Madame JS
Fanka BB :)
W sensie ona ?Dobra przeszło mi jak zobaczyłam jak odpala papierosa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sensie ona ?Dobra przeszło mi jak zobaczyłam jak odpala papierosa
Przez what’sappa z moja dotychczasowa tez tak miałam i dla mnie to jest całkiem spoko opcja. Mogę sobie siedzieć w dresach albo w piżamie czy w czymś komfortowym i mieć czas dla siebie@Moonstone a Ty miałaś tego psychologa ostatnio tak przez video, tak?
Boże co
Tak. Ona.W sensie ona ?
Ja nie wiem, co ludzie maja w głowach, serio.Tak. Ona.
Powiedziała że sera nie może bo niepasteryzowany ale fajkę odpaliła ja jebie ...
Wiem... ale podzielone są chyba wszędzie. Co zyskuję tutaj to oczywiście kwestie finansowe, ale i większą powszechność tematu. Mało kto mówi o IVF jako "metodzie posiadania dzieci", nikt tak naprawdę nie oddziela IVF od całej reszty PMA, czyli "medycznego wspomagania prokreacji". A PMA oznacza monitoring, badania, wszystko co związane z cyklem, lekami regulującymi, stymulacją, a potem także inseminacją i IVF. Jednakowoż, gdy ktoś zupełnie nie wie, na czym to polega, może mieć różne wyobrażenia...W Polsce zdania na ten temat są podzielone ... W sensie na temat pójścia drogą in vitro. Generalnie w ogólnej świadomości to bardzo często zabijanie dzieci nienarodzonych, eksperyment medyczny, pójście na łatwiznę. Więc ciężko powiedzieć jakie są wymagania ;D. Ale podejrzewam, że "sama chciałaś, to teraz nie narzekaj".
U mnie w pracy paliła nauczycielka w zaawansowanej ciąży, tak sobie po prostu pod szkołą...Tak. Ona.
Powiedziała że sera nie może bo niepasteryzowany ale fajkę odpaliła ja jebie ...
Jestem w szoku bo miałam ją za super osobę. W sensie widzę jak się opiekuje tym małym i jaka ma cierpliwość itp ale kurde .... serio ? Fajki ?Ja nie wiem, co ludzie maja w głowach, serio.
Raczej o to, że nie ma co porównywać psa do dzieckaCzyli co, wychodzi na to że lepiej mieć psa niż dziecko ?
Byłam jakiś czas temu świadkiem rozmowy pań pracujących w supermarkecie... Jedna pali sobie przed sklepem... druga pyta więc:Tak. Ona.
Ja nie wiem jak jest gdzieś indziej i chętnie poczytam. Myślę że specyficzne dla Polski (i innych krajów mocno katolickich) jest łączenie tego z takimi totalnie religijnymi albo proliferskimi argumentami.Wiem... ale podzielone są chyba wszędzie. Co zyskuję tutaj to oczywiście kwestie finansowe, ale i większą powszechność tematu. Mało kto mówi o IVF jako "metodzie posiadania dzieci", nikt tak naprawdę nie oddziela IVF od całej reszty PMA, czyli "medycznego wspomagania prokreacji". A PMA oznacza monitoring, badania, wszystko co związane z cyklem, lekami regulującymi, stymulacją, a potem także inseminacją i IVF. Jednakowoż, gdy ktoś zupełnie nie wie, na czym to polega, może mieć różne wyobrażenia...
Gdzieś tam kiedyś na innym wątku dziewczyny miały mi za złe, gdy mówiłam, że świadomość na temat IVF może być inna w różnych miejscach, i wcale o Polskę mi nie chodziło, ale wolę nie wracać do tematu