reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
to jeśli ja mogę doradzić to poczekaj do drożności, potem zrób trombofilię. Nie wiem, które hormony masz robione, ale tam też jest spory wachlarz, więc zajrzałabym jeszcze tam.
skoro mówimy o tych kirach i tak dalej , to jak polecasz w moim wypadku . Lekarka powiedziała że teraz to już tylko immuno i genetycznie trzeba się zbadać . Mam wszystkie podstawowe badania , histeroskopie i drożność , mąż podstawowe nasienie w styczniu będzie robił rozszerzone . Czy iść w od razu w te kiry implantacyjne? Jak pytałam lekarki o trombofilie to powiedziała że nie ma potrzeby tego robić narazie , a naciska na immuno właśnie

ale poczekaj, Ty miałaś robione podstawowe badania?
Miałaś drożność?
Bo KIRy to już jest daleka droga diagnostyki.
Dla mnie trombofilię można zrobić + ewentualnie zespół antyfosfolipidowy, ale na Kiry to bym się zupełnie jeszcze nie porywała.
No i drożność, jak jej nie masz to dla mnie wszystkie badania inne + stymulacje nie mają zupełnie sensu.
moja też najpierw robiła stymulację ,powiedziała że 3-4 cykle żeby rozruszać jajniki bo to czasem wystarcza (przy 2 był biochem ) i dopiero drożność . Tak wsumie teraz było 3 cykle stymulowane , drożność i znowu stymulacja

skoro mówimy o tych kirach i tak dalej , to jak polecasz w moim wypadku . Lekarka powiedziała że teraz to już tylko immuno i genetycznie trzeba się zbadać . Mam wszystkie podstawowe badania , histeroskopie i drożność , mąż podstawowe nasienie w styczniu będzie robił rozszerzone . Czy iść w od razu w te kiry implantacyjne? Jak pytałam lekarki o trombofilie to powiedziała że nie ma potrzeby tego robić narazie , a naciska na immuno właśnie
Kurcze, szczerze Ci powiem, że ja aż tak mocno się nie znam, ale trombofilię bym wykonała. To nie jest bardzo drogie badania a wiele dzewczyn po włączeniu leków związanych z trombofilią udało się zajść i donościć. Nie wiem czemu Twoja lekarka mówi, że "nie ma potrzeby".

moja też najpierw robiła stymulację ,powiedziała że 3-4 cykle żeby rozruszać jajniki bo to czasem wystarcza (przy 2 był biochem ) i dopiero drożność . Tak wsumie teraz było 3 cykle stymulowane , drożność i znowu stymulacja
różne szkoły są, dla mniie robienie stymulacjii bez drożności nie ma sensu, bo jak są niedrożne to tylko bez sensu obniża się AMH.

ok ale jaki jest sens ładowania w siebie hormonów mając swoje owulację? A nie mając pewności, że jajowody są drożne?

Moim zdaniem lekarz tak robi jak nie ma pomysłu.
u mnie było podejrzenie pcos , jak byłam na pierwszej wizycie w 20 którymś dniu cyklu nie było pęcherzyka dominującego , moja chyba dlatego postanowiła stymulować kolejne cykle , że nie mam owu albo mam późne

różne szkoły są, dla mniie robienie stymulacjii bez drożności nie ma sensu, bo jak są niedrożne to tylko bez sensu obniża się AMH.
no u mnie może przez tą ciążę biochemiczna pierwsza też stwierdziła że są raczej drożne skoro coś tam się podziało . Mnie powoli już brakuje pomysłu co idzie nie tak a te badania immuno już mnie mocno przerażają 😔

Zaczęły mi się wydłużać cykle po ogarnięciu tarczycy bo miałam 4 20.
I stopniowo 25 potem 27 dni cykl I teraz 30.
Myślę że u mnie jeszcze tak źle nie jest .

reklama
Kurcze, szczerze Ci powiem, że ja aż tak mocno się nie znam, ale trombofilię bym wykonała. To nie jest bardzo drogie badania a wiele dzewczyn po włączeniu leków związanych z trombofilią udało się zajść i donościć. Nie wiem czemu Twoja lekarka mówi, że "nie ma potrzeby".
też nie wiem czemu , czy nie drogie ? 🤔 Jak patrzyłam na necie to mi pokazuje koło 500 zł , nie wiem czy dobre znalazłam ale kir + HCl 780 także wsumie nie duża różnica 😅

Do góry