reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama

Ja się załamałam po badaniu AMH. Mam 29 lat a wynik lekko poniżej 1ng. Wyczytałam, że to świadczy o niskiej rezerwie jajnikowej. Podobno nie da się już jej zwiększyć. Zastanawiam się czy w każdym cyklu jest owulacja przy takim wyniku

U mnie też białe meble w kuchni i drewniane blaty. Fajne połączenie bo po 10 latach wygląda ok, ale jakbym teraz robila kuchnie to zrobiłabym bardziej klasyczną. To chyba starość 😀
Mam takie same kolory w kuchni i wydaje mi się, że to właśnie klasyka 😁 chyba mi się prędko nie znudzi.

Ja się załamałam po badaniu AMH. Mam 29 lat a wynik lekko poniżej 1ng. Wyczytałam, że to świadczy o niskiej rezerwie jajnikowej. Podobno nie da się już jej zwiększyć. Zastanawiam się czy w każdym cyklu jest owulacja przy takim wyniku
To znaczy że kończy Ci się czas na robienie dzieci ale nadal jest to możliwe. A na monitoring cyklu chodzisz ?

To znaczy że kończy Ci się czas na robienie dzieci ale nadal jest to możliwe. A na monitoring cyklu chodzisz ?
Nie, ale chyba będę musiała zacząć. W sensie na monitoring cyklu do ginekologa? Przepraszam za banalne pytania, ale od wczoraj jestem na tym forum🫣 Martwię się też tym, że mój mąż jest nałogowym palaczem i plemniki mogą być słabej jakości. Mam mnóstwo obaw😐

Nie, ale chyba będę musiała zacząć. W sensie na monitoring cyklu do ginekologa? Przepraszam za banalne pytania, ale od wczoraj jestem na tym forum🫣 Martwię się też tym, że mój mąż jest nałogowym palaczem i plemniki mogą być słabej jakości. Mam mnóstwo obaw😐
A jak długo się staracie? Tak, monitoring polega na wizytach u ginekologa w okolicach owulacji aby potwierdzić, czy pęcherzyki rosną i pękają, jednym słowem że owulacja następuje. Czasem warto też powtórzyć badanie amh, bo zdarzają się zafałszowane wyniki.

a ja ostatnio zbadałam AMH (bo musiałam) i mam 6,36 ng. To nawet więcej niż dwa lata temu, gdzie było 6,26 ng i w międzyczasie stymulacja do ivf.
Badane w tym samym labie.
Teraz nie wiem czy się cieszyć czy martwić 🙈
A masz jakieś objawy wskazujące na PCOS? Coś poprawiłaś w diecie, suplementacji itp? Ja się strasznie boję że po tej imprezie z in vitro sobie wyzeruje amh, tu proszę 😀

reklama

Amh poniżej 1 ng nie przekreśla szans na ciążę, ale w takiej sytuacji lepiej nie zwlekać. Na owulację wpływa masa innych czynników. A ile czasu się staracie? Miałaś monitoring owulacji?

Ostatnia edycja:
Do góry