reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Nie.

Ja miałam betę 1.4 (równo, bez znaku mniejszości) ale nie robiłam tego dnia testu.
Byłam mniej więcej 7dpo (patrząc na testy owulacyjne, patrząc na datę porodu 10dpo). Robiłam betę bo i tak mam w pakiecie, nie lubię się domyślać, a badałam progesteron więc nie miało to dla mnie znaczenia czy ją dorzucę czy nie :)

Test na prośbę koleżanek z forum zrobiłam następnego dnia rano więc beta musiała być już wyższa (w czwartek po 48h była prawie 30) (tam są niestety błędy w datach bo ja test sikany robiłam dwa razy jednego dnia, rano i wieczorem a ja normalnie tak nie robię)

Zobacz załącznik 1680621

Generalnie patrząc na to co pisała @Bambi199027 nie nastawiłabym się - po pierwsze cienie są, któryś dzień, po drugie dziś koło 12dpo.

Ja np. miałam właśnie zagnieżdżenie 12dpo w ciąży pozamacicznej, beta niby rosła dobrze ale wolno, była mała. Ja się sporo naczytałam, że jednak oczekuje się bety trzycyfrowej 14dpo, do tego jednak przy małych wartościach ta beta bardzo szybko leci i dobrze jakby implantacja była jak najszybciej max 10dpo - u mnie to wszystko przy kolejnej ciąży (nie pozamacicznej) było jak najbardziej spełnione
absolutnie na nic się nie nastawiam .zrobie jutro i pojutrze test czy kreska znikła i tyle .

dziewczyna miałam histeroskopię tego samego dnia co ja, transfer miałyśmy dzień o dniu, także jakoś nawet jest bliska memu sercu :D
Ja mam ten problem, że jak coś się dzieje, to mam ochotę mówić wszystkim, a jak sie nie uda to każdy pyta i bym chciała, żeby nikt nie wiedział.
nawet podejrzewałam, czy to nie Ty🫣

Mam wyniki, beta niestety nic nie wykazała <2,3. Ale spodziewałam się, że może tak być, bo mogła jeszcze nie wyjść. Póki co bawię się na Sylwestra i jak nie będzie okresu do 2.01 to sobie zrobię test. A jak nie to czekam na okres 🤷‍♀️
Żelazo wyszło mi 34, więc mam znów anemię, bo miałam i po porodzie i w zeszłym roku i mimo, ze brałam żelazo i już było okey, to jak przestaje brać to znów soada, więc muszę znów zacząć brać.

Mam wyniki, beta niestety nic nie wykazała <2,3. Ale spodziewałam się, że może tak być, bo mogła jeszcze nie wyjść. Póki co bawię się na Sylwestra i jak nie będzie okresu do 2.01 to sobie zrobię test. A jak nie to czekam na okres 🤷‍♀️
Żelazo wyszło mi 34, więc mam znów anemię, bo miałam i po porodzie i w zeszłym roku i mimo, ze brałam żelazo i już było okey, to jak przestaje brać to znów soada, więc muszę znów zacząć brać.
Na niskie żelazo polecam z doświadczenia wlewy ;) nic mi tak życia nie uratowało! Trzymam kciuki za styczniowy test!

Ps. Ja jeszcze nie mam wyników więc możesz zakładać styczniowe ;)

reklama
Do góry