reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ej a ja wczoraj nie mogłam zasnąć, i naszła mnie taka refleksja. Co myślicie o określeniu „dzidzius” np. Staramy się o dzidziusia, chce mieć dzidziusia?
😀 bo ja nie rozumiem 😀 dzidziuś 🙈
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D

reklama
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D
To samo! Ja na starego mówię stary, albo wiadomo kochanie. On na mnie tez mowi kochanie i raczej tak słodko 😃
A na większe dzieci ja mówię gówniaki 🤣

Staramy się o potomka 🤣🤣

Ej my też nie mówimy do siebie po imieniu 😁 nawet jest to dla mnie dziwne jak muszę go czasem zawołać w jakimś urzędzie i wtedy używam imienia i to takie nienaturalne 😁😁

Cześć Laski

Ostatnio się nie udzielałam ale czytam cały czas. W związku z pogoda wynieśliśmy się do domku w dziczy i codziennie dymam prawie 50 km do pracy 🤦‍♀️ Więc wstaje o 4:15 żeby na 6 zdążyć. Ale za to popołuunia bajka :) Cisza, las, jezioro ❤️można wypić zimne piwo w barze (jak się chce iść kilka km :p) no i lipa bo internet chodzi jakby nie chodził :p

Dziś 20 dc, testuję 6.07 ale oczywiście mam już wszystkie objawy ciąży 😂😂

@Ceonis @Wezu widziałam fotki 🔥🔥🔥

@Nel331 ja też jakoś nie lubię zdrobnień ale kto wie czy jak (jeśli) zajdę to mi nie pójdzie w tą stronę, na większe dzieci mówię dzieciory i wiem, że niektórych to wkurza ale dla mnie to pozytywne określenie - jestem dziwna 🤷‍♀️

@Madame JS ja też do starego nie mówię po imieniu

reklama
Do góry