reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
A ja chętnie bym podjęła jakąś pracę dodatkową, bo mam za dużo wolnego czasu ostatnio🙄
Zazdroszcze wam dziewczyny, że możecie przebierać w ofertach pracy
Ooo a to jest tez 1 z opcji chodzacych mi po glowie🤣 jakas dodatkowa zdalna praca, niby tego pelno na olxie ale boje sie ze to jakies oszustwa🙈

Ja jestem tak rozdarta co robic, czy zmieniać ta prace czy jednak czekać 🙈 jak nie zajde w lipcu to już powaznie sie wezme za jednoczesne rozmawianie o podwyzce (choc wiem ze tu cudow nie bedzie) i szukanie pracy - bede szła w ślady naszej królowej, @LadyCaro przygotuj się, bede cie pewnie gnebic pytaniami 🤣🤣
Zapraszam :D
Ooo a to jest tez 1 z opcji chodzacych mi po glowie🤣 jakas dodatkowa zdalna praca, niby tego pelno na olxie ale boje sie ze to jakies oszustwa🙈
Też kiedyś o tym myślałam, ale też się boje, bo się nie znam na tym i ktoś by mnie mógł łatwo w ch zrobić

Tylko na umowie na zastępstwo nie przysługują te wszystkie ochronne prawa w ciąży w razie czego. Mogą ją zerwać (gdy wróci zastępowany pracownik), nie przedłuża się do dnia porodu. Ale pewnie to wiesz 😛.
Tak, wiem wiem. Ale ja już nie łącze decyzji o ciąży z kwestiami zawodowymi :) a tu się wydaje całkiem ciekawa praca. Inna sprawa, że mnie docelowo w ogóle interesuje trochę inna branża i teraz pracę, której szukam raczej traktuje jako coś przejściowego, żeby nie być od 1 sierpnia bezrobotną i potem dalej będę sobie szukała tego co mnie na prawde teraz interesuje :)

A ja chętnie bym podjęła jakąś pracę dodatkową, bo mam za dużo wolnego czasu ostatnio🙄
Zazdroszcze wam dziewczyny, że możecie przebierać w ofertach pracy
A czym się tak mniej więcej zajmujesz?
Bo ja mam wrażenie, że faktycznie w mojej branży jest dużo ciekawych ofert, ale jak rozmawiam ze znajomymi to w wielu branżach jest aktualnie podobnie.

Ja to w ogole muszę uważać, bo co do zasady prace adwokata mogę łączyć tylko z praca na uczelni. Chociaż to tez może jakieś rozwiązanie jest :)
Ja miałam w zespole jednego adwokata, który na codzień prowadził swoją kancelaria a 3 razy w tygodniu współpracował z nami. Elastycznie się dogadywaliśmy na jego godziny pracy bo wiadomo ze miał rozprawy. Może coś takiego byłoby dla Ciebie ciekawym rozwiązaniem? ;)

reklama
Do góry