reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

A jak to ze składem?
Bo ja jestem jebnieta jeżeli chodzi o czytanie składu.
na jutubie mówią, że ma bardzo dobry skład, ale ja na składach się nie znam :D
Lista składników. baza bulionu drobiowego 69,3% (woda, sól, tłuszcz drobiowy 6,3%, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy 2,8%, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem ), kurkuma.

reklama
na jutubie mówią, że ma bardzo dobry skład, ale ja na składach się nie znam :D
Lista składników. baza bulionu drobiowego 69,3% (woda, sól, tłuszcz drobiowy 6,3%, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy 2,8%, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem ), kurkuma.
Jest nieźle ;) spoko ze skrobia kukurydziana a nie żadna guma guar ;)

A to jeszcze odnośnie szybkowaru - cudownie się w nim gotuje te wszytskie fasole czerwone, białe, jasie i inne ciecierzycę :)
Ja ostatnio właśnie spaliłam w nim fasolę 🤣 Za mało wody dałam i za długi czas. Tydzień garnek czyscilam ale kapsułka do zmywarki pomogla i jest jak nowy.

nie wiedziałam że można mrozone mieso. Ja zawsze na rosół to jeszcze dodatkowo mocze przez jakiś czas we wodzie. I np jak mam mrozone to wkładam do garnka, zalewam woda i rozmrażam cała noc w lodówce. A takie mrozone żeby wrzucić od razu to wcześniej bym musiała wymoczyć, oczyscic itd?
Można mrożone 😃 A po co moczysz? Jak rozmrazasz to tylko połoz na talerz lub miskę i do lodówki tzn w tym woreczku w którym się mrozilo. Dając do wody tracisz cenne składniki i zwiększasz szanse na zatrucie pokarmowe 😄 Ja najbardziej lubię rosół na mrozonkach chińskich tzn mieszanka chińska i na nóżce z kurczaka 😍 Żadnych kostek nie daje ani maggi bo lubie zdrowo choć zrobiłam sobie domowa kostkę rosolowa w Thermomixie ale zadko jej używam, raczej do sosów lub np zup z thermomixa.

reklama
Do góry