reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ej a ja wczoraj nie mogłam zasnąć, i naszła mnie taka refleksja. Co myślicie o określeniu „dzidzius” np. Staramy się o dzidziusia, chce mieć dzidziusia?
😀 bo ja nie rozumiem 😀 dzidziuś 🙈
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D

reklama
Właśnie. Ja mam chyba bardziej perspektywiczne myślenie - no dobra, dzidziuś na początku, ale przecież nie staram się o wiecznego niemowlaka... Pryszczatego nastolatka też chcę na przyszłość ;-) Ale może jakieś określenie na stadium przed przyjdzie mi do głowy w kontekście.
A tak w ogóle zdałam sobie sprawę na przykład, że np. my ze starym w ogóle nie zwracamy się do siebie po imieniu... dziecko nie będzie wiedziało, jak się nazywamy :-D
To samo! Ja na starego mówię stary, albo wiadomo kochanie. On na mnie tez mowi kochanie i raczej tak słodko 😃
A na większe dzieci ja mówię gówniaki 🤣

Staramy się o potomka 🤣🤣

Ej my też nie mówimy do siebie po imieniu 😁 nawet jest to dla mnie dziwne jak muszę go czasem zawołać w jakimś urzędzie i wtedy używam imienia i to takie nienaturalne 😁😁

Cześć Laski

Ostatnio się nie udzielałam ale czytam cały czas. W związku z pogoda wynieśliśmy się do domku w dziczy i codziennie dymam prawie 50 km do pracy 🤦‍♀️ Więc wstaje o 4:15 żeby na 6 zdążyć. Ale za to popołuunia bajka :) Cisza, las, jezioro ❤️można wypić zimne piwo w barze (jak się chce iść kilka km :p) no i lipa bo internet chodzi jakby nie chodził :p

Dziś 20 dc, testuję 6.07 ale oczywiście mam już wszystkie objawy ciąży 😂😂

@Ceonis @Wezu widziałam fotki 🔥🔥🔥

@Nel331 ja też jakoś nie lubię zdrobnień ale kto wie czy jak (jeśli) zajdę to mi nie pójdzie w tą stronę, na większe dzieci mówię dzieciory i wiem, że niektórych to wkurza ale dla mnie to pozytywne określenie - jestem dziwna 🤷‍♀️

@Madame JS ja też do starego nie mówię po imieniu

reklama
Do góry