reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
tak, mówią, ze najlepiej co 2 dni przez cały cykl, żeby począć. A dla mnie to i tak bullshit xD są ludzie którzy tak zajdą, a są tacy co zajdą od 1 strzału, więc my się nie spinamy w ogóle z tym.
Jest tu jedna dziewczyna na forum, która była z nami na kreskach w zeszłym roku chyba, starała się jakoś blisko rok. Przyszedł miesiąc, że przechodzili z facetem kowid i nie chcieli się starać w tym miesiącu, więc omijali współżycie w dni płodne. No cóż, teraz dziewczyna buja dziecko z tego cyklu xD
No, tak tylko nie każdemu się chce co dwa dni 😂 ja w okresie płodnym to jestem „łogier” ale serio mam ciągle potrzebę 😂 później mi trochę opada libido. Muszę nad tym popracować trochę 😂
Ale ta dziewczyna to niezle, jak to jest kurde - to słynne odpuszczenie 😂😂😂

Ja jutro mam wizytę u lekarza na NFZ. dopiero za tydzień u mojego, zaufanego.
Potrzebuje chyba znowu immunoglobuline, bo ponoć daje się po każdym poronieniu. A nie mam już ochoty wydawać kasy na coś, co mi się należy z NFZ. Trzymajcie kciuki, żebym dostała też skierowania na badania. Ponoć po drugim poronieniu mogę też się zbadać w kierunku trombofilii. Ja odkąd pamiętam mega szybko tworzyły mi się siniaki. To ponoć może być powiązane z trombofilia...
Nie, nie daje się po każdym poronieniu. A jeśli chodzi o trombofilii to jest to predyspozycja do zakrzepów dlatego bada się przy niepowodzeniach, jeśli chodzi o łatwe siniaczenie i inne łatwe krwawienia to bardziej w kierunku hemofilii. Nie wiem skąd ta informacja, ale jest błędna, piszę to żeby nie wprowadzać innych w błąd.
Jal mozna spać w majtochach? Jeszcze w piżamie?😱 mi by piczka odpazyla sie 🤣

Mamy sukces stary przekonany i już poinformował że dopiero jak będę miała okres bo on nie będzie w abstynencji żył jak może poszalec🤣🤣
Pytanie za sto% najlepszy czas abstynencji? 3- 4 dni do badań nasienia?
Ja zawsze śpię w gaciach xD nienawidzę spać bez! Czasem po prysznicu chwilę poleżę bez. Tak samo wkładki używam ciągle bo lubię. Abstynencja najlepiej 3-7 dni. My badaliśmy po 5.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jutro mam wizytę u lekarza na NFZ. dopiero za tydzień u mojego, zaufanego.
Potrzebuje chyba znowu immunoglobuline, bo ponoć daje się po każdym poronieniu. A nie mam już ochoty wydawać kasy na coś, co mi się należy z NFZ. Trzymajcie kciuki, żebym dostała też skierowania na badania. Ponoć po drugim poronieniu mogę też się zbadać w kierunku trombofilii. Ja odkąd pamiętam mega szybko tworzyły mi się siniaki. To ponoć może być powiązane z trombofilia...
A ja myslalam ze przez to ze latwo robia mi sie siniaki i leci krew z nosa to właśnie lepiej nie brac acardu, a tu jednak wychodzi ze to właśnie moze byc objaw trombofili🙈

Do góry