morticia_adams
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oczywiście
Lepiej żeby Cię to ominęło. Miałam watpliwą przyjemność przechodzić ospę 2 lata temu. Dzieci wołały na mnie biedronka i jak nigdy trądziku nie miałam nawet młodzieńczego to po ospie już mamCzyli przechodziłas już ospę?
Jeśli tak to się nie zarazisz.
Ja mam 35 lat i wyobraźcie sobie że nie przechodziłam i mam ciarki jak sobie pomyślę o ospie
teraz czekamy na dwie krechyHej, jestem już po transferze
Wiem że byłoby najlepiej, ale nie ma już miejsc do gina. On przyjmuje tylko we wtorki i w piątki i nie ma już do niego miejsc. No nic zaryzykuję. Tylko nie wiem czy wyłapie pik i skok temperaturyN
No wiadomo że USG by się przydało i najbardziej obiektywne, aby podjąć właściwą decyzję o wdrożeniu proga, ale przyznam, że mi się zdążyło pare razy w oparciu o testy LH i tempkę go wziąć na swoją odpowiedzialność ( ale ja miałam wielokrotnie to sprawdzone i zgadzało mi się z monitoringiem [wykresy i pik]). Wiadomo trzeba uważać, żeby nie przyblokować sobie owulacji i nie wyhodować torbieli.
A nie masz możliwości skoczyć na monitoring ? Byłoby najbezpieczniej
A właśnie, po co trzeba mieć pełny pęcherz?Samopoczucie dobrze nie jest to najprzyjemniejszy zabieg bo trzeba mieć pełny pęcherz plus uciska jeszcze od góry głowica usg. Teraz jedziemy z mężem na maczka i czekamy z testem do wigili
Ja mierzę. Jak wstajesz codziennie o 5 i śpisz minimum 4-5h, to jest sens. A nawet jakbyś miała wstać trochę później, to możesz mieć budzik codziennie na 5:00, zmierzyć (termometr musi być pod ręką, żebyś nie musiała wstawać ani się gimnastykować do szafki nocnej czy gdzieś) i pójść dalej spać.Mierzy któraś z Was temperaturę? Jest sens ją mierzyć ok 5 rano? Przeanalizowałam swój kalendarz i myślę że w tym miesiącu mogłabym spróbować bo już nie będę mieć tych bardzo wczesnych zmian w pracy w tym miesiącu. Czytałam coś że luteinę powinno się brać dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur. I teraz się zastanawiam czy spróbować z termometrem.
Pewnie żeby obraz na USG przez brzuszne był dobry?A właśnie, po co trzeba mieć pełny pęcherz?
Ja nawet nie chcę myśleć a co dopiero przechodzić. Mam koleżkę która tak późno chorowała na ospe, mówiła że nawet w pochwie miała krostkiLepiej żeby Cię to ominęło. Miałam watpliwą przyjemność przechodzić ospę 2 lata temu. Dzieci wołały na mnie biedronka i jak nigdy trądziku nie miałam nawet młodzieńczego to po ospie już mam