reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama

Ja się załamałam po badaniu AMH. Mam 29 lat a wynik lekko poniżej 1ng. Wyczytałam, że to świadczy o niskiej rezerwie jajnikowej. Podobno nie da się już jej zwiększyć. Zastanawiam się czy w każdym cyklu jest owulacja przy takim wyniku

U mnie też białe meble w kuchni i drewniane blaty. Fajne połączenie bo po 10 latach wygląda ok, ale jakbym teraz robila kuchnie to zrobiłabym bardziej klasyczną. To chyba starość 😀
Mam takie same kolory w kuchni i wydaje mi się, że to właśnie klasyka 😁 chyba mi się prędko nie znudzi.

Ja się załamałam po badaniu AMH. Mam 29 lat a wynik lekko poniżej 1ng. Wyczytałam, że to świadczy o niskiej rezerwie jajnikowej. Podobno nie da się już jej zwiększyć. Zastanawiam się czy w każdym cyklu jest owulacja przy takim wyniku
To znaczy że kończy Ci się czas na robienie dzieci ale nadal jest to możliwe. A na monitoring cyklu chodzisz ?

To znaczy że kończy Ci się czas na robienie dzieci ale nadal jest to możliwe. A na monitoring cyklu chodzisz ?
Nie, ale chyba będę musiała zacząć. W sensie na monitoring cyklu do ginekologa? Przepraszam za banalne pytania, ale od wczoraj jestem na tym forum🫣 Martwię się też tym, że mój mąż jest nałogowym palaczem i plemniki mogą być słabej jakości. Mam mnóstwo obaw😐

Nie, ale chyba będę musiała zacząć. W sensie na monitoring cyklu do ginekologa? Przepraszam za banalne pytania, ale od wczoraj jestem na tym forum🫣 Martwię się też tym, że mój mąż jest nałogowym palaczem i plemniki mogą być słabej jakości. Mam mnóstwo obaw😐
A jak długo się staracie? Tak, monitoring polega na wizytach u ginekologa w okolicach owulacji aby potwierdzić, czy pęcherzyki rosną i pękają, jednym słowem że owulacja następuje. Czasem warto też powtórzyć badanie amh, bo zdarzają się zafałszowane wyniki.

a ja ostatnio zbadałam AMH (bo musiałam) i mam 6,36 ng. To nawet więcej niż dwa lata temu, gdzie było 6,26 ng i w międzyczasie stymulacja do ivf.
Badane w tym samym labie.
Teraz nie wiem czy się cieszyć czy martwić 🙈
A masz jakieś objawy wskazujące na PCOS? Coś poprawiłaś w diecie, suplementacji itp? Ja się strasznie boję że po tej imprezie z in vitro sobie wyzeruje amh, tu proszę 😀

reklama

Amh poniżej 1 ng nie przekreśla szans na ciążę, ale w takiej sytuacji lepiej nie zwlekać. Na owulację wpływa masa innych czynników. A ile czasu się staracie? Miałaś monitoring owulacji?

Ostatnia edycja:
Do góry