reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Zawsze myślałam że ból jajnika to ból w trakcie owulacji, ale jak chodziłam na monitoring to okazało się, że boli mnie w dniu kiedy pęcherzyk ma 21 mm i się tam rozpycha, a w dniu jak pęka (czyli owulacja) już nic nie czułam.
I ciekawostka. Na monitoringu miałam owulacje w prawym jajniku a bolało mnie w lewym xD
Ale fakt chyba tez czuje to rozpychanie, co nie zmienia faktu ze tez bylo teraz z 2 pecherzykami w odstepie kilku godz xD

reklama
Zawsze myślałam że ból jajnika to ból w trakcie owulacji, ale jak chodziłam na monitoring to okazało się, że boli mnie w dniu kiedy pęcherzyk ma 21 mm i się tam rozpycha, a w dniu jak pęka (czyli owulacja) już nic nie czułam.
I ciekawostka. Na monitoringu miałam owulacje w prawym jajniku a bolało mnie w lewym xD
mnie tez bolała zazwyczaj jedna strona - lewa. A na monitoringu owu z prawego przez kilka miesięcy.

Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
ja niby czuję bóle, zawsze z lewej strony silniejsze niż z prawej. Kij wi, czy to się pokrywa z owulką czy nie, jak będę miała monitoring to zobaczę. A owulkę mam potwierdzoną z dwóch stron

Za kolejny stracony cykl... az zloszcze sie na siebie ze byłam tak naiwna ze myslalam ze zajde od razu w ciaze 🤦‍♀️ a tu cyk zaraz 8 cykl, kiedy to zlecialo 🤯

20220630_194531.jpg

Za kolejny stracony cykl... az zloszcze sie na siebie ze byłam tak naiwna ze myslalam ze zajde od razu w ciaze 🤦‍♀️ a tu cyk zaraz 8 cykl, kiedy to zlecialo 🤯

Zobacz załącznik 1419360
eh, jak ja teraz sobie przypominam, z jaką nadzieją pisałam na wątkach kreskowych, że może to ten cykl... To teraz czuję się jak głupek.
Ja nawet nie liczę ile cykli u mnie minęło, 20 pare napewno

reklama
Do góry