reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

U nas dzieciaki często określamy mianem Młody i Młoda a do siebie zwracamy się też zdrobniale. W towarzystwie najczęściej mówię do męża używając zdrobnienia jego imienia a on dalej Kochanie. Imion w pełnej krasie u zmywamy chyba jedynie w sytuacjach formalnych 🤣
Ps. Moja dwulatka wie jak mamy na imię i nazwisko 😝 Także zapytana poda dane rodziców i swoje.

reklama
To my jeszcze przed ślubem zaczęliśmy dla jaj, żeby nabijać się z innych par mówić do siebie zdrabniając swoje imie i tak nam to zostało, że nawet teściowie i rodzina męża do mnie mówi zdrabniając moje imie.
Zakładając że mam na imię Agnieszka(bo nie) to mówią do mnie Agniesia.
Nawet tak mają wpisane w telefonie Agniesia od Grzesia (imiona zostały zmienione xD)

To my jeszcze przed ślubem zaczęliśmy dla jaj, żeby nabijać się z innych par mówić do siebie zdrabniając swoje imie i tak nam to zostało, że nawet teściowie i rodzina męża do mnie mówi zdrabniając moje imie.
Nawet tak mają wpisane w telefonie Agniesia od Grzesia (imiona zostały zmienione xD)
Lepsze to niż G. żona N. jak ma mnie zapisana mój mąż XD

N. to od nazwisko nie od faktycznego nazwiska :D

Jak ktoś zdrabnia moje imię, a zdążą mi się to czesto to dostaje białej gorączki

Buenos días!

Ja już lece na badania krwi te od hematologa 😁 jaram się bo lubię badania i lubię oddawać krew i ogólnie lubię chodzić do lekarzy 😁 takie hobby 🤣
Musiałabyś się spyknąć z moim Młodym. Od małego uwielbia pobierania krwii, szczepienia, kroplówki. Z każdego wychodzi z uśmiechem i pyta kiedy kolejne 🤣 Od niemowlaka go kłuli to chyba wziął to za codzienność 😝🤣

reklama
Do góry