reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny byłam u ginekologa i zmierzyła moje endometrium które ma 0,52 cm mówiła że jest za cienkie a jestem 10 dpo tak jak pisałam za pare dni powinien być okres,mówiła że widzi ciałko żółte czyli jakby ta owulacja wystąpiła,ale mówiła mi że na moim miejscu zastanawiała by się nad in vitro i trochę mnie zmartwiła.. czy te endometrium to serio masakrycznie tak wygląda ? 😭

Dziewczyny byłam u ginekologa i zmierzyła moje endometrium które ma 0,52 cm mówiła że jest za cienkie a jestem 10 dpo tak jak pisałam za pare dni powinien być okres,mówiła że widzi ciałko żółte czyli jakby ta owulacja wystąpiła,ale mówiła mi że na moim miejscu zastanawiała by się nad in vitro i trochę mnie zmartwiła.. czy te endometrium to serio masakrycznie tak wygląda ? 😭
wysyła Cie na in vitro bo masz cienkie endometrium i była owulacja? 😅
5mm to nie jest zawrtone endo, ale bez przesady. Wydaje mi się, że to nie jest też przekreślające.
Boże, co z tymi lekarzami jest??

hmm na endometrium się nie znam wiem, że po owulacji powinno mieć między 7-8mm a 15-16mm tylko teraz tak się zastanawiam kiedy ono się zmniejsza? W dniu miesiączki czy chwilę przed 🤔 może któraś się wypowie..

Myślę, że warto skonsultować z innym lekarzem bo samo ivf nie rozwiąże problemu endometrium a przy ivf endometrium też musi być dobre. Wiem, że dziewczyny brały jakieś leki na grubość.

Mówiła że z moją historią straty dziecka i też patrząc na endometrium na moim miejscu zastanawiała by się nad in vitro tym bardziej że mieszkam w kraju gdzie jest to łatwo dostępne .. 🥺 nie mam nic przeciwko in vitro wiadomo ale nagle nasunęło mi się do głowy czy to faktycznie znaczy że nie ma szans naturalnie bo mam cały czas na to nadzieje,zdaje sobie sprawę że in vitro to nie jest jednak takie hop siup i to jednak duże obciążenie dla kobiety … 😩

Mówiła że z moją historią straty dziecka i też patrząc na endometrium na moim miejscu zastanawiała by się nad in vitro tym bardziej że mieszkam w kraju gdzie jest to łatwo dostępne .. 🥺 nie mam nic przeciwko in vitro wiadomo ale nagle nasunęło mi się do głowy czy to faktycznie znaczy że nie ma szans naturalnie bo mam cały czas na to nadzieje,zdaje sobie sprawę że in vitro to nie jest jednak takie hop siup i to jednak duże obciążenie dla kobiety … 😩
a znana jest przyczyna straty? Raz straciłaś czy więcej?

Moja jeszcze dodała że obraz USG typowy jak u zdrowej młodej kobiety. Młoda to ja nie jestem bo niedługo 36 wjeżdża 🤣

reklama
Do góry