reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
To ja mając jeszcze 17 byłam już w ciąży, bo zaszłam 😂 Ale urodziłam jako 18-tka 😂
To tak jak ja 😂😂😂
A powiedz mi, jak to wygląda z Twojej perspektywy? Ja jeszcze nie mam nastolatki w domu, bo moja ma 10 lat (w grudniu 11), ale czasem wyobrażam sobie, że ja nadal młoda mam już takie duże dziecko w domu i mamy fajny kontakt, wspólne tematy itp. Wiem, że na to pracuje się od pocztaku i ja z córką jestem mega blisko, wszystko mi mówi, spędzamy fajnie razem czas. Zastanawiam się, czy w pewnym momencie się to zmieni, jak będzie nastolatka właśnie

To ja mając jeszcze 17 byłam już w ciąży, bo zaszłam 😂 Ale urodziłam jako 18-tka 😂
ej, a mogę Ci zdć niedyskretne pytanie? :D
Bo wpadłaś w sumie jak miałaś 17 lat, dlaczego? :D poniosło Was czy zawiodło zabezpieczenie?
Bo mam wrażenie, że jesli chodzi o nastoletnie wpadki to bardzo często mówi się ze zabezpieczenie zawiodło a w mojej głowie młodzi się czasem nie mogą powstrzymać i dlatego wpadają :D
Mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam

To tak jak ja 😂😂😂
A powiedz mi, jak to wygląda z Twojej perspektywy? Ja jeszcze nie mam nastolatki w domu, bo moja ma 10 lat (w grudniu 11), ale czasem wyobrażam sobie, że ja nadal młoda mam już takie duże dziecko w domu i mamy fajny kontakt, wspólne tematy itp. Wiem, że na to pracuje się od pocztaku i ja z córką jestem mega blisko, wszystko mi mówi, spędzamy fajnie razem czas. Zastanawiam się, czy w pewnym momencie się to zmieni, jak będzie nastolatka właśnie
nie zmieni się, wiadomo, że jest trochę inaczej, dochodzą kobiece sprawy, bo dzielisz się podpaskami i kupujesz maszynki do golenia pach i nóg 😂 Ja mam dwie płcie nastolatków, do tego z innymi charakterami, ale co im wpoisz za dzieciaka, to zostaje mimo buntu 😝

Bo wpadłaś w sumie jak miałaś 17 lat, dlaczego? :D poniosło Was czy zawiodło zabezpieczenie?
Bo mam wrażenie, że jesli chodzi o nastoletnie wpadki to bardzo często mówi się ze zabezpieczenie zawiodło a w mojej głowie młodzi się czasem nie mogą powstrzymać i dlatego wpadają :D
I masz rację. Nas poniosło 🙈
Niczego nie żałuję.
Ale to może dlatego, że wczesna ciąża nie spierdoliła mi życia, skończyłam studia, mam fajna pracę, a jak chciałam się bawić to też się bawiłam. Moja mama przejmowala opiekę.
A ze z ojcem dziecka się nie ulozylo, to trudno. Wiele związków się rozpada na różnym etapie życia, często rodzice czekają z rozwodem aż dzieci dorosną. A ja jeszcze w młodym dość wieku zdążyłam sobie stworzyć życie na nowo, z ojcem dziecka mam mega fajny kontakt, każdy jest szczęśliwy

I masz rację. Nas poniosło 🙈
Niczego nie żałuję.
Ale to może dlatego, że wczesna ciąża nie spierdoliła mi życia, skończyłam studia, mam fajna pracę, a jak chciałam się bawić to też się bawiłam. Moja mama przejmowala opiekę.
A ze z ojcem dziecka się nie ulozylo, to trudno. Wiele związków się rozpada na różnym etapie życia, często rodzice czekają z rozwodem aż dzieci dorosną. A ja jeszcze w młodym dość wieku zdążyłam sobie stworzyć życie na nowo, z ojcem dziecka mam mega fajny kontakt, każdy jest szczęśliwy
Ale ogólnie poniosło Was na tyle, ze z finałem w środku? Aż tak? :D

Mały update 😅 tylozgiecie ponad 40%, a ogólnie wg googlu ma je 25% kobiet😁
Ja też coś tam o tyłozgięciu słyszałam... ale potem temat zanikł. Jedna rzecz mnie tylko zastanowiła: na jednym USG lekarka mi powiedziała, że "och, właśnie się odwróciła!' w sensie, że moja macica?? To tak można? A potem w czasie sono HSG lekarz stwierdził, że "tu wszystko widać NA ODWRÓT! Ja tak nie mogę" i obrócił sobie monitor!!! Więc nie wiem, jakie i ile zgięć i wygięć posiadam... :frown:

reklama
już tu pisałam, że brałam tabletki anty 😂 Ale nie wiem co się stało, czy zapomniałam jednej (choć naprawdę starałam się brać skrupulatnie), czy coś weszło w reakcję czy może wzięłam tabletkę i ją zwymiotowałam - gdybym się wtedy starała, to bym dobrze wiedziała co mi dolegało w jaki dzień, a teraz po tylu latach to już sama nie wiem w co wierzyć 😂

Do góry