reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
@Moonstone a jak chcesz to zdradź jaki masz pomysł na swoją kancelarie jak już będziesz w zaawansowanej ciąży i po porodzie? Zamkniesz całkiem? I potem zaczniesz od nowa?
Bo ja mam w planie obsługiwać swoich klientów bez przerwy na macierzyńskie 🤷‍♀️ ale ludzie mnie straszą wycieńczeniem, mgłą mózgową i brakiem czasu

@Moonstone a jak chcesz to zdradź jaki masz pomysł na swoją kancelarie jak już będziesz w zaawansowanej ciąży i po porodzie? Zamkniesz całkiem? I potem zaczniesz od nowa?
Bo ja mam w planie obsługiwać swoich klientów bez przerwy na macierzyńskie 🤷‍♀️ ale ludzie mnie straszą wycieńczeniem, mgłą mózgową i brakiem czasu
Zawieszę działalność. W sensie faktycznym - nie w sensie formalnym. Do pewnego momentu zamierzam ogarniać sama, potem korzystać z substytucji ewentualnie. Nie wiem, jak długo będę na macierzyńskim, to się okaże.

A jesli moge spytac to jak chcesz to w praktyce rozwiazac? Tzn kto na czas twojej pracy zajmowałby sie dzieckiem?

reklama
Nie było mnie chwilę, ale już nadrobiłam Wasze wpisy.
Ogólnie miałam udany weekend, byliśmy dzisiaj ze Starym na Nocnym Markecie i w fajnej knajpce. Niestety w pewnym momencie popsuł mi się nastrój, na każdym kroku pojawiały się ciężarne albo pary z dziećmi. W pewnym momencie czułam się bardzo przytłoczona, nie wiedziałam gdzie mam odwrócić wzrok żeby uniknąć tych ludzi… dawniej, zupełnie nie zwracałam na nich uwagi, ale od kiedy się staramy mam wrażenie że specjalnie pojawiają się obok mnie. Podziwiam Was, że chodzicie na urodziny dzieci rodziny i znajomych, kupujecie zabawki na prezent… ja się wczoraj prawie poryczałam w galerii jak mała dziewczynka spojrzała na mnie swoimi dużymi błyszczącymi oczami i pokazała palcem mrucząc coś po dziecięcemu 🥺

Do góry