reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Marciny są fajne 😛 i ich trzony tysz 🤣😈
Wyjątek to mój były XD
Paweł ma na imię tak jak zawsze chciałam dać chłopcu (po moim ulubionym świętym i po moim ulubionym prezydencie) i mój najmłodszy Wojtek wzial sobie Pawła na bierzmowanie, na drugie ma tak jak moj średni Piotrek ma na drugie a na trzecie tak jak mój najstarszy Michał ma na trzecie :D

Nie chcę burzy wywoływać ani nikogo do zwierzeń namawiać ale powiedzcie czy ten brak odwiedzin u rodziców/teściów to spowodowany jest różnicą zdań? Jakimiś żalami? No i jeśli w domu miałyście średnio to czy Wasza obecna rodzina jest taka jak sobie marzyłyście?
Ja nie mam rodziców, na wychowaniu tylko siostrę, mąż jedynak, teraz została mu tylko mama no i my nigdy nie mieliśmy problemów z wizytami w rodzinnych domach odkąd się pobraliśmy i wyprowadziliśmy a uciekliśmy szybko bo w wieku 22 lat 😅 mieliśmy dość schadzek i dojazdów i braku warunków do życia.... I taka ma historia 😉
U nas to odległość i tryb pracy męża. Wiec u moich rodziców siedzimy lub ja siedzę co tydzień a u tesciow ostatni raz byliśmy pod koniec maja, wcześniej na początku lutego a wcześniej na jesień jakoś. Mój tata do swojej mamy tez w sumie nie tak często jeździ.

Mój to Krzysiu 😊

U mnie z mamą to jest chyba spowodowane brakiem czasu. Mimo, że mieszkamy 1,5 km od siebie widzimy się raz w miesiącu 🤦🏻‍♀️ Ale za to mamy świetny kontakt telefoniczny 😅Kiedy zmarł mój tata byłam nastolatką, przeżywałam wtedy swój okres buntu. Byłam okropnym dzieckiem ale mimo wszytko mama zawsze mnie wspierała i była przy mnie mimo, że też było jej trudno. Od tamtej pory stała się moją przyjaciółką zbliżyło nas to bardzo. Mama akurat jest mi bardzo bliska.
Tez mogę wymienić mame jako jedna z moich totalnie najbliższych osób. Jak moja psycholog kazała mi wymienić trzy osoby, którym mogę powiedzieć o wszystkim to wymieniłam moja mame, moja przyjaciółkę i to Forum XD

Ile potrzeba lat zamieszkania? Tutaj 10 i trzeba udowodnić swoje "zasiedzenie" i związek z krajem. A że ja pracuję dla Polski, to mi odradzono staranie się, że niby jestem ekonomicznie za bardzo związana z innym krajem. Znaczy gdybym była bezrobotna i pobierała na miejscu zasiłek, to obywatelstwo od razu, związki ekonomiczne super :-D
I w ogóle jest egzamin z historii i kultury! Na większość pytań miejscowi nie znają odpowiedzi... :-D
Przez małżeństwo są cztery lata, więc jeszcze rok nam został... ale jestem honorowa i tą drogą nie chcę :p
Ja ostatnio miałam dyskusje z mama i Oma o obywatelstwie - Oma musiała zrzec się niemieckiego - czego ja osobiście trochę żałuję, bo nie przeszło na mnie a zawsze to jakaś ciekawostka i w ogole. I zastanawiałam się właśnie co bym musiała zrobić, żeby je odzyskać. Ale właśnie ten egzamin z historii i kultury którego pewnie przeciętny Niemiec by nie zdał mnie odstrasza ;)

reklama
Dzień Dobry!

Dziękuje za wczorajsze miłe słowa, gratulacje i życzenia. Oby się spełniło to najważniejsze :)

Przeczytałam wszystkie polecajki dotyczące cukinii, dziś będę coś działać :)

Mój ma na imię Krystian ❤️ ale jak już kiedyś mówiłam rzadko się do niego po imieniu zwracam :)

Ja z mamą widuję się codziennie, bo jeździmy razem do pracy, po pracy jak ją odbieram to czasem idziemy razem na obiad, czasem idzie z nami stary. Ogólnie mamy bardzo dobry kontakt, ale to dopiero od śmierci ojca (prawie rok). Wcześniej był taki poprawny, bo ja ogólnie od kilku lat miałam "kosę" z ojcem i przez to się trochę odsunęłam od domu rodzinnego.

Mojej bety jeszcze nie ma 🤦‍♀️ ale tsh 1,409 więc nie jest źle.

Miłego dnia :)

Do góry