reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
To wynika właśnie z tego co mowie. Ze ślubu wg kościoła nie bierze się dla samego ślubu ale dla założenia rodziny i wychowania dzieci. Nie ja to ustaliłam.
No wiem, że nie ty, nie atakuje tylko szczerze mnie to zaciekawiło, bo pierwsze słyszę xD ale my "tylko" po cywilnym.
No i uważam to za nielogiczne.
Jest też werset, że lepiej jest dwóm niż jednemu czy jakoś tak
To po co ograbiać ze szczęścia dwójkę kochających się osób, tylko dlatego że nie mogą mieć dzieci?
Już nie mówiąc o tym, że jak mogą wiedzieć że nie mogą mieć dzieci skoro nie mogą uprawiać seksu przed ślubem

Załączniki

• A40DE621-4AD4-4C02-8253-E9E99A23A176.jpeg
    A40DE621-4AD4-4C02-8253-E9E99A23A176.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 66
  • B97418DC-7E8B-4127-9955-01F903289F89.png
    B97418DC-7E8B-4127-9955-01F903289F89.png
    442,1 KB · Wyświetleń: 64
  • 670B9107-D941-45A5-BC42-80D3A2F628F9.png
    670B9107-D941-45A5-BC42-80D3A2F628F9.png
    449,9 KB · Wyświetleń: 67
  • 6C68E546-972D-48B4-8ECA-D5F4EDE7C52D.png
    6C68E546-972D-48B4-8ECA-D5F4EDE7C52D.png
    451,5 KB · Wyświetleń: 61
Ja właśnie tez. I czy mam brać coś jeszcze prócz tego, co miałam napisanego na karteczce (jod, witamina D, kwas foliowy… nie pamietam czy coś tam było jeszcze ale na pewno bez żelaza)
do 16tc nie suplementuje się żelaza, wręcz jest przeciwwskazane, chyba, że są duże niedobory, wtedy lekarze przepisują.

No wiem, że nie ty, nie atakuje tylko szczerze mnie to zaciekawiło, bo pierwsze słyszę xD ale my "tylko" po cywilnym.
No i uważam to za nielogiczne.
Jest też werset, że lepiej jest dwóm niż jednemu czy jakoś tak
To po co ograbiać ze szczęścia dwójkę kochających się osób, tylko dlatego że nie mogą mieć dzieci?
Już nie mówiąc o tym, że jak mogą wiedzieć że nie mogą mieć dzieci skoro nie mogą uprawiać seksu przed ślubem
tylko ze nikt nie stwierdza nieistnienia małżeństwa z urzędu. To się robi na skargę stron z tego co mi wiadomo

„Bądźcie płodni i rozmnażajcie się, abyście zaludnili ziemie.” Filarami małżeństwa katolickiego jest jedność i prokreacja.
A ciekawe czy jest wśród nas Świadek Jehowy. Koleżanka mi mówiła, że oni wierzą w ograniczoną ilość miejsc w niebie, przez co niektórzy świadomie nie decydują się na dzieci

A ciekawe czy jest wśród nas Świadek Jehowy. Koleżanka mi mówiła, że oni wierzą w ograniczoną ilość miejsc w niebie, przez co niektórzy świadomie nie decydują się na dzieci
To tego nie widziałam.

Wiecie, mi tez się ciężko broni czegoś z czym się nie do końca zgadzam. Wydaje mi się, ze do wielu rzeczy Kosciol musi jeszcze dojrzeć ;)

reklama
tylko ze nikt nie stwierdza nieistnienia małżeństwa z urzędu. To się robi na skargę stron z tego co mi wiadomo
no dobra, ale to tak. Mamy kogoś kto wie, że dzieci biologicznych mieć nie może (kobieta ma usuniętą macicę, mężczyzna jądra, cokolwiek). I to znaczy, że nie może wstąpić w związek małżeński? Czyli musi być sama/sam do końca życia?? Dobrze myślę?

Do góry