reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Dziewczyny pytanko.
Ile mniej więcej mm ma pęcherzyk jak już pęka? Jakies widełki chociaż podajcie, plis ❤️

Jak byłam nastolatka, to uwielbiałam się opalać. I kochalam mieć opalona twarz, mega mi się podobała. Dopiero potem dotarło do mnie, że szybciej się starzeje skóra opalana słońcem i dodatkowo są przebarwienia. Mam wiele koleżanek, które postarzały się po solarium lub intensywnym opalaniem. Dlatego wolę chodzić blada i nie mieć potem takich efektów 😜
Ja podobnie później mi przeszło opalanie twarzy i nawet jak się nie opalam używam 50 filtru na buzie.

Fajnie mieć taka cerę - ja mam może nie jakoś bardzo problematy ale ma swoje lepsze i gorsze chwile ale do określenia „ładna cera” trochę jej brakuje :) W każdym razie bardzo lubię u dziewczyn taka ładna cerę i tak pozytywnie „zazdroszczę” ;)
Ja to po odstawieniu tabletek miałam dramat, jedna wielka katastrofa nie mogłam patrzeć w lustro. Teraz mi już wszystko zeszło ale przebarwienia zostały. Jak nie zacionsze w ciągu kilku miesięcy to we wrześniu idę na kwas tca i później Dermapen pozbędę sie szybciej przebarwień a po tca skóra jest jak pupa niemowlaka 😁😁😁

A to ja nigdy nie byłam fanka opalania. W tym roku mi się za bardzo twarz (jak na moje standardy) opaliła bo spędzałam bardzo dużo czasu od maja na dworze i nie zawsze pamiętałam o kremie z filtrem.

U mnie ta cera jest taka, hmm jakby to określić, z takimi szumami. Niby nie mam jakiś pryszczy ani blizn po pryszczach ale brakuje jej gładkości. I jest tu jakaś grudka, tam jakiś zaskórniki, tam jeden mały pryszczyk. Wiec lubię to kremem bb wygładzić :)
Byl czas ze stosowałam bardzo porządna pielęgnacje - ale jak ze wszystkim minął mi zapał i aktualnie uzywam płynu micelarnego do demakijażu, zel do mycia I jednego kremu (ale jest mocno taki sobie). Pewnie na jesień, jak będziemy po remoncie to dopiero się jakoś lepiej z tym zorganizuje.

A chodzicie na jakieś zabiegi na twarz do kosmetyczki?
Kwasy rożnego rodzaju, pirongonowy mlekowy, migdałowy, zależy jaki masz typ skory. Kwas tca jest rewelacja ale niestety on tak mocno złuszcza skórę, że przez kilka dni po zrobieniu raczej do pracy nie pójdziesz 😁
Dermapen też jest spoko podobno. Ale to jeszcze przede mną bo nie poszłam 😂

reklama
Tyy, właśnie, ja nie pomyślałam! To są te przypadki, jak kobieta podczas okresu zachodzi w ciążę! Ja myślałam, że każda tak ściemnia jak się chce wytłumaczyć, a tu teraz ja w takiej sytuacji 😱😱😱
A co do sytuacji z dzieckiem, to ja też się nie umiem cieszyć czyimś dzieckiem. Mam wręcz tak, że mnie irytują te dzieci. Tzn jak są grzeczne itp to spoko, nie przeszkadzają po prostu. Ale mam w rodzinie takie rozwydrzone i strasznie mnie irytuja. Zwracam im uwagę żeby nie trzaskaly u nas drzwiami cały czas (taka zabawa w walenie drzwiami) to się śmieją w twarz i robią to samo. No a jak stary nieraz mówi, że patrz jaki on słodki, to mi się rzygać chce. Wcale nie jest słodki, tylko rozwydrzony
Mnie też irytują dzieci. Nie wszysykie ale nie mam na każde dziecko rekacji „aleeee słodziak” czy coś. W mojej rodzinie mam bardzo fajne dzieci grzeczne i urocze ale nie wszystkie niektóre są koszmarne 😂😂

Do góry