reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Zawsze myślałam że ból jajnika to ból w trakcie owulacji, ale jak chodziłam na monitoring to okazało się, że boli mnie w dniu kiedy pęcherzyk ma 21 mm i się tam rozpycha, a w dniu jak pęka (czyli owulacja) już nic nie czułam.
I ciekawostka. Na monitoringu miałam owulacje w prawym jajniku a bolało mnie w lewym xD
Ale fakt chyba tez czuje to rozpychanie, co nie zmienia faktu ze tez bylo teraz z 2 pecherzykami w odstepie kilku godz xD

reklama
Zawsze myślałam że ból jajnika to ból w trakcie owulacji, ale jak chodziłam na monitoring to okazało się, że boli mnie w dniu kiedy pęcherzyk ma 21 mm i się tam rozpycha, a w dniu jak pęka (czyli owulacja) już nic nie czułam.
I ciekawostka. Na monitoringu miałam owulacje w prawym jajniku a bolało mnie w lewym xD
mnie tez bolała zazwyczaj jedna strona - lewa. A na monitoringu owu z prawego przez kilka miesięcy.

Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
ja niby czuję bóle, zawsze z lewej strony silniejsze niż z prawej. Kij wi, czy to się pokrywa z owulką czy nie, jak będę miała monitoring to zobaczę. A owulkę mam potwierdzoną z dwóch stron

Za kolejny stracony cykl... az zloszcze sie na siebie ze byłam tak naiwna ze myslalam ze zajde od razu w ciaze 🤦‍♀️ a tu cyk zaraz 8 cykl, kiedy to zlecialo 🤯

20220630_194531.jpg

Za kolejny stracony cykl... az zloszcze sie na siebie ze byłam tak naiwna ze myslalam ze zajde od razu w ciaze 🤦‍♀️ a tu cyk zaraz 8 cykl, kiedy to zlecialo 🤯

Zobacz załącznik 1419360
eh, jak ja teraz sobie przypominam, z jaką nadzieją pisałam na wątkach kreskowych, że może to ten cykl... To teraz czuję się jak głupek.
Ja nawet nie liczę ile cykli u mnie minęło, 20 pare napewno

reklama
Do góry