyscy straszą, że to za dużo, że dzieci się nie dogadają, że mogliśmy się wcześniej starać. Takie uwagi nie są mi do niczego potrzebne, ale zaczynam schizować 🥴
Taka różnica wynika z tego, że dopiero teraz córka daje nam żyć. Wcześniej to nawet nie chciałam słyszeć o kolejnym dziecku.

Do góry