reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Ja nie miałam jeszcze robionej krzywej więc ciężko mi stwierdzić, ale po ostatniej sytuacji gdy poczułam się gorzej w domu od razu zmierzyłam cukier domowym glukometrem i był 98 więc wydaje mi się, że chyba w normie zważywszy, że wcześniej jadłam śniadanie.
Ja krzywej też nie miałam jeszcze ale miałam sytuację 3 razy od początku ciąży jak miałam za długa przerwę w jedzeniu ręce mi się zaczęły trząść uderzenie gorąca wilczy głód i musiałam szybko usiąść bo bałam się że się przewróce łapałam wtedy cole i coś słodkiego zaraz przechodziło mówiłam o tym lekarzowi powiedział że możliwe że mam spadki cukru mam jeść regularnie i że żadnych badań się na to nie robi 🙈

reklama
A pytanie do bardziej doświadczonych - co wizytę wg USG jest inny termin porodu i rozni sie tym od OM - którym wiec terminem powinnam się sugerować? Tym z pierwszej wizyty USG, kolejnymi które są zwykle o kilka dni szybsze czy terminem miesiączki?

A pytanie do bardziej doświadczonych - co wizytę wg USG jest inny termin porodu i rozni sie tym od OM - którym wiec terminem powinnam się sugerować? Tym z pierwszej wizyty USG, kolejnymi które są zwykle o kilka dni szybsze czy terminem miesiączki?
W pierwsze ciąży córka zaczął mocno przybierać po połowie, a na samym początku była 5dni do tyłu później 1.5tyg do przodu, a urodziła się dzień przed terminem z OM.

Ja miałam prenatalne 20 czerwca . Z OM to było 12+4 a z usg 13+1 . Maluszek miał 6,95 cm . Ja się sugeruje terminem z OM ale ciąża jest ciut starsza . Ostatnie dwa cykle przed ciążą miałam krótkie po 25 dni i ten trafiony pewnie też by taki był. Ja 5 dni po terminie okresu miałam hcg 2086. W 5+4 na pierwszym usg już widziałam piękne serduszko, a zarodek miał 3 mm. Tak naprawdę to termin porodu z miesiączki mam na sylwestra , z usg na 25 grudnia.

reklama
Do góry