reklama
Moonstone
Moderator
ja w ciąży ograniczyłam do jednej dziennie/na dwa dni ale całkiem nie umiem odstawićTez próbowałam rzucic kawe, ale jak jej rano nie wypije to leb mi peka caly dzień
Mmiiaa
Fanka BB :)
A mialas chociaz chwile odrzucenia od kawusi?ja w ciąży ograniczyłam do jednej dziennie/na dwa dni ale całkiem nie umiem odstawić
Moonstone
Moderator
Nie. Ale raz było rigoletto po kawusi. A dzisiaj po wodzie :OA mialas chociaz chwile odrzucenia od kawusi?
Madame JS
Ja mam raczej taki odruch, że jeśli mnie coś brzydzi, to wolałabym tym bardziej, żeby nie brzydziło to kogoś względem mnie... ;-) Mam podobne podejście do porodu na przykład, ale to już inny temat ;-)mnie brzydzą takie kwestie więc ja wolę jak mi robi mąż. Chociaż raz mieliśmy taka sytuację ze strzeliłam na niego focha i sobie pomyślałam łaski bez sama sobie zrobie. No niestety musiałam przemówić i poprosić żeby zrobil mi ten zastrzyk. I wcześniej jak się krzywiłam zanim się w ogóle wbił to mówił mi żebym nie panikowała. A teraz kiedy albo sa wielkie siniaki albo jak ta igła nie chce się wbić to on sam się blady robi jak zbliża się godzina zastrzyku.
Anasta07
U mnie dziś będzie dziś płynął arbuzowy sok z %. Poleciła tu któraś i nie mogłam się powstrzymać Zwłaszcza że mam powody i mam wyebongo na wszystko. Wolno mi!Odpowiednią porcja arbuza dla mnie jest wtedy kiedy czuje ze eksploduje a w moich żyłach płynie arbuzowy sok
Ja oglądałam Jane the Virgin, dziewica poszła chyba na cytologie, lekarka przemęczona i wkurzona i zapłodniła nie tą pacjentkę Śmieszny, ciepły serial.Właśnie robię sobie hybrydy i puściłam sobie w tle niedawno dodany serial z netflixa- baby fever. Ale jaja, kobieta ginekolog z kliniki niepłodności ukradła sperme i się nią zapłodniła
Sennie.Czyli jest nadzieja! Ja team czarna bez cukru od kilku lat!
I jeszcze... może już o tym mówiłyście... jak bez badań zaobserwować u siebie ewentualne symptomy IO czy innych problemów tego typu? Cukier mam niby w normie, ale tak się zastanawiam... Przy IO czujemy się po posiłku... jak?
Ja robię sama, mężowi też robiłam. On by nie był w stanie, a ja bym się nie dałaA właśnie, a propos tych przeróżnych zastrzyków... wolicie/wolałybyście same, czy rzeczywiście, żeby mąż je wykonywał? Ja zdecydowanie jestem Zosią-samosią w takich kwestiach... Mój pierwszy Gonal wypadł w momencie, gdy i tak byłam sama w domu... ale zrobiliśmy to z mężem przez video call ;-)
Ja nie piję i żyjęKawusia to żyćko
Madame JS
Są momenty, kiedy rzeczywiście sobie wiele odmawiam... no ale da się przeżyć... nie żeby było łatwo, ale cóż.. Myślę sobie, że już niedługo tak naprawdę dowiem się, czy będą z tego dzieci czy nie, a jeśli nie, to całe życie przede mną z winami, kawami, dojrzewającymi szynkami, serami i innymi rzeczami...jakby tak człowiek sobie odmówił wszystkiego to by się wkurwił tylko i rzucił to od razu. Kubol kawki robi Ci dobrze na psychikę, a to też ważne
Jula19
ja do porodu mam podobne podejście. Pocieszam sie tylko tym, że skoro tyłu kobietom się to udaje to ja chyba też ogarne a sama ta fizjologia na ten moment Mnie mega brzydzi ;/Ja mam raczej taki odruch, że jeśli mnie coś brzydzi, to wolałabym tym bardziej, żeby nie brzydziło to kogoś względem mnie... ;-) Mam podobne podejście do porodu na przykład, ale to już inny temat ;-)
Dzisiaj w ogóle mam trochę dola. Na wadze kilo do przodu, brzuch jako taki inny, widoczny bardziej się zrobil i właśnie siedzę wysmarowana kremem na rozstepy coś mi odwaliło dzisiaj i mam mały kryzys. To chyba dlatego że ja nigdy nie ważyłam więcej niż 45 kg i przecież starając się przez 4 lata nie mogłam doczekać się momentu kiedy w końcu urośnie mi brzuch a teraz to się dzieje i takie zderzenie z rzeczywistością chyba.
Madame JS
Ja nie mogę pić herbaty na czczo, prowokuje u mnie ból brzucha i mdłości...Ja też próbowałam! Serio przez 5 dni wytrzymałam zamiast kawy pić z rana herbatę. I oszukiwałam sama siebie, że jest spoko. Aż przyszedł weekend i stary w sobotę z rana zrobił kawę od tej pory już codziennie kawa.
Dla mnie kawa z rana to taki rytuał. Nie włączam tv, nie biorę tel do ręki. Jestem tylko ja i kawa. Teraz latem jeszcze często ją piję na balkonie na leżaku
Ale rytuał kawy zastępuję czasami kawą bezkofeinową. Działa całkiem nieźle.
reklama
LadyCaro
ej też tak mam, że jak na pusty żoładek wypije mocną herbate to tak mi się rzygać chce, że szokJa nie mogę pić herbaty na czczo, prowokuje u mnie ból brzucha i mdłości...
Ale rytuał kawy zastępuję czasami kawą bezkofeinową. Działa całkiem nieźle.