reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

U nas dzieciaki często określamy mianem Młody i Młoda a do siebie zwracamy się też zdrobniale. W towarzystwie najczęściej mówię do męża używając zdrobnienia jego imienia a on dalej Kochanie. Imion w pełnej krasie u zmywamy chyba jedynie w sytuacjach formalnych 🤣
Ps. Moja dwulatka wie jak mamy na imię i nazwisko 😝 Także zapytana poda dane rodziców i swoje.

reklama
To my jeszcze przed ślubem zaczęliśmy dla jaj, żeby nabijać się z innych par mówić do siebie zdrabniając swoje imie i tak nam to zostało, że nawet teściowie i rodzina męża do mnie mówi zdrabniając moje imie.
Zakładając że mam na imię Agnieszka(bo nie) to mówią do mnie Agniesia.
Nawet tak mają wpisane w telefonie Agniesia od Grzesia (imiona zostały zmienione xD)

To my jeszcze przed ślubem zaczęliśmy dla jaj, żeby nabijać się z innych par mówić do siebie zdrabniając swoje imie i tak nam to zostało, że nawet teściowie i rodzina męża do mnie mówi zdrabniając moje imie.
Nawet tak mają wpisane w telefonie Agniesia od Grzesia (imiona zostały zmienione xD)
Lepsze to niż G. żona N. jak ma mnie zapisana mój mąż XD

N. to od nazwisko nie od faktycznego nazwiska :D

Jak ktoś zdrabnia moje imię, a zdążą mi się to czesto to dostaje białej gorączki

Buenos días!

Ja już lece na badania krwi te od hematologa 😁 jaram się bo lubię badania i lubię oddawać krew i ogólnie lubię chodzić do lekarzy 😁 takie hobby 🤣
Musiałabyś się spyknąć z moim Młodym. Od małego uwielbia pobierania krwii, szczepienia, kroplówki. Z każdego wychodzi z uśmiechem i pyta kiedy kolejne 🤣 Od niemowlaka go kłuli to chyba wziął to za codzienność 😝🤣

reklama
Do góry