reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

@Mmiiaa
A prosze, dzis klasyka bo do biura ide i musze obczaić co tam wolno xD
20220630_200045.jpg

Ten maly krótszy bo to zlamas

reklama
Jeszcze apropo liczeniach tych cykli to musze wam sie przyznac ze jak 2 miesiace temu szlam do gina to troche naklamałam i dodałam sobie 2 cykle zeby wziął mnie na poważnie, jeny jak ja sie musialam pilnować zeby zapamiętać ile ich i kiedy zaczelismy🤣🤣 pozniej musialam to ciągnąć w szpitalu 🙈 ale nie żałuję bo przynajmniej cos wyszlo

Jeszcze apropo liczeniach tych cykli to musze wam sie przyznac ze jak 2 miesiace temu szlam do gina to troche naklamałam i dodałam sobie 2 cykle zeby wziął mnie na poważnie, jeny jak ja sie musialam pilnować zeby zapamiętać ile ich i kiedy zaczelismy🤣🤣 pozniej musialam to ciągnąć w szpitalu 🙈 ale nie żałuję bo przynajmniej cos wyszlo
Spokojnie, ja tez zawsze dodawałam, bo przy tym naszym nieregularnym seksie trudno było to sensownie policzyć ;)

Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
Powiem szczerze, że nigdy nie czułam bólu jajników w czasie owulacji, co najwyżej w czasie pierwszych dni miesiączki.

Przed obiema ciążami brałam metylowany kwas ciążowy ok 3 mięs przed staraniami i później do 12 tc. Po tym czasie wjeżdżały witaminy w pierwszej Femibion a w drugiej Mama DHA. Teraz też tylko kwas foliowy leci.

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
Mnie tez częściej boli z jednej strony ale np. Pare dni przed owulacja potrafi mnie tak bolec z obu stron i w ogóle wszystko co możliwe, ze nie da się ruszyć, kroku postawić No nic. Nospy nie pomagają 🤷‍♀️
Lekarz mówił, ze to jak i bole już po owu są wynikiem mojej endometriozy 🤷‍♀️

Do góry