reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

W sensie kroplówki ? Jak to wygląda ?
Tak, kroplówka, mi jeden wlew podniósł bardzo wyniki i przy skrajnej anemii wystarczył :) Ale ja jestem jakimś cud przypadkiem według hematologa 😂

Chyba założę w takim razie, bo w grudniu już nic i tak nie wyjdzie 🙂 no chyba, że Ty chcesz to mogę poczekać na Ciebie 😁
Zakładaj! Ja czekam na betę. U ginekologa ok, była owulacja z prawego jajnika 😅 mam zrobić badania (toksoplazmozę i cytomegalie), czekać na cytologię i możemy ochoczo działać 😅😅

reklama
Beta odebrana 192 ☺️ aż nie mogę uwierzyć
Beta marzenie 😍 Ile dni po owu jesteś ? U mnie zawsze te pierwsze bety w granicach 2-7 więc malutkie 🤣 Ale też badam 6-8dpo . Gratuluję i nudnej ciąży życzę 🍀
Mam wyniki, beta niestety nic nie wykazała <2,3. Ale spodziewałam się, że może tak być, bo mogła jeszcze nie wyjść. Póki co bawię się na Sylwestra i jak nie będzie okresu do 2.01 to sobie zrobię test. A jak nie to czekam na okres 🤷‍♀️
Żelazo wyszło mi 34, więc mam znów anemię, bo miałam i po porodzie i w zeszłym roku i mimo, ze brałam żelazo i już było okey, to jak przestaje brać to znów soada, więc muszę znów zacząć brać.
Nadal kciuki zaciśnięte ! 🍀 Ja sobie jutro zrobię przy okazji progesteronu ale też raczej nic nie wyjdzie. Nie żebym nie liczyła na ciążę ale jutro dopiero 7dpo :-)

Tak, kroplówka, mi jeden wlew podniósł bardzo wyniki i przy skrajnej anemii wystarczył :) Ale ja jestem jakimś cud przypadkiem według hematologa 😂

Zakładaj! Ja czekam na betę. U ginekologa ok, była owulacja z prawego jajnika 😅 mam zrobić badania (toksoplazmozę i cytomegalie), czekać na cytologię i możemy ochoczo działać 😅😅
Ale jak to się zgłaszam do szpitala i mi robią, czy trzeba mieć skierowanie czy prywatnie ? Bo nie mam bladego pojęcia 😜 no ja dy nie miałam problemów z żelazem, ale po porodzie straciłam dużo krwi, miałam wysoka anemię, podawali mi żelazo i później musiałam pół roku brać. Przestałam i w zeszłym roku na morfologi wyszło, że mam mało krwinek czerwonych, hemoglobina i żelazo za niskie. Brałam żelazo , miała w normie i teraz widzę, że znów po roku za niskie.

Co do nowego wątku to zabiorę się za zakładanie wieczorem późniejszym 😁
Mi mój ginekolog w sierpniu gdy mu powiedziałam, że planujemy ciążę też zalecił zrobić toxoplazmoze igg i igm i cytomegalie trz igg i igm. To aż ponad 200 zł wyjdzie za wszystko 🙈

Beta marzenie 😍 Ile dni po owu jesteś ? U mnie zawsze te pierwsze bety w granicach 2-7 więc malutkie 🤣 Ale też badam 6-8dpo . Gratuluję i nudnej ciąży życzę 🍀

Nadal kciuki zaciśnięte ! 🍀 Ja sobie jutro zrobię przy okazji progesteronu ale też raczej nic nie wyjdzie. Nie żebym nie liczyła na ciążę ale jutro dopiero 7dpo :-)
Również trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀 A Wy trzymajcie za mnie 😀

Ale jak to się zgłaszam do szpitala i mi robią, czy trzeba mieć skierowanie czy prywatnie ? Bo nie mam bladego pojęcia 😜 no ja dy nie miałam problemów z żelazem, ale po porodzie straciłam dużo krwi, miałam wysoka anemię, podawali mi żelazo i później musiałam pół roku brać. Przestałam i w zeszłym roku na morfologi wyszło, że mam mało krwinek czerwonych, hemoglobina i żelazo za niskie. Brałam żelazo , miała w normie i teraz widzę, że znów po roku za niskie.

Co do nowego wątku to zabiorę się za zakładanie wieczorem późniejszym 😁
Mi mój ginekolog w sierpniu gdy mu powiedziałam, że planujemy ciążę też zalecił zrobić toxoplazmoze igg i igm i cytomegalie trz igg i igm. To aż ponad 200 zł wyjdzie za wszystko 🙈
Będę polować na jakieś promocje na alabie 😂

Co do wlewu - ja chodzę prywatnie, tzw lekarz na prywatnej wizycie wystawia mi receptę, wykupuje żelazo w aptece i idę do niego do szpitala na podanie :) faktycznie jest to koszt ale jeden wlew mi np wystarczył na ponad pół roku i narazie nie zapowiada się żebym miała przyjąć kolejny.

Co do wlewu - ja chodzę prywatnie, tzw lekarz na prywatnej wizycie wystawia mi receptę, wykupuje żelazo w aptece i idę do niego do szpitala na podanie :) faktycznie jest to koszt ale jeden wlew mi np wystarczył na ponad pół roku i narazie nie zapowiada się żebym miała przyjąć kolejny.
Jest -30% dzisiaj :)

reklama

U nas niestety nie ma alaba 😞

Do góry