reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
mnie brzydzą takie kwestie więc ja wolę jak mi robi mąż. Chociaż raz mieliśmy taka sytuację ze strzeliłam na niego focha i sobie pomyślałam łaski bez sama sobie zrobie. No niestety musiałam przemówić i poprosić żeby zrobil mi ten zastrzyk. I wcześniej jak się krzywiłam zanim się w ogóle wbił to mówił mi żebym nie panikowała. A teraz kiedy albo sa wielkie siniaki albo jak ta igła nie chce się wbić to on sam się blady robi jak zbliża się godzina zastrzyku.
Ja mam raczej taki odruch, że jeśli mnie coś brzydzi, to wolałabym tym bardziej, żeby nie brzydziło to kogoś względem mnie... ;-) Mam podobne podejście do porodu na przykład, ale to już inny temat ;-)

Odpowiednią porcja arbuza dla mnie jest wtedy kiedy czuje ze eksploduje a w moich żyłach płynie arbuzowy sok 😁
U mnie dziś będzie dziś płynął arbuzowy sok z %. Poleciła tu któraś i nie mogłam się powstrzymać :D Zwłaszcza że mam powody i mam wyebongo na wszystko. Wolno mi!
Właśnie robię sobie hybrydy i puściłam sobie w tle niedawno dodany serial z netflixa- baby fever. Ale jaja, kobieta ginekolog z kliniki niepłodności ukradła sperme i się nią zapłodniła😁
Ja oglądałam Jane the Virgin, dziewica poszła chyba na cytologie, lekarka przemęczona i wkurzona i zapłodniła nie tą pacjentkę 😂 Śmieszny, ciepły serial.
Czyli jest nadzieja! Ja team czarna bez cukru od kilku lat!

I jeszcze... może już o tym mówiłyście... jak bez badań zaobserwować u siebie ewentualne symptomy IO czy innych problemów tego typu? Cukier mam niby w normie, ale tak się zastanawiam... Przy IO czujemy się po posiłku... jak?
Sennie.
A właśnie, a propos tych przeróżnych zastrzyków... wolicie/wolałybyście same, czy rzeczywiście, żeby mąż je wykonywał? Ja zdecydowanie jestem Zosią-samosią w takich kwestiach... Mój pierwszy Gonal wypadł w momencie, gdy i tak byłam sama w domu... ale zrobiliśmy to z mężem przez video call ;-)
Ja robię sama, mężowi też robiłam. On by nie był w stanie, a ja bym się nie dała :)
Kawusia to żyćko :(
Ja nie piję i żyję :)

jakby tak człowiek sobie odmówił wszystkiego to by się wkurwił tylko i rzucił to od razu. Kubol kawki robi Ci dobrze na psychikę, a to też ważne ❤️
Są momenty, kiedy rzeczywiście sobie wiele odmawiam... no ale da się przeżyć... nie żeby było łatwo, ale cóż.. Myślę sobie, że już niedługo tak naprawdę dowiem się, czy będą z tego dzieci czy nie, a jeśli nie, to całe życie przede mną z winami, kawami, dojrzewającymi szynkami, serami i innymi rzeczami...

Ja mam raczej taki odruch, że jeśli mnie coś brzydzi, to wolałabym tym bardziej, żeby nie brzydziło to kogoś względem mnie... ;-) Mam podobne podejście do porodu na przykład, ale to już inny temat ;-)
ja do porodu mam podobne podejście. Pocieszam sie tylko tym, że skoro tyłu kobietom się to udaje to ja chyba też ogarne ;) a sama ta fizjologia na ten moment Mnie mega brzydzi ;/
Dzisiaj w ogóle mam trochę dola. Na wadze kilo do przodu, brzuch jako taki inny, widoczny bardziej się zrobil i właśnie siedzę wysmarowana kremem na rozstepy 😉 coś mi odwaliło dzisiaj i mam mały kryzys. To chyba dlatego że ja nigdy nie ważyłam więcej niż 45 kg i przecież starając się przez 4 lata nie mogłam doczekać się momentu kiedy w końcu urośnie mi brzuch a teraz to się dzieje i takie zderzenie z rzeczywistością chyba.

Ja też próbowałam! Serio przez 5 dni wytrzymałam zamiast kawy pić z rana herbatę. I oszukiwałam sama siebie, że jest spoko. Aż przyszedł weekend i stary w sobotę z rana zrobił kawę 🤩 od tej pory już codziennie kawa.
Dla mnie kawa z rana to taki rytuał. Nie włączam tv, nie biorę tel do ręki. Jestem tylko ja i kawa. Teraz latem jeszcze często ją piję na balkonie na leżaku 🥰
Ja nie mogę pić herbaty na czczo, prowokuje u mnie ból brzucha i mdłości...
Ale rytuał kawy zastępuję czasami kawą bezkofeinową. Działa całkiem nieźle.

reklama
Do góry