MBank, ale może w innych bankach tez jest taka opcja?
ja z kolei jestem bardzo oszczędna, zarabiam więcej niż partner i dużo więcej odkładam, mimo ze większość wydatków biorę na siebie
on lubi kupić sobie buty z jakichś losowań za 300-400zl a dla mnie to abstrakcja, kupię sobie z zalando lounge na promce za 80-100 raz na pół roku
on jest właśnie taki „jak nie teraz to kiedy” i fajnie, mnie życie nauczyło oszczędzania ale nie wymawiam mu kasy nigdy, chyba ze zaczyna wydziwiać i ostatnio jak mi pokazał yeezzy to kazałam to odesłać w pizdu bo wyglądał jak karakan
Wydaje mi się, ze to jest coś co robiła moja kuzynka, zawsze miała cerę problematyczną a od wtedy - twarz miała jakby poparzoną wrzątkiem - ma niemal jak z okładki. Zabieg idealny na zimę, netflix and chill
U mnie w małym mieście tez jest ten problem widoczny, jest nawet rodzina która dostaje z mopsu węgiel i sprzedaje go za kupę kasy. Miałam nieprzyjemność widywać ich matkę pod mopsem swego czasu kilka razy w tygodniu, bo pracowałam w budynku na przeciwko, wchodziła, robiła dzikie awantury, pisała dziesiątki skarg na pracowników i ZAWSZE dostawała to, co chciała, po prostu dla świetego spokoju i żeby się jej pozbyc spełniali jej zachcianki. A dwa tygodnie temu spotkałam całą tą ferajnę w żabce, małe dzieci objadające się hot dogami, chipsami, slodyczami, kazde z flachą słodkiego napoju, kilka z tigerami - tak się nie zachowują ludzie z problemem finansowym. Im nie tylko starcza takie życie na zasiłkach ale tez potrafią się w ten sposób ustawić. Jest to jakiś margines, no ale da się