reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

@LadyCaro
French Fries Food GIF by McDonald's CZ/SK's CZ/SK
?????
Oczywiście 😁

reklama
Czyli przechodziłas już ospę?

Jeśli tak to się nie zarazisz.
Ja mam 35 lat i wyobraźcie sobie że nie przechodziłam i mam ciarki jak sobie pomyślę o ospie
Lepiej żeby Cię to ominęło. Miałam watpliwą przyjemność przechodzić ospę 2 lata temu. Dzieci wołały na mnie biedronka 🫣 i jak nigdy trądziku nie miałam nawet młodzieńczego to po ospie już mam 🫣

N
No wiadomo że USG by się przydało i najbardziej obiektywne, aby podjąć właściwą decyzję o wdrożeniu proga, ale przyznam, że mi się zdążyło pare razy w oparciu o testy LH i tempkę go wziąć na swoją odpowiedzialność ( ale ja miałam wielokrotnie to sprawdzone i zgadzało mi się z monitoringiem [wykresy i pik]). Wiadomo trzeba uważać, żeby nie przyblokować sobie owulacji i nie wyhodować torbieli.
A nie masz możliwości skoczyć na monitoring ? Byłoby najbezpieczniej🙂
Wiem że byłoby najlepiej, ale nie ma już miejsc do gina. On przyjmuje tylko we wtorki i w piątki i nie ma już do niego miejsc. No nic zaryzykuję. Tylko nie wiem czy wyłapie pik i skok temperatury 🫣
A gdybym wzięła kilka dni później to będzie bardzo źle? Czy to może zaburzyć zagnieżdżenie ewentualnego zarodka jakbym zaczęła brać luteinę nie zaraz po owulacji tylko np 2-3 dni po niej?

Omg chyba też poproszę dziś mojego starego o maczka, narobiłyście ochoty!
Ale ja się naprawdę narazie pozytywnie zaskakuję moim narzeczonym… wczoraj miałam gorączkę i dziś dodatkowo zaczęło mnie mdlić a on „o to może będzie świąteczny bobas, ale by było fajnie”. No wzrusz 🥹kiedyś to ja mówiłam o dziecku i trochę napierałam a teraz on poczuł się w 100% gotowy… nawet nie krzyczy na swoją mamę która znosi dziecięce ubranka. 😂

Mierzy któraś z Was temperaturę? Jest sens ją mierzyć ok 5 rano? Przeanalizowałam swój kalendarz i myślę że w tym miesiącu mogłabym spróbować bo już nie będę mieć tych bardzo wczesnych zmian w pracy w tym miesiącu. Czytałam coś że luteinę powinno się brać dopiero trzeciego dnia wyższych temperatur. I teraz się zastanawiam czy spróbować z termometrem.
Ja mierzę. Jak wstajesz codziennie o 5 i śpisz minimum 4-5h, to jest sens. A nawet jakbyś miała wstać trochę później, to możesz mieć budzik codziennie na 5:00, zmierzyć (termometr musi być pod ręką, żebyś nie musiała wstawać ani się gimnastykować do szafki nocnej czy gdzieś) i pójść dalej spać.

Lepiej żeby Cię to ominęło. Miałam watpliwą przyjemność przechodzić ospę 2 lata temu. Dzieci wołały na mnie biedronka 🫣 i jak nigdy trądziku nie miałam nawet młodzieńczego to po ospie już mam 🫣
Ja nawet nie chcę myśleć a co dopiero przechodzić. Mam koleżkę która tak późno chorowała na ospe, mówiła że nawet w pochwie miała krostki🤦

reklama
Do góry