reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
My się tak z mężem zastanawiamy czy mogłobyc tak że też zastrzyk zamiast pomóc to zaszkodził ? Bo miałam 2 pęcherzyki , jeden miał 17 w momencie podania a drugi 26 może jakby został podany później albo wgl go nie było to one by sobie same lepiej pękły . Ta lekarka stwierdziła że ten 26 i tak jest za duży i pewnie sam nie pęknie , a do tej pory moja lekarka (która była wtedy na urlopie) nigdy mi nie dawała i zawsze miałam pęcherzyk koło 24-26 i same pękały po kilku dniach 🤔

tak, dalej biało
Przykro mi 😥 czy to już pewne?
My się tak z mężem zastanawiamy czy mogłobyc tak że też zastrzyk zamiast pomóc to zaszkodził ? Bo miałam 2 pęcherzyki , jeden miał 17 w momencie podania a drugi 26 może jakby został podany później albo wgl go nie było to one by sobie same lepiej pękły . Ta lekarka stwierdziła że ten 26 i tak jest za duży i pewnie sam nie pęknie , a do tej pory moja lekarka (która była wtedy na urlopie) nigdy mi nie dawała i zawsze miałam pęcherzyk koło 24-26 i same pękały po kilku dniach 🤔
To chyba normalne wątpliwości. Też je mam przez luteinę. Niby wiem że progesteron u mnie po ostatniej owulacji był kiepski ale boję się wziąć luteinę. Rok temu na pewno brałam za szybko przez 2 cykle i nie udało mi się zajść, a jak nie mogłam się dostać do lekarza po kolejne opakowanie i odpuściłam to zaszłam 🥴 myślę że lekarze często nas traktują taśmowo, dopiero jak coś nie wyjdzie zaczynają "grzebać" i szukać przyczyny.
Dziś u mnie skok temperatury, nie jakiś spektakularny, ale jest. Może ta owulacją była 🤞ale jeśli tak to w poniedziałek, a od niedzieli miałam brać luteinę 🥴 i znowu jakbym posłuchała lekarza nic by z tego nie było 🥴

Załączniki

• Screenshot_20241224-084855.png
    Screenshot_20241224-084855.png
    36,6 KB · Wyświetleń: 14
@staraczka33 Zniknęłaś z wątku 😢 wszystko ok?
Hej, przede wszystkim przepraszam, że zniknęłam i to tak z dnia na dzień. U mnie ostatnie tygodnie były ciężkie, dobiły mnie przedłużone do 45 dni cykle, brak ciąży mimo współżycia przed i w trakcie owulacji (jak na ironię bardzo dobrze ja odczuwam nawet jak jest 30dc), nadchodzące święta i zbliżający się termin porodu bratowej nie pomagał mi. Musiałam się odciąć, odinstalowałam aplikację i przestałam w ogóle czytać treści staraczkowe. Z tego też powodu nie zapisywałam się na grudniowe kreski, chociaż wiedziałam kiedy była owu. Odpuściłam. Tak wtedy wybrałam, tak było dla mnie najlepiej. Przykro mi, że którakolwiek z Was się o mnie martwiła, gdybym wiedziała że odnotujecie moją nieobecność, dałabym Wam znać.

Od jakiegoś czasu podczytuję wątek bez logowania bo pamiętałam o transferze @LadyCaro, a dziś po zalogowaniu zobaczyłam ten post który cytuje.

@LadyCaro, trzymaj się Dziewczyno. Nikomu tak nie kibicuję tak jak Tobie. Jestem pewna, że jeszcze się doczekasz swoich dwóch kresek, to tylko kwestia czasu. Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie muszą tak cierpieć w drodze po upragnione maleństwo i czemu Ty akurat jesteś jedną z takich osób. Życie jest w **** niesprawiedliwe, też się o tym w tym roku dość boleśnie przekonałam. Trzymam kciuki zaciśnięte za Ciebie mocno i nie przestanę wierzyć, że się doczekasz.

Przepraszam jeszcze raz, że w takiej formie się do Ciebie odzywam.

Nie wydaje mi się że zaszkodził .
Ja teraz miałam kilka pęcherzykow I jutro zastrzyk I w piątek idę zobaczyć czy pękło wszystkie.
Lekarz mówił że 1 może nie pęknąć bo trochę dziwny kształt ma .jak nie peknie to się wchłonie do następnego cyklu.
Wiem że próbujesz znaleźć powód nie powodzen ale czasem po prostu mamy pecha .
U mnie edometrium ładne jak przed owulacją.
Pecherzykow kilka i tak pewnie nic z tego nie będzie.
Mam jeszcze leków na 2 cykle a później będziemy odpoczywac .
Bo latrezol działa na mnie chyba kiepsko .tzn są pęcherzyki ale czuję się nie ok .
Kreci mi się w głowie.
Damy radę w końcu mam nadzieję że się uda

reklama
Kochane , wszystkim które w tym miesiącu zobaczyły swoje wyczekane dwie kreski życzę nudnych ciąż i szybkich porodów, tym co nadal czekają życzę by styczeń okazał się szczęśliwy. Nie poddawajcie się. Czasem trzeba dłużej zaczekać na swój cud. Wierzę że wkoncu się uda. Zdrowych i Radosnych Świat Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku 🎄 🎉 🍀 ☀️

Do góry