reklama
Erinti7
Fanka BB :)
Też tak teraz miałam. Spytali mnie po prostu ile bym chciała zarabiać i powiedzieli, że ok Ale luz, jak okres próbny się skończy i jeśli się sprawdzę i udowodnię swoją wartość przez ten czas, to przy podpisywaniu drugiej umowy napomknę o podwyżceapropo tych widełek właśnie. Teraz jak mam tą nową pracę to też żadnych nie było i ja w moim mniamaniu powiedziałam dużo pieniędzy, a oni dali mi jeszcze więcej. I teraz sobie w brode pluję, że mogłam może jeszcze wiecej powiedzieć a jakbym wiedziała na co się piszę może by było inaczej
LadyCaro
No zwłaszcza, że z tego co już sie zdązyłam zorientować ta firma dość dobrze się rozwija i raczej nie żałują kasy pracownikom. Mój kolega z działu który mnie uczy powiedział, że w ciągu roku dostał ze 3 podwyżki (w tym jedną sproą, bo zagroził złożeniem wypo, a jest naprawde świetnym specjalistą).Też tak teraz miałam. Spytali mnie po prostu ile bym chciała zarabiać i powiedzieli, że ok Ale luz, jak okres próbny się skończy i jeśli się sprawdzę i udowodnię swoją wartość przez ten czas, to przy podpisywaniu drugiej umowy napomknę o podwyżce
Alabama89
A ja wam w końcu nie opowiadałam - bo w piątek miałam rozmowę w wydawnictwie i maja bardzo ciekawa ofertę. Ja czuje ze wypadłam na rozmowie bardzo dobrze w tym tygodniu mam mieć info czy przechodzę do drugiego etatu rekrutacji
A i póki co jest to umowa na zastępstwo ale oni myślą o dłuższej współpracy wiec w zasadzie dla mnie ok
A i póki co jest to umowa na zastępstwo ale oni myślą o dłuższej współpracy wiec w zasadzie dla mnie ok
lady_in_blue
Tylko na umowie na zastępstwo nie przysługują te wszystkie ochronne prawa w ciąży w razie czego. Mogą ją zerwać (gdy wróci zastępowany pracownik), nie przedłuża się do dnia porodu. Ale pewnie to wiesz .A ja wam w końcu nie opowiadałam - bo w piątek miałam rozmowę w wydawnictwie i maja bardzo ciekawa ofertę. Ja czuje ze wypadłam na rozmowie bardzo dobrze w tym tygodniu mam mieć info czy przechodzę do drugiego etatu rekrutacji
Mmiiaa
Oo a ja właśnie znalazlam super oferte, tylko z umowa na zastępstwo i miałam to googlować na czym ona dokładnie polega. Juz rozumiem dlateczego jest taka superTylko na umowie na zastępstwo nie przysługują te wszystkie ochronne prawa w ciąży w razie czego. Mogą ją zerwać (gdy wróci zastępowany pracownik), nie przedłuża się do dnia porodu. Ale pewnie to wiesz .
Moonstone
Moderator
U mojego patrona podwyżka kończyła się na obietnicachAle to wiesz - od tego są później podwyżki
Ja w jednym roku poszłam po podwyżkę 3 razy
Moonstone
Moderator
Zazdroszczę u nas zawsze było w druga stronęW temacie nie finansów a seksow - Stary jest niereformowalny. Ten znowu doszedł w środku bo nie wiedział ze dalej się wstrzymujemy ze staraniami. Myślałam ze mu walne w ten podniecony łeb
reklama
Mmiiaa
Ja jestem tak rozdarta co robic, czy zmieniać ta prace czy jednak czekać jak nie zajde w lipcu to już powaznie sie wezme za jednoczesne rozmawianie o podwyzce (choc wiem ze tu cudow nie bedzie) i szukanie pracy - bede szła w ślady naszej królowej, @LadyCaro przygotuj się, bede cie pewnie gnebic pytaniami