reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

reklama
To myśle, że może masz jakas dobra florę bakteryjna ;) ja niestety byłam podatna na infekcje i dopiero wprowadzenie tych zasad po wyleczeniu pomogło na stałe.

Aaa i mi się wydaje, że ja miałam jeszcze problem z basenem - od czasu tamtej infekcji tez w zasadzie nie chodzę. A wtedy chodziłam przynajmniej raz w tygodniu. Teraz jak mi się zdarzy pojsc to uzywam później probiotyk. Ale po akcji z ta moja długa infekcja urodziło mi się w glowie obrzydzenie do basenów 😂
Zapewne tak :) Ja całe życie pływałam prawie wyczynowo, nawet 5 dni w tygodniu i nigdy nie miałam wtedy problemów z infekcjami, dopiero jak zaczęłam współżyć. A najgorszą w życiu infekcję miałam jak się wycierałam hotelowym ręcznikiem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Hotel na dobrym poziomie, żeby nie było. Nigdy więcej! Doszło do tego że ledwo chodziłam z tego świądu. Na szczęście to było w Hiszpanii, a tam sporo leków jest bez recepty i odrazu przyniosły mi ulgę! Oesuu ale to było szczęście!

1655802728213.png

proszę bardzo, to ja

właśnie. Też pomyślałam sbie, że na jaki ch ja robiłam drożność prywatnie za 1k jak mi się należy to na NFZ jak psu miska. Z histero już nie popełnię tego błędu :p

Ja miałam laparo na NFZ, bo szybki termin trafiłam, ale histero robiłam w kwietniu prywatnie, bo terminy były dramatyczne i musiałam z dwumiesięcznym wyprzedzeniem wiedzieć kiedy wypadnie mi okres, bo tylko między 5 a 8 dniem u mnie robią 🙄 a ze z moimi okresami to nigdy nie wiadomo to po jednym cyklu straconym zdecydowałam się na prywatne 😕

Dlatego po sterydach się tyje. Powodują również wahania poziomu cukru. Dlatego trzeba pilnować diety.
Ja właśnie nie bardzo pilnuje... tzn, z racji, że jestem w domu to jem normalne śniadanie i robię domowe obiady ale z drugiej strony jak jestem w domu to mam ochotę co chwilę coś podjadać... (dlatego nie chodzę do sklepu bo pewnie bym coś kupiła a jak idzie stary to on kupi tylko to co się mu powie i to też niekoniecznie) do tego mam problemy z żołądkiem, bo raz mnie boli z głodu a za chwile mi niedobrze i mam takie bóle...

Ja miałam laparo na NFZ, bo szybki termin trafiłam, ale histero robiłam w kwietniu prywatnie, bo terminy były dramatyczne i musiałam z dwumiesięcznym wyprzedzeniem wiedzieć kiedy wypadnie mi okres, bo tylko między 5 a 8 dniem u mnie robią 🙄 a ze z moimi okresami to nigdy nie wiadomo to po jednym cyklu straconym zdecydowałam się na prywatne 😕
no ja nawet jak będzie jakiś odległy termin to raczej po prostu poczekam. Nie widzi mi się płącenie za to 2,5 kółka :(
i tak mnie strasznie wkurza to, że tyle hajsu idzie na to leczenie i diagnostyke :(

My wieczorem po prysznicu lubimy tak paradować 😂 mieszkamy na parterze i już pare razy się zdarzyło, ze zrobiłam sąsiadom dzień, jak zapomniałam zaciągnąć rolety 😅
haha to mi się przypomniało jak byłam teraz w Grecji i miałam taką spódnicę 7/8 jak promem płynęliśmy i jak poszłam do łazienki to mi się zawinęła i zrobiłam show swoim tyłkiem :D

Ja właśnie nie bardzo pilnuje... tzn, z racji, że jestem w domu to jem normalne śniadanie i robię domowe obiady ale z drugiej strony jak jestem w domu to mam ochotę co chwilę coś podjadać... (dlatego nie chodzę do sklepu bo pewnie bym coś kupiła a jak idzie stary to on kupi tylko to co się mu powie i to też niekoniecznie) do tego mam problemy z żołądkiem, bo raz mnie boli z głodu a za chwile mi niedobrze i mam takie bóle...
przykro mi, że tak Cię człogają te leki :(

reklama
no ja nawet jak będzie jakiś odległy termin to raczej po prostu poczekam. Nie widzi mi się płącenie za to 2,5 kółka :(
i tak mnie strasznie wkurza to, że tyle hajsu idzie na to leczenie i diagnostyke :(
A wiesz ze możesz poszukać na necie gdzie jest najszybszy termin na NFZ? Ja tak szukałam tego rezonansu i one się nawet całkiem pokrywały. Niestety u mnie był problem, że termin badania był w miarę szybki ale długo się tam czekało na opis.

Do góry