reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
tak, mówią, ze najlepiej co 2 dni przez cały cykl, żeby począć. A dla mnie to i tak bullshit xD są ludzie którzy tak zajdą, a są tacy co zajdą od 1 strzału, więc my się nie spinamy w ogóle z tym.
Jest tu jedna dziewczyna na forum, która była z nami na kreskach w zeszłym roku chyba, starała się jakoś blisko rok. Przyszedł miesiąc, że przechodzili z facetem kowid i nie chcieli się starać w tym miesiącu, więc omijali współżycie w dni płodne. No cóż, teraz dziewczyna buja dziecko z tego cyklu xD
No, tak tylko nie każdemu się chce co dwa dni 😂 ja w okresie płodnym to jestem „łogier” ale serio mam ciągle potrzebę 😂 później mi trochę opada libido. Muszę nad tym popracować trochę 😂
Ale ta dziewczyna to niezle, jak to jest kurde - to słynne odpuszczenie 😂😂😂

Ja jutro mam wizytę u lekarza na NFZ. dopiero za tydzień u mojego, zaufanego.
Potrzebuje chyba znowu immunoglobuline, bo ponoć daje się po każdym poronieniu. A nie mam już ochoty wydawać kasy na coś, co mi się należy z NFZ. Trzymajcie kciuki, żebym dostała też skierowania na badania. Ponoć po drugim poronieniu mogę też się zbadać w kierunku trombofilii. Ja odkąd pamiętam mega szybko tworzyły mi się siniaki. To ponoć może być powiązane z trombofilia...
Nie, nie daje się po każdym poronieniu. A jeśli chodzi o trombofilii to jest to predyspozycja do zakrzepów dlatego bada się przy niepowodzeniach, jeśli chodzi o łatwe siniaczenie i inne łatwe krwawienia to bardziej w kierunku hemofilii. Nie wiem skąd ta informacja, ale jest błędna, piszę to żeby nie wprowadzać innych w błąd.
Jal mozna spać w majtochach? Jeszcze w piżamie?😱 mi by piczka odpazyla sie 🤣

Mamy sukces stary przekonany i już poinformował że dopiero jak będę miała okres bo on nie będzie w abstynencji żył jak może poszalec🤣🤣
Pytanie za sto% najlepszy czas abstynencji? 3- 4 dni do badań nasienia?
Ja zawsze śpię w gaciach xD nienawidzę spać bez! Czasem po prysznicu chwilę poleżę bez. Tak samo wkładki używam ciągle bo lubię. Abstynencja najlepiej 3-7 dni. My badaliśmy po 5.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jutro mam wizytę u lekarza na NFZ. dopiero za tydzień u mojego, zaufanego.
Potrzebuje chyba znowu immunoglobuline, bo ponoć daje się po każdym poronieniu. A nie mam już ochoty wydawać kasy na coś, co mi się należy z NFZ. Trzymajcie kciuki, żebym dostała też skierowania na badania. Ponoć po drugim poronieniu mogę też się zbadać w kierunku trombofilii. Ja odkąd pamiętam mega szybko tworzyły mi się siniaki. To ponoć może być powiązane z trombofilia...
A ja myslalam ze przez to ze latwo robia mi sie siniaki i leci krew z nosa to właśnie lepiej nie brac acardu, a tu jednak wychodzi ze to właśnie moze byc objaw trombofili🙈

Do góry