reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
Dla tych walczących z nastrojami depresyjnymi: Zobacz załącznik 1417823
Robione w piątek. W piątek miałam tez pierwszą telewizytę u psychologa. Lecimy z tym!
Hehe przypomniało mi się, jak w szpitalu, na drugą czy trzecią dobę po porodzie kazali nam wypełnić właśnie takie testy na temat depresji poporodowej. Oczywiście wszystkim wyszło, że nie mają. A potem okazało się, że u dzieci rozwija się żółtaczka i musimy tam być kolejne dni... I w kolejne dni przyszedł ten magiczny baby blues. Ale wtedy o depresję już nikt nie pytał.

Byłam jakiś czas temu świadkiem rozmowy pań pracujących w supermarkecie... Jedna pali sobie przed sklepem... druga pyta więc:
- I co, nadal nie ma dziecka??
- Szósty miesiąc, nie widać?
Paliła do końca, zaraz zaszła w drugą ciążę, też paliła. Ma 2 śliczne dziewczynki...
Jestem w stanie zrozumieć czasy ciąż naszych mam, kiedy pojęcie o szkodliwości fajek było znikome. Osób, które palą obecnie, nie rozumiem totalnie. A baby w ciąży to powinny być karane za to

Byłam jakiś czas temu świadkiem rozmowy pań pracujących w supermarkecie... Jedna pali sobie przed sklepem... druga pyta więc:
- I co, nadal nie ma dziecka??
- Szósty miesiąc, nie widać?
Paliła do końca, zaraz zaszła w drugą ciążę, też paliła. Ma 2 śliczne dziewczynki...
No oczywiście są sytuacje, że dziecko rodzi się zdrowe. Ale skoro świadomość o tym że jesteś w ciąży i jaranie petów, No nie… nie zniosę 🤦‍♀️😨

reklama
Do góry