reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
O wypadaniu włosów to nie wiedziałam, a ostatnio zwiększyłam dawkę mety i bałam się że zostanę łysa! Nie wiedziałam że to od mety. Bałam się dotykać swoich włosów, serio, na szczęście się uspokoiło.

Ale wzdęcia, mdłości, biegunka i takie uczucie przelewania w brzuchu na początku to była masakra. Dlatego ja zaczęłam stopniowo zwiększać dawkę. Najpierw przez tydzień 500,potem 1000, jak uspokoiłam skutki uboczne to doszłam teraz do 1850 na dobę.
Pamiętam jak raz musiałam przybiec ze spaceru do domu bo tak mnie na 💩 wzięło 🤦‍♀️
to ja w porównaniu do Ciebie to mam małe dawki. Przez miesiąc miałam 500 a potem 750 i cały czas jestem przy ty 750 xr na noc.

Ja też nie wyobrażam sobie lata np bez lodów. Jem codziennie. A mimo to chudnę. Tylko stosuje taką zasadę, że loda zjem zaraz po obiedzie. Nie pół godziny później, tylko zaraz po. Żeby mój organizm nie potraktował tego jako nowego posiłku. I w ten sposób jest niższy wyrzut insuliny po zjedzeniu.
Ogólnie teraz jem już wszystko, niestety znowu, ale tak jak @Bibi89 pisze wszędzie staram się wrzucać jak najwięcej warzyw. I nie podjadam między posiłkami.
Nawet jednej truskawki nie zjem pomiędzy. Robię przerwę między posiłkami ok 3h.

I pochwalę wam się. Dzisiaj zważyłam się u gina i mam - 6kg🥰

reklama
Ja też nie wyobrażam sobie lata np bez lodów. Jem codziennie. A mimo to chudnę. Tylko stosuje taką zasadę, że loda zjem zaraz po obiedzie. Nie pół godziny później, tylko zaraz po. Żeby mój organizm nie potraktował tego jako nowego posiłku. I w ten sposób jest niższy wyrzut insuliny po zjedzeniu.
Ogólnie teraz jem już wszystko, niestety znowu, ale tak jak @Bibi89 pisze wszędzie staram się wrzucać jak najwięcej warzyw. I nie podjadam między posiłkami.
Nawet jednej truskawki nie zjem pomiędzy. Robię przerwę między posiłkami ok 3h.

I pochwalę wam się. Dzisiaj zważyłam się u gina i mam - 6kg🥰
I podobno ważna jest systematyczność posiłków. U mnie z tym różnie. Czasem zjem snidanie o 10 a czasem o 12.30 i już się wszystko rozjezdza 🤦🏽‍♀️

Do góry