reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Cześć, Kochane.
Dzisiaj wypada owu, niestety robię nockę w pracy więc przytulanki wypadły na wczoraj, skrycie liczę, że to będzie złoty strzał. 🤣
Powiem Wam, że przez niepowodzenia dawno nie byłam tak pozytywnie nastawiona jak w tym cyklu, czuję jakby miało się udać. Gdzieś z tyłu głowy mam świadomość, że im większa ekscytacja tym później większe rozczarowanie, ale nie mogę się powstrzymać, przez ostatnie miesiące w cykl startowałam z myślą, że pewnie i tak się nie uda, tym razem jest inaczej.
Jeśli dalej tak będzie, chyba będę musiała udać się do psychologa, porażki bardzo mnie dotykają i ciężko mi sobie z nimi radzić samej.
Jak zawsze trzymam za Was kciuki, czekam na same pozytywne nowiny. 🥰

Nie no badania krwi, i cały komplet na wszystkie toksoplazmozy, różyczki i inne dziadostwa robiłam. Ale niewiem czy nie powinnam może coś na poziom hormonów? Czy drożność jajników? O takie już powiedzmy bardziej zaawansowane mi chodzi. Nigdy nie robiłam nawet testu owu...

To może zacznij coś robić na własną rękę :)
Nie no badania krwi, i cały komplet na wszystkie toksoplazmozy, różyczki i inne dziadostwa robiłam. Ale niewiem czy nie powinnam może coś na poziom hormonów? Czy drożność jajników? O takie już powiedzmy bardziej zaawansowane mi chodzi. Nigdy nie robiłam nawet testu owu...

Są fora na których dziewczyny pisały jakie badania zrobić, a nawet w laboratoriach są pakiety badań [emoji6]

Dziewczyny, a o jakiej porze dnia najlepiej robić testy owulacyjne? Jutro zaczynam i nie wiem czy rano z pierwszego sikania czy może być później po pracy 🙈

Dziewczyny, a o jakiej porze dnia najlepiej robić testy owulacyjne? Jutro zaczynam i nie wiem czy rano z pierwszego sikania czy może być później po pracy [emoji85]
Nie mam dużego doświadczenia, bo to mój pierwszy cykl z testami ovu [emoji14] ale czytałam że nie powinno się testować z pierwszego porannego moczu. Jak robiłam test po południu i następnego dnia zrobiłam rano to kreska była jaśniejsza niż ta z poprzedniego dnia :)

reklama

Drożność możesz zrobić. Skierowanie dostajesz od ginekologa do szpitala i z reguły tego samego dnia wychodzisz także szybkie badanko w miarę ;)
Na hormony wiele rzeczy może działaś, zrobić można, bo czasami i one mieszają...

Takie mocno już zaawansowane to robi tylko juz klinika ;)

Do góry