reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Jestem po wizycie , sprawa wygląda tak że jeżeli chodzi o zapach to się nie dowiedziałam ,porozmawiam o tym ze swoją lekarka jak wróci z urlopu bo taka jakaś dziwna była ,nie mogła wgl znaleźć mojej macicy napocztaku ,pierwszy raz się z czymś takim spotkałam 😯 grzebała i grzebała haha no i co , mamy pęcherzyk na prawym jajniku 17 mm , na lewym 12 mm i Endo 8.4 ,kazała działać do poniedziałku bo mówi że w poniedziałek już może być po owu . Także zobaczymy co to będzie , mój mąż narazie nie wrócił jeszcze z pracy ,bo robi swój samochód ,także dzisiaj to już nie ma szans , ale przez weekend pewnie coś podziałamy . W poniedziałek się okaże czy jesteśmy po i odwołujemy drożność czy robimy bo jeszcze będę przed także no trzymajcie kciuki za jakąkolwiek opcje byle by była z tego ciąża . Jeżeli chodzi o zapach to powiedziała żeby obserwować , a o sluz to że pewnie jest płodny dlatego jest go dużo . Dziwna ,młoda babka także zobaczymy

reklama
Cześć. Nie jestem dziś z Wami na bieżąco ale zauważyłam wpisy o dziedziczeniu. Akurat temat dla mnie bardzo aktualny więc zapytam. Mąż dostał na spółkę z bratem działkę (darowizna) gdzie się budujemy. Brat męża "zamierza" nam swoją część sprzedać, tylko jakoś zabiera się do tego jak pies do jeża, więc w sumie nic nie wiadomo oprócz tego że nie chce się budować. Działka jest tylko na męża i jego brata. Dom jest na męża. Kredyt na budowę jest na mnie. Byliśmy u radcy prawnego i powiedział że gdyby cokolwiek się stało mojemu mężowi to dom i część działki jaka do niego należy dostaję ja i dzieci. A według Was tylko dzieci mają do niego w takiej sytuacji prawo? 😬
Ustawowo dziedziczysz po mężu razem z dziećmi. Chyba ze się rozwiedziecie przed śmiercią męża, wtedy nie dziedziczysz 😉 Podobnie jeżeli mąż zrobi testament, w którym ustanowi spadkobiercami np. tylko dzieci. Wtedy też dziedziczą tylko dzieci, a Ty masz prawo do zachowku.

Sytuacje z bratem męża bym uregulowała, bo dopóki mają działkę na pół, to Wasz dom też będzie na pół brata i męża. Dom nie jest odrębną własnością, dzieli los działki, na której stoi. Jezeli inwestujecie z mężem w ten dom razem, to najlepiej jakby brat Wam sprzedał swoją część wspólnie, żebyś też miała udział w domu (bo druga "połowa" obecnie jest tylko męża, skoro jego jest dzialka).

Jestem z mężem 16 lat, też wiele lat przerywany albo zabezpieczenie i 3 lata regularnych starań. Niepłodność tak na prawdę bez jednoznacznych wskazań problemów niepowodzeń. Chciałabym znać przyczynę naszej kleski, a nie taka ciążowa pustka , bo tak. Jajowody drożne, owulacje powierdzone, wsparcie progiem-zaliczone. Akard i heparyna na V Leiden wdrożone, leczona IO, leki na subkliniczną niedoczynność tarczycy, kilkumiesieczne próby starań naturalnych z Accofilem zaliczone, bo kir i hla-c nie taki. Lekki stan zapalny w histeroskopii przeleczony i dalej minęło sporo miesięcy od kolejnego wdrożonego leczenia i ciągle nic. Wyniki męża kiedyś dobre teraz słabsze/ słabe ( zmienne), ale mimo wszystko tyle lat 0 ciąż spora diagnostyka i leczenie zintegrowane tych wszystkich znalezionych korali problemów- zero rezultatów To dobijające jak nie wiadomo o co chodzi. Człowiek staje na rzęsach a los swoje😐
Mogę sobie tylko wyobrazić, co przeżywasz 😞 nie wiem czy lepiej jest mieć diagnozę, czy jednak jej nie znać i mieć nadzieję, ze w koncu sie uda. Każda opcja jest trudna. U mnie do drożności było podobnie jak u Ciebie, wszystkie wyniki super, a ciąży nie było. Drożność trochę rozjaśniła, ale nie jest powiedziane ze to jest na pewno przyczyna - po prostu to jest jedyna rzecz, która w badaniach wyszła nie do końca ok. Jeżeli teraz drugie podejście do ivf się nie uda to będę się dalej zastanawiać, czy problem nie leży gdzies głębiej 😔 przypomnij mi, czy Wy podchodziliście lub rozważaliście ivf?

Czesc czołem, kluski z rosołem 🙋‍♀️
Nie witałam się z wami jeszcze na tym wątku, ale was podczytuję 😎 mnie to proszę chyba na ławeczkę wpisać, ja trochę się pochorowałam, mezutek też.. jeden raz był sexior.. ale wydaje mi się, że już nie trafiliśmy w owu.

Ps. Nie wiem czy wiecie, bo ogarniam właśnie strony, gdzie piszecie o AmH.. jeden pomiar nie jest miarodajny.. w każdym cyklu są wahania nawet do 20%… mówiła mi o tym gin, że w sumie to zbadanie poziomu amh trzeba zrobić w kilku cyklach …

Nie witałam się z wami jeszcze na tym wątku, ale was podczytuję 😎 mnie to proszę chyba na ławeczkę wpisać, ja trochę się pochorowałam, mezutek też.. jeden raz był sexior.. ale wydaje mi się, że już nie trafiliśmy w owu.

Ps. Nie wiem czy wiecie, bo ogarniam właśnie strony, gdzie piszecie o AmH.. jeden pomiar nie jest miarodajny.. w każdym cyklu są wahania nawet do 20%… mówiła mi o tym gin, że w sumie to zbadanie poziomu amh trzeba zrobić w kilku cyklach …
No to u mnie niezłe wahnięcie z 7.65 w kwietniu do 11.95 w listopadzie 🤣
Któryś lab musiał się pomylić, bo nie wierzę w aż takie różnice, to już mocno ponad 20% xP

Będziemy starać się razem, mój narzeczony jeszcze nie wie co go czeka 😂😂😂
Mój już został uprzedzony że w grudniu mu odpuszczam ale styczeń i luty będą amory 😆

Powiem Wam że jestem tak zmęczona praca i fizycznie i psychicznie że napisałam do zusu czy nie przysługuje mi jeszcze jakiś zaległy urlop rodzicielski 😆 Różnie piszą w internetach ale skróciłam swój urlop rodzicielski o dwa miesiące to może mogę go teraz wykorzystać. Marne pieniądze dostanę bo wtedy miałam sporo niższa wypłatę ale zawsze to dwa miesiące odpoczynku 😆

Mogę sobie tylko wyobrazić, co przeżywasz 😞 nie wiem czy lepiej jest mieć diagnozę, czy jednak jej nie znać i mieć nadzieję, ze w koncu sie uda. Każda opcja jest trudna. U mnie do drożności było podobnie jak u Ciebie, wszystkie wyniki super, a ciąży nie było. Drożność trochę rozjaśniła, ale nie jest powiedziane ze to jest na pewno przyczyna - po prostu to jest jedyna rzecz, która w badaniach wyszła nie do końca ok. Jeżeli teraz drugie podejście do ivf się nie uda to będę się dalej zastanawiać, czy problem nie leży gdzies głębiej 😔 przypomnij mi, czy Wy podchodziliście lub rozważaliście ivf?
@anyżowa jest w trakcie procedury i trzymamy mocno kciuki za transfer w przyszłym tygodniu 😄

i co ci dają takie perły?
Zasada działania:
działanie tamponowych kapsułek Perła Księżniczki FOHOW jest zgodne z podstawowymi mechanizmami środków tradycyjnej medycyny chińskiej, gdzie za pośrednictwem ukierunkowanej terapii na ogniska bezpośrednich stanów chorobowych pochwy, otwierane są meridiany - główny regulator przedni i główny regulator tylny, normalizowana jest równowaga Yin - Yang, oczyszczany jest organizm i usuwane są z niego toksyny, oczyszczana jest krew (co normalizuje funkcje śledziony), regenerowane (odbudowywane) są komórki i usuwane procesy gnilne.

Zastosowanie:
stosować przy specyficznym zapachu z pochwy, przy upławach z krwistą wydzieliną, przy wzrostowym i rzęsistkowym zapachu pochwy, przy grzybiczym zapaleniu pochwy, przy zapaleniu jamy miednicy, przy zapaleniu przydatków macicy, świerzbiączce sromu, nadżerce szyjki macicy, mięśniaku macicy, torbieli na jajniku, polipie na szyjce macicy, zaburzeniach menstruacji i bolesnych menstruacjach, krwotoku poporodowym, zatrzymaniu odchodów porodowych oraz przy plamach pigmentowych i wągrach.
Tamponowe kapsułki posiadają właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne, oraz przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, obniżające gorączkę; oczyszczają ze złogów i usuwają toksyny, zwężają pochwę i macicę, zachowują barwę, przywracają "młode lata"

Pięć właściwości produktu.

Autodiagnostyka: zastosowanie 1-ej kapsułki produktu Perła Księżniczki FOHOW pozwala stwierdzić czy występuje choroba ginekologiczna.
Samooczyszczenia: użycie 1-ej kapsułki produktu Perła Księżniczki FOHOW przyczynia się do oczyszczenia jamy macicy z toksyn i zanieczyszczeń.
Autoterapia: działa jako terapia wspomagająca przy mięśniaku macicy, nadżerce szyjki macicy, przy cystach jajnika oraz przy różnych stanach zapalnych narządów kobiecych.
Odmładzanie: szybko wspomaga poprawę stanu zabarwienia (zażółcenia) skóry twarzy, pomaga przy pociemniałej barwie i zmatowiałym wyglądzie skóry twarzy, przy plamach pigmentacyjnych, przy suchej skórze, zmarszczkach i innych objawach.
Profilaktyka: stosować przynajmniej raz w miesiącu, jest to skuteczna profilaktyka chorób ginekologicznych. Produkt pomaga także w zwężeniu pochwy poprawiając napięcie pochwy.

reklama

zapisane ☺️ zaciekawiłas mnie tym Amh , ja robiłam kilka miesięcy temu i miałam wyniki ponad 6 , może sprawdzę jeszcze raz w innym labo 🤔

Do góry