reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Beta odebrana 192 ☺️ aż nie mogę uwierzyć
Beta marzenie 😍 Ile dni po owu jesteś ? U mnie zawsze te pierwsze bety w granicach 2-7 więc malutkie 🤣 Ale też badam 6-8dpo . Gratuluję i nudnej ciąży życzę 🍀
Mam wyniki, beta niestety nic nie wykazała <2,3. Ale spodziewałam się, że może tak być, bo mogła jeszcze nie wyjść. Póki co bawię się na Sylwestra i jak nie będzie okresu do 2.01 to sobie zrobię test. A jak nie to czekam na okres 🤷‍♀️
Żelazo wyszło mi 34, więc mam znów anemię, bo miałam i po porodzie i w zeszłym roku i mimo, ze brałam żelazo i już było okey, to jak przestaje brać to znów soada, więc muszę znów zacząć brać.
Nadal kciuki zaciśnięte ! 🍀 Ja sobie jutro zrobię przy okazji progesteronu ale też raczej nic nie wyjdzie. Nie żebym nie liczyła na ciążę ale jutro dopiero 7dpo :-)

reklama
Tak, kroplówka, mi jeden wlew podniósł bardzo wyniki i przy skrajnej anemii wystarczył :) Ale ja jestem jakimś cud przypadkiem według hematologa 😂

Zakładaj! Ja czekam na betę. U ginekologa ok, była owulacja z prawego jajnika 😅 mam zrobić badania (toksoplazmozę i cytomegalie), czekać na cytologię i możemy ochoczo działać 😅😅
Ale jak to się zgłaszam do szpitala i mi robią, czy trzeba mieć skierowanie czy prywatnie ? Bo nie mam bladego pojęcia 😜 no ja dy nie miałam problemów z żelazem, ale po porodzie straciłam dużo krwi, miałam wysoka anemię, podawali mi żelazo i później musiałam pół roku brać. Przestałam i w zeszłym roku na morfologi wyszło, że mam mało krwinek czerwonych, hemoglobina i żelazo za niskie. Brałam żelazo , miała w normie i teraz widzę, że znów po roku za niskie.

Co do nowego wątku to zabiorę się za zakładanie wieczorem późniejszym 😁
Mi mój ginekolog w sierpniu gdy mu powiedziałam, że planujemy ciążę też zalecił zrobić toxoplazmoze igg i igm i cytomegalie trz igg i igm. To aż ponad 200 zł wyjdzie za wszystko 🙈

Beta marzenie 😍 Ile dni po owu jesteś ? U mnie zawsze te pierwsze bety w granicach 2-7 więc malutkie 🤣 Ale też badam 6-8dpo . Gratuluję i nudnej ciąży życzę 🍀

Nadal kciuki zaciśnięte ! 🍀 Ja sobie jutro zrobię przy okazji progesteronu ale też raczej nic nie wyjdzie. Nie żebym nie liczyła na ciążę ale jutro dopiero 7dpo :-)
Również trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀 A Wy trzymajcie za mnie 😀

Ale jak to się zgłaszam do szpitala i mi robią, czy trzeba mieć skierowanie czy prywatnie ? Bo nie mam bladego pojęcia 😜 no ja dy nie miałam problemów z żelazem, ale po porodzie straciłam dużo krwi, miałam wysoka anemię, podawali mi żelazo i później musiałam pół roku brać. Przestałam i w zeszłym roku na morfologi wyszło, że mam mało krwinek czerwonych, hemoglobina i żelazo za niskie. Brałam żelazo , miała w normie i teraz widzę, że znów po roku za niskie.

Co do nowego wątku to zabiorę się za zakładanie wieczorem późniejszym 😁
Mi mój ginekolog w sierpniu gdy mu powiedziałam, że planujemy ciążę też zalecił zrobić toxoplazmoze igg i igm i cytomegalie trz igg i igm. To aż ponad 200 zł wyjdzie za wszystko 🙈
Będę polować na jakieś promocje na alabie 😂

Co do wlewu - ja chodzę prywatnie, tzw lekarz na prywatnej wizycie wystawia mi receptę, wykupuje żelazo w aptece i idę do niego do szpitala na podanie :) faktycznie jest to koszt ale jeden wlew mi np wystarczył na ponad pół roku i narazie nie zapowiada się żebym miała przyjąć kolejny.

Co do wlewu - ja chodzę prywatnie, tzw lekarz na prywatnej wizycie wystawia mi receptę, wykupuje żelazo w aptece i idę do niego do szpitala na podanie :) faktycznie jest to koszt ale jeden wlew mi np wystarczył na ponad pół roku i narazie nie zapowiada się żebym miała przyjąć kolejny.
Jest -30% dzisiaj :)

Wkurzają mnie bo nadal nie ma wyników… tak jakby to badanie w ogóle nie było w bazie, bo nie ma nawet daty wykonania badania. Ale czekam cierpliwie.

Zazwyczaj po -30 wrzucają -50 😂

U nas niestety nie ma alaba 😞

reklama
Już mnie wkurza ta aplikacja flo , wyznaczyla mi teraz owu na 27.12 co absolutnie nie zgadza się z moim wykresem temp 😅 I wg niej cykl teraz będzie 37 dni a dwa ostatnie były po 34 dni 😵 Aż ciekawa jestem jaki jutro ten progesteron wyjdzie , wg mnie jutro będzie 7dpo

Do góry