reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D
"mamo, bo Ty masz na imię Mama, a na nazwisko?" to moje dziecko ileś lat temu

A jak ktoś stanie się impotentem w trakcie trwania małżeństwa to można wziąć rozwód? XD
Poza tym skoro seks przed ślubem jest zły, to jak ustalić czy to impotent? Bo masturbacja chyba oficjalnie też jest zakazana?

A jak ktoś stanie się impotentem w trakcie trwania małżeństwa to można wziąć rozwód? XD
Poza tym skoro seks przed ślubem jest zły, to jak ustalić czy to impotent? Bo masturbacja chyba oficjalnie też jest zakazana?
Małżeństwo unieważnią, bo od samego początku nie mogło ono zostać wówczas zawarte. Od początku trwania było obarczone przesłanką uniemożliwiającą jego skuteczne zawarcie wg prawa kanonicznego

Małżeństwo unieważnią, bo od samego początku nie mogło ono zostać wówczas zawarte.
Moim zdaniem nie. Stwierdziliby istnienie nieważności gdyby był impotentem w dniu ślubu. Nie da się unieważnić małżeństwa ważnie zawartego. Przeszkody musza istnieć w dniu ślubu i wtedy stwierdza się ze został niewaznie zawarty. W prawie cywilnym tez macie przesłanki nieważności i nieistnienia małżeństwa. Tu tu są tylko nieistnienia. Kościół nie stwierdza nieważności tylko ze taki ślub nigdy nie został zwarty, bo istniały przeszkody.

reklama
Do góry