reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

@Mmiiaa
A prosze, dzis klasyka bo do biura ide i musze obczaić co tam wolno xD
20220630_200045.jpg

Ten maly krótszy bo to zlamas

reklama
Jeszcze apropo liczeniach tych cykli to musze wam sie przyznac ze jak 2 miesiace temu szlam do gina to troche naklamałam i dodałam sobie 2 cykle zeby wziął mnie na poważnie, jeny jak ja sie musialam pilnować zeby zapamiętać ile ich i kiedy zaczelismy🤣🤣 pozniej musialam to ciągnąć w szpitalu 🙈 ale nie żałuję bo przynajmniej cos wyszlo

Jeszcze apropo liczeniach tych cykli to musze wam sie przyznac ze jak 2 miesiace temu szlam do gina to troche naklamałam i dodałam sobie 2 cykle zeby wziął mnie na poważnie, jeny jak ja sie musialam pilnować zeby zapamiętać ile ich i kiedy zaczelismy🤣🤣 pozniej musialam to ciągnąć w szpitalu 🙈 ale nie żałuję bo przynajmniej cos wyszlo
Spokojnie, ja tez zawsze dodawałam, bo przy tym naszym nieregularnym seksie trudno było to sensownie policzyć ;)

Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
Powiem szczerze, że nigdy nie czułam bólu jajników w czasie owulacji, co najwyżej w czasie pierwszych dni miesiączki.

Przed obiema ciążami brałam metylowany kwas ciążowy ok 3 mięs przed staraniami i później do 12 tc. Po tym czasie wjeżdżały witaminy w pierwszej Femibion a w drugiej Mama DHA. Teraz też tylko kwas foliowy leci.

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedzcie mi jeszcze, jak macie owulkę to czujecie ból jajników? Tzn ja czuję igiełki takie. Odczuwacie z którego jajnika może być owulka? Bo ja odnoszę wrażenie że częściej boli mnie z jednej strony. Muszę się temu przyjrzeć.
Mnie tez częściej boli z jednej strony ale np. Pare dni przed owulacja potrafi mnie tak bolec z obu stron i w ogóle wszystko co możliwe, ze nie da się ruszyć, kroku postawić No nic. Nospy nie pomagają 🤷‍♀️
Lekarz mówił, ze to jak i bole już po owu są wynikiem mojej endometriozy 🤷‍♀️

Do góry