reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama

Załączniki

• Screenshot_2024-12-28-15-39-13-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-12-28-15-39-13-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    182,7 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
No i zrobiłam ten test 🙈 I się załamałam trochę, bo biel jak nic...
W poniedziałek i tak idę na badania krwi więc zrobię od razu betę, bo owulacje miałam późno, więc może jeszcze za wcześnie, a okres niby za 2 dni dopiero, ale na bank będzie później bo owulka się przesunęła .. Skoro pik miałam 20-21.12 to owulacja mogła być 24.12 więc w sumie to za szybko jeszcze...
Wstwiam zdj, że y nie było 😅
jeżeli owulacja ci się spóźnila to napewno okres też będzie później także nawet na to nie patrz że zostały ci 2 dni do okresu ... Skoro mówisz że pik był 20-21 a owulacja mogła być nawet 24 to kobieto jest dopiero zdecydowanie za wcześnie także poczekaj jeszcze kilka dni a nie załamuj się już ..

Powiem Ci, że ja patrząc na kalendarzyk okresowy to bym myślała, że owulacje miała 16.12 i później bysmy już się nie starali tak konkretnie, ale dobrze, że robiłam testy owulacyjne, bo owulacje miała dopiero 20.12 czyli 20 dc. Także czasami to " nie uważanie " o niczym nie świadczy, bo zwyczajnie mogliście nie trafić w owulacje. Polecam robić te testy owu, to jest rewelacja , wiesz kiedy masz działać.
Także, na spokojnie 🙂
czemu sobie nie zaznaczysz w kalendarzyku odpowiedniego dnia kiedy wylapalas pik ? Dzięki temu mógłby inaczej obliczyć dni płodne a co za tym idzie miesięczne

Macie do polecenia jakieś witaminy dla osób planujących ciążę? Brałam Prenatal Primo ale ta kapsułka mi źle smakuje 😬 wolałabym coś z samymi aktywnymi folianami
Z tzw. „Gotowców” najlepszy skład ma chyba prenatal. Ale ja jestem fanką suplementacji każdej witaminy osobno, lepiej się wtedy wchłaniają. Prenatal w ogóle mi nie podnosil witaminy D, a miałam duży niedobór (fakt, że jest jej tam niedużo w składzie, a przy niedoborze potrzebowałam zdecydowanie większej dawki, ale mam wątpliwości, czy ona się w ogóle wchłaniała). Poza tym duzym minusem jest brak omega-3 w składzie.

No i zrobiłam ten test 🙈 I się załamałam trochę, bo biel jak nic...
W poniedziałek i tak idę na badania krwi więc zrobię od razu betę, bo owulacje miałam późno, więc może jeszcze za wcześnie, a okres niby za 2 dni dopiero, ale na bank będzie później bo owulka się przesunęła .. Skoro pik miałam 20-21.12 to owulacja mogła być 24.12 więc w sumie to za szybko jeszcze...
Wstwiam zdj, że y nie było 😅
Skoro pik miałaś 21.12 to owu bym obstawiała 22.12 lub najpóźniej 23.12

reklama
Do góry